Naponta ötször adott engedélyt az igazságügyi miniszter az év első 3,5 hónapjában nemzetbiztonsági célú titkos információgyűjtésre a titkosszolgálatoknak. Április közepéig ez 500 eset, miközben tavaly 1285 volt egész évben.

Alaposan felpörgött a titkos megfigyelések száma az év elején

Fotó: pixabay.com

Azt írja a 168óra, hogy csaknem 500 nemzetbiztonsági célú titkos információgyűjtést engedélyezett Varga Judit igazságügyi miniszter idén bő negyed év alatt: április 14-ig 499 esetben kaptak engedélyt a titkosszolgálatok, hogy valakit az illető tudta nélkül megfigyeljenek, lehallgassanak, a lakását titokban átkutassák, leveleit elolvassák.

Ez azt jelzi, hogy idén jóval aktívabbak voltak a titkosszolgálatok, mint tavaly, összességében pedig az a tendencia, hogy évről-évre nő az ilyen miniszteri engedéllyel végzett titkos műveletek száma – derül ki a 168.hu közérdekű adatigénylésére a tárca által megküldött számokból.

Forrás: 168.hu

Címlapkép: pixabay.com

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

solidedge
Gondolom ebben benne van az ellenzékiek megfigyelése is.
nezelodo
Dézsa vu érzése van az embernek! 1964-ben, ha jól emlékszem, egy ferences szerzetes, aki minden tanítványát "Nyavalyásnak" becézte, első nyugati útjáról hazatérve, a "Szabad Európa" rádió azzal jutalmazta, hogy közölte, hogy disszidált, holott már egy hónapja itthon tanított a Ferences gimiben. Na akkor csak heti rendszereséggel a celláját kutatták át, meg az indigóit olvasták el, és basztatták a rádiónak köszönhetően. Mennyivel könnyebb dolga van a Juditka szimatainak ma, ott az internet, a technika, meg a jóbarátok besúgása...
ittott
élesedik a politikai harc. ez olyan: mobil III/III

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.