Ahogy korábban mi is megírtuk, ma délelőtt motoros futár vitte több lap szerkesztőségébe is a trailert tartalmazó pendrive-ot.

A film szinopszisa úgy szól, hogy

amikor egy ambiciózus, de elnyomott közvéleménykutató szakember rájön, hogy a főnöke részt vett egy botrányos hangfelvétel kiszivárogtatásában, úgy dönt, fényt derít az igazság részleteire, hogy azzal jobb pozíciót zsarolhasson ki magának. Összeáll újságíró szerelmével, és nyomozni kezd, de mivel hamar konfrontálódik a főnökével, egy nagyhatalmú kör célpontjává válnak.

A krimi kapcsán az Indexnek adott először interjút Kálomista Gábor a Megafilm Kft. tulajdonosa, valamint a film másik producere, Helmeczy Dorottya. Készülő politikai krimijük középpontjában valóban Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök őszödi beszéde áll. Kálomista szerint filmje nem propaganda, sőt független, amihez balról is súgtak.

"Balról is súgtak" – Megszólalt Kálomista Gábor az őszödi-filmről, a producer szerint Gyurcsány követte el a rendszerváltást utáni időszak legnagyobb politikai bűncselekményeit

Budapest, 2009. szeptember 17. Tüntetők állnak a Magyar Nemzeti Bizottság 2006 szervezet demonstrációján, amelyet az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülésének harmadik évfordulóján tartottak Budapesten az Alkotmány utcában. Egy tüntető kezében Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnököt gúnyoló transzparens, melynek szövege: „Nemcsak +hazudtatok nappal, éjjel meg este+, hanem loptatok és még most is loptok!” MTI Fotó: Beliczay László

Kálomista Gábor a film témájáról az Indexnek azt mondta:

Ez a film olyan témát feszeget, ami eddig tabunak számított, de igenis beszélnünk kell róla. Nem én állítom, hanem a HVG újságírója, hogy a XXI. század egyik legjelentősebb történelmi beszédének tartják Gyurcsány Ferenc 2006-os kijelentéseit, melyeket Balatonőszödön tett a választási győzelmük utáni zártkörű MSZP frakció ülésen. Szoktam vitatkozni a HVG-vel, ebben nem nagyon tudok.

Hozzátette:

Ez egy valós alapokra épülő politikai krimi lesz. (...) Az előkészületek során beszéltünk olyan emberekkel is, akik annak idején részt vettek az eseményekben, és már nem tagjai annak a politikai közösségnek. Elmondták a saját tapasztalataikat ma is aktív baloldali politikusok is, akiknek nem tetszett, amit akkor tapasztaltak, és elítélik azokat az eseményeket.

Közölte azt is:

Olyan információkra bukkantunk, amik eddig nem voltak fellelhetőek. Azt hittem, mindent tudok a 2006-os eseményekről, de én is megdöbbentem mennyi mindenről nem tudtam, pedig mindig is erősen foglalkoztatott a téma.

Az őszödi beszéd és azt követő események kapcsán Kálomista azt mondta,

Van egy ember, aki felesküdött arra, hogy a Magyar Köztársaság érdekeit képviseli, de úgy szerzi meg a hatalmat, hogy másfél éven át hazudik, adatokat hamisít. A filmtől független magánvéleményem, hogy nem értem, mit keres ez az ember még mindig a magyar közéletben. Egy miniszterelnök, aki rálövet a saját állampolgáraira, járókelőket veret meg kardlappal, és még hosszan sorolhatnám mindazt, amit a demokráciáért tett.

Hozzátette:

Egy mai harminc évesnek nagyjából fogalma sincs, mi is történt akkor. Gyurcsány Ferencre úgy gondolnak, mint egy jópofa gitározós srácra, aki néha a diszkóban is megjelenik. Holott szerintem ő követte el a rendszerváltást utáni időszak legnagyobb politikai bűncselekményeit.

Az talán még nem spoiler, hogy a filmből kiderül, milyen változatos politikai eszköztárhoz nyúlt Gyurcsány Ferenc, hogy elleplezze az előző évek hibáit és visszaéléseit – nyilatkozta a producer.

A filmet egy brit alkotó, Keith English rendezte. Az operatőr a spanyol Josep M. Civit, aki olyan rendezőkkel dolgozott, mint Pedro Almodóvar, vagy Brian de Palma.

Az interjúból az is kiderült, hogy nem kizárt, hogy

Gubás Gabi játssza Dobrev Klárát, Gyurcsány Ferenc csak hátulról látszódik.

A filmben Gyurcsány Ferencet Gyurcsány Ferencnek hívják, a többi szereplő politikust is megnevezik. Van, akit teljes nevén, van, akit csak a keresztnevén szólítanak. De állítólag mindenki felismerhető.

Forrás: Index.hu

Címlapkép: MTI / Beliczay László

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

solidedge
Ha Orbánról lesz a jövőben film, akkor a Gyurcsányról szóló film átkerül a gyerekeknek szóló matiné elődások közé. Orbán rendszerét eleve a hazuságok tartják egyben. 2006 őszén a zavargások főkolomposa az a pszichopata Orbán volt, aki képtelen volt elviselni egy demokratikus választás eredményét. Gyurcsány nem adott a rendörségbek semmi féle utasítást, viszont a közel 400 rendőrt megsebesítő csőcselék Orbán felbújtó szavaira indult meg. Nem tudom mit vár a Fidesz ettől a filmtől. Normális gondolkodású emberben csak még jobban megfogalmazódik Orbánél aljassága. Talán arra építenek, hogy annyi ideig nézték hülyének az embereket, hogy sokan tényleg el is hülyültek.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
Kálomista fideszes szervilis seggnyaló és csókos producer Gáborka szerint az is világos, hogy a Borkai-ügy nem a fideszre égett rá, hanem a DK-ra. Ezek után félve-rettegve várom, mikor derül ki, hogy a Tiborcz-ügy a Jobbikra égett rá, a Mészáros Lőrinc Forbes-listás milliárdjai pedig a Párbeszéd nevű párt lelkén száradnak. Jahogy. Vagyis nem a DK tartotta a gyertyát miközben Borkai közpénzből, meztelen seggel, Fekete Pákó dallamára áldozott a kereszténység és a család szentségének oltárán, hanem. A zsarolási része az ügynek, az égett rá a DK-ra. Hogy mire gondolnak? Egyre több jel mutat arra, hogy a DK-nak és személy szerint a Gyurcsány Ferenchez közel álló Czeglédy Csabának komoly szerepe volt Borkai Zsolt megbuktatásában. Nagyszerű. Akkor egyetlen kérdésem van: és akkor mi van? Borkai Zsolt nem azért bukott meg, mert egy korrupt, erkölcstelen szarházi, hanem mert félig kiderült?! De tessék már mondani, ha esetleg kiderül, hogy Czeglédynek volt köze a felvétel kiszivárgásához, akkor Borkai Zsolt valamiféle áldozattá nemesül, mert bezzeg Gyurcsány? Mert akkor nem értem, miért lökték ki a Pártból és miért mondott le. Az nem politikai bűncselekmény amit a bűnöző román cigány és bandája művelt az országgal 10 év után, csinovnyiK Producer Gábor?!
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.6435-9/122708493_977827749363799_4908909007137599306_n.jpg?_nc_cat=102&ccb=1-3&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=91AGpV5HD2QAX9QVZA0&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=4d59668360817f2a288415bd800619e7&oe=60D5B9CA
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.6435-9/51819930_560355564444355_4981649660876685312_n.jpg?_nc_cat=111&ccb=1-3&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=HmnsHLrfGhEAX_q7Vza&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=4f616aa86f5ff02595a52a84651ec98e&oe=60D53602
10 év fidesz uralom...ez nem politikai bűncselekmény fidesz segget nyaló Gabika?!...
moareka
Mocskos űzelmek ezek, Kálomista hájpacni is csak díszlet tologató lenne,ha nem orbánozna ezerrel, s Révfülöp sem lenne az övé...hogy voltak balról is adalékai, az a legtermészetesebb, ilyen jellemű emberek mindenütt vannak...Szili Katinka is ezerrel benyalta magát,- miután egyszemélyes pártja megbukott,- tetves milliókért, "pátyolgatja" a határontúliakat...
Toller Béla
2006. nem értékelhető a fidesz szívós aknamunkája nélkül. Orbán akkor lett a nemzet ravasza, a hatalmi technika megszállotja. A demokratikus keretek között semmiféle együttműködésre nem volt hajlandó, eleve a kettős hatalom kiépítésére utazott. Neki nem Gyurcsány volt az ellenfele, hanem maga a demokratikus rendszer, amelyet mélyen lenézett a maga dölyfösségében. Tudatlan, kulturálatlan tahó maradt máig ...Végignézve a csapatát, erőtlen kis nyaloncok mind ...
balos
Szeretném jelezni,hogy a kálomista féle eresz lakó sírjára szamár kórót fogok ültetni!
Toller Béla
@sgl: A demokrácia mindig is sebezhető volt ezen a hasi tájon, Mert nem sújthat le úgy és olyan sebességgel, mint egy dölyfös diktátor ! Emlékszel arra a megható jelenetre, amikor Gyurcsi kiszállt a bársonyból, odaszaladt a torzonborz orbánhoz, mert együttműködés jelét vélte felfedezni egy mozdulatában, a parlamentben ? Mert ez a demokrácia lényege, erre van kihegyezve, nem arra, hogy bunyózni kell. A bunyó nem demokratikus dolog, általában az erősebb győz, nem feltétlenül az, akinek igaza van !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.