Rendőrségi forrásból származó lehallgatási jegyzőkönyveket hozott nyilvánosságra Hadházy Ákos független képviselő. Ha valósak a napvilágot látott információk, akkor az ügy hatalmas botránnyá fajulhat.

Hadházy lehallgatási jegyzőkönyvet hozott nyilvánosságra: "Üstökös" szerint le kell járatni mindenképp

Fotó: pixabay.com

Sokszor van hányingerem a mocskos magyar politikától, de amikor először olvastam ezt a lehallgatási jegyzőkönyvet, tényleg nagyon csúnyákat gondoltam

- írta Facebook oldalán szerdán délelőtt Hadházy Ákos független parlamenti képviselő.

A korruciógyanús ügyeket naponta feltáró politikus egy lehallgatási jegyzőkönyvet hozott nyilvánosságra, amelyben egyebek mellett azt lehet olvasni, hogy

őt mindenképp le kell járatni.

Az alábbiakban olvasható jegyzőkönyv szerint a lehallgatott, és ezért ÜSTÖKÖS fedőnévvel ellátott személy – aki valójában Zuschlag János – arról győzködi beszélgetőtársát, hogy bármilyen módon, de – akár valótlan – terhelő információkat kell szerezni vagy kreálni az egyébként állatorvos-szakképzettséggel rendelkező egykori Fidesz- és LMP-politikusról.

Hadházy megjegyzi:

Kordokumentum ez. Az egész piszkos hatalom a zsaroláson alapul, akit nem tudnak megvenni, azt zsarolják. Végtelenül undorító és végtelenül unalmas ez.

A politikus azt írja, hogy a dokumentum valódiságában nincs oka kételkedni, azokat szakértőkkel megvizsgáltatta.

Sikerült azonosítani a vállalkozót is, akivel a felvételen Zuschlag beszél, az ő Facebook-oldalán is találtam érdekes képet és kommenteket. Ráadásul a jegyzőkönyv párjáról a rendőrség erősítette meg számára, hogy valódi

– írja a politikus.

A hvg.hu szerint a ma már vállalkozóként dolgozó Zuschlagot az ezredfordulón még az akkor kormányon lévő MSZP egyik fiatal titánjaként tartották számon, de politikai karrierje csúnya véget ért, miután egy bekapcsolt kamera egy sajtótájékoztatón rögzítette, ahogyan a vészkorszak áldozatain viccelődik, majd később az ifjúsági szervezetek fiktív tevékenysége után igényelt állami pénzek miatt bűnszervezetben elkövetett csalásért ítélték el.

Miután 2013-ban kiszabadult, egykori pártját, az MSZP-t vádolta, mondván, hogy az elcsalt pénzek ott landoltak, mindeközben pedig a fideszes propagandagépezet szolgálatába állt: az a Kökény-Szalai Vivien írt róla könyvet, aki később a TV2 hírigazgatója lett.

Forrás: hvg.hu

Címlapkép: Facebook

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
@sgl: Van probélma az ellenzék kommunikációjával, de a legnagyobb mégis az, hogy amíg hatalmon volt az MSZP, SZDSZ, azalatt nem épített ki olyan egyoldalú médiahatalmat a közpénzből, mint amilyet a Fidesz. Ami ugyan a javukra írható, hiszen a baloldal soha nem törekedett kizárólagos és ellenőrizhetetlen hatalomra, mint az utódja, viszont most meglett az a hátrány, hogy akármilyen is a kommunikációjuk, az alig hallatszik. Jelen körülmények között csak az ellenzéket támogató szavazók erősíthetnék fel a hangját. Minél több utcai megmozdulással. Ha nem akarunk polgárháborút (én pl. nem akarok semmiféle háborút, pláne olyat, amilyet 0rbán vív minden téren, minden nap), akkor csak ez marad.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
botrány? egy frászt, ez a mai valóság! =))
csak úgy....
dolgozik a maffia kormány! mások lejáratása a hatalom érdekében,na ez faxa.
a fideszböl kiveszett a maradék erkölcs..
nemkati
@sgl: Van probélma az ellenzék kommunikációjával, de a legnagyobb mégis az, hogy amíg hatalmon volt az MSZP, SZDSZ, azalatt nem épített ki olyan egyoldalú médiahatalmat a közpénzből, mint amilyet a Fidesz. Ami ugyan a javukra írható, hiszen a baloldal soha nem törekedett kizárólagos és ellenőrizhetetlen hatalomra, mint az utódja, viszont most meglett az a hátrány, hogy akármilyen is a kommunikációjuk, az alig hallatszik. Jelen körülmények között csak az ellenzéket támogató szavazók erősíthetnék fel a hangját. Minél több utcai megmozdulással. Ha nem akarunk polgárháborút (én pl. nem akarok semmiféle háborút, pláne olyat, amilyet 0rbán vív minden téren, minden nap), akkor csak ez marad.
nemkati
@sgl: Nem csak az ellenzék, az egész nép nem homogén, és nem is lehet az. Viszont ha már nemzet vagyuk, egy nemzetnek kell legyen a többség által elfogadott erkölcsi normájának. Ez a legnehezebb, mert ha a lényegben az egész nemzet meg is tud egyezni, az egyes ember akkor is sok esetben a saját érdeke miatt szemet huny a saját és mások erkölcstelensége láttán. A homogén az a magyaroknál (más népeknél nemtom hogy van ez) azt jelenti, hogy pártszimpátiától függetlenül vannak köztük mocsok és tisztességes emberek. Annyit kéne csak tenni, hogy minden csoportban a tisztességesek kiszorítsák maguk közül a mocskokat. Na ez nem fog menni. Sajnos. :(
levarosbukta
@sgl: ezen én is elcsodálkoztam már akkor, hogy nem emelte fel az ellenzék a szavát a csúti stadion ellen.
jesz
Wikileaks(vikilix) Hadházi módra? ha ez igaz, akkor néhányan új munkahelyet kereshetnek.
levarosbukta
@sgl: Pontosan! Ráadásul a fidesznek a kommunikációs tanácsadója egy vérbeli profi, már régen le kellett volna vadásznia az ellenzéknek.
Csizmás Kond
Addig amíg pártérdek lesz egy ország vezetése és nem országédrek, addig ilyen és hasonló szarházi mocskolódást leszünk kénytelenek végighallgatni. Ilyen gané cigánykodást még maguk a cigányok sem visznek véghez.
Csizmás Kond
Amúgy Hadházit se az ilyen jegyzőkönyv kéne hánytassa, hanem az amiket pl ő i véghezvisz mások lejáratásában...csak a pártokat cserélgette hogy valamiképp a semmittevéssel ingyen megéljen de annál többet semmit nem tud felmutatni.
csak úgy....
@Csizmás Kond: te egy buta és elfogult fideszes sicc..
Főlökött
Tisztelettel ez egy hatalmas nagy baromság !

Mely buta - tudatlan találta ki, ki tudja, de csak gratulálni tudok hozzá...

Csakis bírói engedéllyel lehet lehallgatásokat eszközölni. Annak tartalmát kijegyzőkönyvezik, de ha érdemtelen, meg kell semmisíteni bizonyos időn belül mindent -> felvételt és jegyzőkönyvet is.. Régen - ha jól rémlik 5 nap volt, mostanság nem tudom, hogy mennyi...

Mivel mindez egy operatív - titkos nyomozásban játszik szerepet, nem életszerű, hogy pont a nyomozó hatóság hitelesítené...
Csak a nyilatkozó lüke agyában merülhet fel, ezen téves elképzelés...ĐĐĐĐĐĐ

Tehát hangzatos a cikk, csak a tartalma füllentős, nem is kicsit...ĐĐ

Ezek tsokolom a tények, politika -> hazugovics mentesen !!!
Toller Béla
@Csizmás Kond: @Csizmás Kond: A mostanról beszélsz, csak mégnem fogtad fel ! A fideszen kívül nincs ma olyan párt, amelyiknek érdeke lenne az orbáni hatalom fennmaradása. Az eszközeivel, a szellemiségével együtt kidobandó, embertelen ! Az országnak tovább kell lépnie !
Csizmás Kond
@Toller Béla: ...ja, a fideszen kívül...na de mondcsak a többi akármelyik ellenzéki pártnak önmagán kívül ki van támogatója, sőt a nagy egymás fenekéreborulással még önmagukra sem szavaznak mert ugymond önmagukat sem tartják megfelelőnek...
...és mit értesz te azalatt hogy az országnak tovább kell lépnie ?...mert ahogy a fejlemények kialakulni látszanak ti éppen visszalépésre készültök.
Nessy
Tudomásul kell vennünk, azt hiszem hosszú távon, hogy egy saját képükre szabott választási törvénnyel, a kb. 2,3 millió, a levelezőtagozatosokkal együttes szavazat, némi informatikai segítséggel biztosítja a hatalomba maradását a "tisztességes, becsületes" kormányunknak, és Orbán rombolhat tovább. Hacsak nem emelik fel a szebbik felüket, és mennek el szavazni, akiknek ebből elege van.
csak úgy....
@Csizmás Kond: cickám!-ha a butaság fájna,akkor téged a hadházy már kénytelen lett volna elaltatni..
istván irén
Ennél jobban semmihez sem értenek ebben profik. van 1 ujj csatorna a pesti tv ezt direkt erre a lejáratásra indították el
Toller Béla
@Csizmás Kond: Kis nyikhajom, heten vannak, vagy már nyolcan ! Hogy aránylik ez ahhoz, amit te mondtál, hogy csak egyetlen pártot képviselnek ... ? Én erre reagáltam, te mondtad, és nem úgy van ! Sőt !
Csizmás Kond
@Toller Béla: ...nyikhaj meg a jókurva anyád Béla...mert aki nem tud nyikhajozás nélkül megírni egy második választ az bassza meg az anyját és ne másokat basztasson...szargörcs...
NKF
Ez a faszházy vagy szarházy unalmas.Ült már minden pártban,neki mindegy!Olyan mint a rossz
kurva,ebben már ültem,ebben még nem ültem!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.