Ez ugyan a hazai koronavírussal és lakossági oltással foglalkozó oldalakról nem derül ki, de az európai járványügyi központ adataiból igen – írja a 444.hu.

A múlt héten tízszer annyi magyar kért Pfizert, mint kínai vakcinát
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Miután az európai járványügyi központ frissítette az oltottsági adatokat, kiderült, hogy milyen típusú oltást választottak a múlt hét folyamán a magyarok – írja a 444.hu, majd részletezi is, hogyan alakult a vakcinatípusok körüli megoszlás.

Az ECDC adatai szerint 361 391 első oltást kaptak itthon a 18 év felettiek. A vakcinák száma és aránya így oszlott meg:

Pfizer-Biontech: 256 900 darab (71 százalék)

Moderna: 30 566 (8,46 százalék), nem volt választható oltópontokon, háziorvosok oltottak vele

Janssen: 28 345 (7,84 százalék), nem volt választható oltópontokon, főleg oltóbuszokról oltanak az egydózisos vakcinával, és háziorvosoknál is volt

Sinopharm: 23 678 darab (6,55 százalék)

Szputnyik: 19 554 darab (5,41 százalék)

AstraZeneca: 2 348 darab (0,65 százalék). Ebből lényegében már a második körre tartogatnak, 22 328-an kapták meg a második dózist.

A különbségek tehát egyértelműen látszanak, emiatt is megkérdőjelezhető Magyarország döntése, miszerint egyedüli EU-s országként nem kértünk a Pfizer oltóanyagából a jövőben.

Forrás: 444.hu
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vitriol
Lehet találgatni, hogy ki az oltásellenes! Nem kétséges, hogy orbán az. Amióta bebizonyosodott, hogy a magyarok a Pfizert favorizálják, orbán abbahagyta az oltásra buzdító lelkesítést és közölte nem rendel több Pfizert, a Modernát már korábban lemondta, ill. nem vette át, amit az EU a magyarok számára jegyzett.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.