A magyar kormányfő szerint az uniós csúcsokon talán azért tárgyalnak sokszor éjszaka is, hogy így fárasszák ki a kormányfőket.

Orbán biztos abban, hogy keleti vakcinával is lehet majd utazni Európában

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Még mindig magas az aktív fertőzöttek száma és jelen van az a tévhit, hogy a nyájimmunitás majd megvédi azokat, akik nem veszik fel az oltást, de ez egy olyan vírus, ami itt fog maradni közöttünk, ezért előbb-utóbb mindenki meg fog fertőződni – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Az itthon használt vakcinák ellenállnak az indiai mutánsnak

A kormányfő szerint az emberek egyetlen módon tudják védeni saját magukat, ez pedig a vakcina, ezért Orbán Viktor mindenkit arra kért, hogy vegyék fel az oltást.

A mutánsokat illetően a miniszterelnök elmondta, hogy az indiai változattal kapcsolatban az a szakmai álláspont, hogy a Magyarországon használt összes oltóanyag alkalmas arra, hogy megvédjék az embereket.

Orbán Viktor miniszterelnök elmondta, nekünk már egy napi lehetőség az utazás. Magyarország egymás után köti a kétoldalú megállapodásokat, ami szabaddá teszi a mozgást. A nyugati világ még ki sem nyitott: nincs védettségi igazolványuk, maszkban járnak. Ha majd ők is odaérnek, hogy hogyan utazzanak, addigra minden vakcinát elfogadnak.

Orbán Viktor elmondta, hogy várhatóan csak júliusban lesz uniós egységes igazolvány.

„Nincs olyan ország amely elzárná magát a turisták előtt” – mondta.

„Engem is kínai vakcinával oltottak be, és mégis utazhatok”

– tette hozzá.

A kormányfő kérdésre válaszolva elmondta, az EU-s csúcson sokszor éjszakába nyúlóan tárgyalnak, aminek pontos okát nem tudni, talán a kifárasztásra megy, ami miatt nagyobb kompromisszum hajlamra számítanak.

Orbán fájlalja Boris Johnson hiányát

A klímavédelmet mindenki fontosnak tartja, de a mindenki különböző startról indul: vannak gazdag, és szegény országok, így mások a célok.

Magyarországon évekig küzdöttünk, hogy leszorítsuk a rezsit. Most nem emelhetünk adót

- mondta a kormányfő.

Boris Johnsonnal és a britekkel régen sok dologban értettünk egyet, mióta elmentek, nehezebb is lett a helyzetünk – jegyezte meg a kormányfő.

A brit tárgyalásairól azt mondta, rossz, hogy a britek távoztak az unióból, mivel sok kérdésbe egyetértettek. Orbán Viktor közölte, hogy Európából nem mentek ki, csak az unióból. Egy brit–magyar kereskedelmi és gazdasági kapcsolatot kell kialakítani.

Forrás: hirado.hu

Címlapkép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
ómió
De csak majd, ha Kirikiadis efftársnő csuszikapénzének lejár a hatálya az EMA-nál is!
Béla333
Utazni elképzelhető, hogy lehet, csak éppen ott megszállni nem lehet, ahol mi szeretnénk!:

"Hiába utazhatunk szabadon, ha nem jó az oltásunk"
"Beléphetünk Csehországba, de a híd alatt alszunk – írta az Index egyik olvasója, aki a prágai Hiltonban szeretett volna megszállni, de a hotel közölte: nincs maradásuk, ha az orosz oltóanyagot kapták. "
index.hu/kulfold/2021/05/27/csehorszag-oltas-vakcina-hotel-szputnyik-v-orosz-vakcina-szijjarto-peter-utazas-targyalas-koronavirus-covid-19/
kissé felnőttem
Az Urál hegységig minden további garancia nélkül aztán lehet hogy visszautra nem szól? itt ma minden megeshet mari néni is
gina
KI ez a meghibbant paprikajancsi? nem veszi észre hogy csak egy kis putris cigány aki hitlernek hiszi magát
nezelodo
"azért tárgyalnak sokszor éjszaka is, hogy így fárasszák ki a kormányfőket"
Tényleg, nálunk miért éjszaka szavazzák meg azokat a bizonyos NER "egyéni" képviselői törvényjavaslatokat, ha már az az EU-t emlegeti fel emiatt?
Amúgy megnyugodtam, egyrészt, hogy Orbán doktor már meggyőződött az indiai mutáns elleni, jelenleg használt vakcinák hatásosságáról, és ezt be is jelentette, és az is megnyugtat, hogy kínai szurival is utazhat. Eszerint az asszonyt nem viszi, mert az oltásellenes baloldal híve, különben együtt szaladt volna a kinai szuriért az urával.
Néro
Tőlem lehet biztos benne. Én meg abban vagyok biztos hogy a legaljasabb módon csak az off-csór számla volt a lényeg a beszerzéseinél keletről.
Pálinkás Pál
persze PCR teszt vagy antigén teszt felmutatásával...
vitriol
Méghogy kínaival oltották! 11 év óta először mondott volna igazat?. és pont ebben? - jót röhögtünk...
esperanza
@Pálinkás Pál: Pont ezt akartam en is irni...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.