Magyarország 100 ezer adag koronavírus elleni oltóanyagot ad a Zöld-foki Köztársaságnak, ezzel segítve a járvány elleni küzdelmet, valamint azt, hogy a rossz egészségügyi helyzet miatt ne induljon meg onnan újabb migrációs hullám Európa felé – adta hírül az MTI Szijjártó Péter csütörtöki, lisszaboni felszólalása nyomán.

Szijjártó: 100 ezer vakcinát adunk a Zöld-foki Köztársaságnak, csak ne induljon meg több migráns
Fotó: Szijjártó Péter/Facebook

A külgazdasági és külügyminiszter az MTI-nek nyilatkozva elmondta, hogy a kormány 100 ezer dózist szállít le az AstraZeneca vakcinájából június 8-án a szigetországnak, miután annak vezetése konkrét kéréssel fordult Magyarországhoz az ottani nehéz helyzet miatt.

Szijjártó Péter az európai uniós tagállamok külügyminisztereinek informális tanácsülésén vesz részt Lisszabonban, amelynek legfőbb napirendi pontja az EU és Afrika közötti kapcsolatok jövője.

Ha nem tudunk helyben segítséget nyújtani a járványból való kilábalás folyamatában mind egészségügyi, mind pedig gazdasági értelemben, akkor fel kell készülnünk arra, hogy újabb masszív illegális migrációs hullámok fognak megindulni

– figyelmeztetett.

Mint rámutatott, az afrikai országoknak általában is komoly nehézségekkel kell szembenézniük, a kontinens egy jelentős részében folyamatosan romlik az életszínvonal, ehhez most még hozzáadódik a világjárvány is, ami kiváltó oka lehet egy újabb bevándorlási hullámnak.

Ha újra százezrek, milliók indulnak meg Európa irányába, akkor nagyon komoly nyomás alatt leszünk, s ezt nagyon nehezen lehetne kezelni

– hangsúlyozta. 

Forrás: MTI
Fotó: Szijjártó Péter/Facebook

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Hülye Peti! Nem azért jönnek vagy nem jönnek a Zöld-foki Köztársaságból, mert van oltóanyaguk vagy nincs?!
Ha odaadtok 100 ezer oltóanyagot, akkor az miért tartana bárkit vissza?
Ennek fogalma sincs a világról!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@laszlobihari: pötyinknek ezzel a rém fontos hírrel csak egy célja volt,hogy csöppött ismét migráncsozhasson!
babp1982
Lecseng a járvány rettegj magyar gyünnek a migráncsok. Nekünk valamitől mindig kell félnünk, Gyurcsány tól migráncstól Covidtól a baloldaltól,csak a felcsúti hordó hasú rémtől nem? Ja meg a rézfaszú bagyolytól az ám a rettenet:-)))
division
@sgl: Én is az elsők között kaptam meg az oltást, és a gyerekeimet is vinni fogom ahogy lehet.
kereső
Tudtam, hogy toporzék kapcsán már találkoztam a Zöld-foki szigetekkel. Itt van ni: 2019-ből a hir. Tuti, hogy ennek a gyalogkakukknak van már ott valami érdekeltsége- esetleg mészárosnak/tiborcznak szállodája.

"A Zöld-foki szigeteken tett látogatás kapcsán közölte: Budapest most alapozza meg a két ország közötti együttműködés jövőjét azáltal hogy

35 millió euró értékben lehetőséget biztosít magyar vállalatoknak arra, hogy mezőgazdasági, illetve öntözési és vízgazdálkodási projekteket hajtsanak végre a nyugat-afrikai országban.

Kifejtette: a Zöld-foki szigeteken köztudottan nehézségekbe ütközik a vízellátás, a magyar vállalatok pedig gyakorlatilag a tengervíz sótalanításával, valamint a szennyvíz feldolgozásával és kezelésével állítanak majd elő olyan vizet, amely alkalmas lesz a mezőgazdasági területek öntözésére.

Magyarország emellett megnyit egy 15 millió eurós hitelkeretet az Eximbankban, amely már piaci alapú együttműködést tud finanszírozni

- mondta a miniszter."
terlasz
Ez a pénzmosodájuk is megérdemel némi ajándékot...
ómió
Ne induljon meg több migráncs? Pedig a Böszme "még jól is járna" velük!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.