15 éve hangzott el Gyurcsány őszödi beszéde. Nagy nap ez a fideszes médiának, ahol magas fordulatszámon emlékeznek meg az évfordulóról – összegezte a mai nap eseményeit a Telex.

Nemcsak a konkrét mai nap, az évforduló napja, hanem már az évforduló előtti napok is Gyurcsány Ferenc jegyében teltek a fideszes médiumokban és a közmédiában, idén a Híradó.hu például már kedden arról írt, hogy

szerdán majd tizenöt éves lesz a beszéd, aztán szerdán meg is érkezett az évfordulós cikk.

A 2021-es évfordulón a Telex.hu cikke szerint

a témában megjelenő tartalmak mennyisége minden korábbi rekordot megdönt.

A Hirado.hu-n Gyurcsány a vezető hír, de a közmédia televíziós adásban kora reggel óta szinte semmi más téma nem jelenik meg a lap szerint. A reggeli műsorsávban egymás után érkeztek a fideszes megmondóemberek, hogy hosszú interjúkban emlékezzenek meg a beszédről és a 2006-os eseményekről.

Nagy nap ez a mai a fideszes médiának, az M1-en orrba-szájba a 2006-os őszödi beszédet nyomják, Gyurcsánnyal vannak teli a Fideszhez közeli címlapok

Lomnici Zoltán például hosszan beszélt arról, hogy ahhoz képest, milyen vehemenciát tanúsít az Európai Bizottság mostanában „jogállamisági részletkérdések” kapcsán az Orbán-kormánnyal szemben, 2006-ban néma maradt. Bohár Dániel szerint „brutális veszély”, ha a fiatalok nincsenek tájékoztatva a nekik csak tornacipős, öregedő Gyurcsányról, sokkal több ilyen tájékoztató tartalomra lenne szükség. Simon János politológus arról beszélt, neki le kell játszani az egyetemen a fiataloknak Gyurcsány kiszivárgott beszédét, hogy a saját fülükkel hallják, mi hangzott el.

A beszéd lejátszásával a közmédia egészen jól áll:

a mondat, hogy 15 éve hangzott el Gyurcsány őszödi beszéde (minimum) 15 percenként hangzik el a műsorvezető szájából az M1-en, és a köztes időt is Gyurcsány tölti ki.

Hosszan, 3-5 perces blokkokban idéztek részleteket a beszédből, majd 2 percben beszéltek az oltásról, hogy újabb 7 percig Gyurcsányról tájékoztassanak.

De volt olyan is, hogy 25 percen át vágatlanul ment a Híradóban Gyurcsány őszödi beszéde.

Nagy nap ez a mai a fideszes médiának, az M1-en orrba-szájba a 2006-os őszödi beszédet nyomják, Gyurcsánnyal vannak teli a Fideszhez közeli címlapok

Mennyiségben talán a Magyar Nemzet járt az élen, az újság szerda délelőtti címlapját szinte teljes egészében a tizenöt éves évforduló jegyében alakították ki. A Pesti Srácok és az Origó címlapja is az őszödi beszédről szóló cikkekkel van tele.

Nagy nap ez a mai a fideszes médiának, az M1-en orrba-szájba a 2006-os őszödi beszédet nyomják, Gyurcsánnyal vannak teli a Fideszhez közeli címlapok

Ma Orbán Viktor is posztolta közösségi oldalán az őszödi beszédet.

15 éve történt. Ki hol volt, amikor először hallotta az őszödi beszédet?

- tette fel a kérdést az évfordulón a miniszterelnök követőinek. Természetes erre lecsapott Gyurcsány, és a kommentszekcióban azt írta Orbánnak:

és te hol voltál, mikor a Fideszt szétlopta az egész országot?

Szintén mára időzítették az őszödi beszédről szóló film első előzetesét is, amit ITT nézhet meg.

A krimi kapcsán az Indexnek adott először interjút Kálomista Gábor a Megafilm Kft. tulajdonosa. Kálomista szerint filmje nem propaganda, sőt független, amihez balról is súgtak.

Forrás: telex.hu, 444.hu 

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
Pedig, hát, a "haladó szemkilövetés" az a "haladó baloldali" és a "haladó liberális" kvintesszenciája!
human
@Horizont: Ez a megfőtt béka effektus. Már mi ellenzékiek is elfedtük, hogy mennyivel szabadabb volt az ország 2010 előtt. Már számunkra is norma lett, hogy kétszer is meggondoljuk, ha facebook kommentet írunk és ezt már a gyerekekbe is belenevelik. Lásd annak a középiskolásnak az esetét aki mszp-s posztot lájkolt és ezért behívta az igazgatója, majd a szülők kiíratták az iskolából mert ők sem látták értelmét harcolni a rendszer ellen. A víz felforrt, a béka megfőtt.
human
@Horizont: Én is elkeseredett vagyok és az ellenzéki együttműködés ellenére is pesszimista. Hogy miért? Azért mert talán Orbán jelensége csak egy tünet. A valódi gond a társadalmunkkal van.
human
@Horizont: ... azt meg nem fogjuk tudni leváltani 2022-ben.
creativehun
@durbincs: Hallotta???..Állítólag a Durbincsnak meg komoly fogyatéka van. Már csak a fidesz fogadta be a tagjai sorába..mert ott elfér..senkinek tűnik fel.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.