Orbán Gyurcsányról beszélt, de nem mondta ki a nevét.

Orbán bezárta a fiát a 2006-os zavargások idején

Szászfenes, 2017. október 1. Orbán Viktor miniszterelnök (elöl j) az erdélyi Szászfenes református templomának avatóünnepségén 2017. október 1-jén. Mellette fia, Orbán Gáspár (k) és Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere (b). Fotó: MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Nagy Katalin riporter aggodalmaskodva kérdezte pénteken reggel a Kossuth Rádióban Orbán Viktor miniszterelnöktől: mi lesz, ha a fiatalok nem értesülnek az őszödi beszédről -  a ismerteti az interjút a 24.hu.

Orbán azt mondta, emiatt nem kell aggódni. Amikor például ő fiatal volt, akkor is beszéltek ’56-ról, ezeket az eseményeket nem lehet elhallgatni.

“Aligha lehet elfelejteni az őszödi beszédet”

– jelentette ki Orbán az eltelt 15 év ellenére.

Orbán Gáspárt be kellett zárni az őszödi beszéd miatt

- ezzel kezdte az őszödi beszédről szóló gondolatmenetét a kormányfő.

Szerinte a beszéd egy vakuélmény volt, amit bármikor vissza lehet idézni, akárcsak – említette példaként – Egerszegi Krisztina 1988-as olimpiai úszását.

Ugyanakkor szerinte a beszéd ma is megdöbbentő, legfőképpen az, hogy aki elmondta, ma is a magyar politikában van. “Hogy egy miniszterelnök azt mondja, hogy hazudtak reggel, délben, este, és utána is helyén maradhat, az nekem mellbevágó, pedig én már sok mindent láttam.” Orbán arról is beszélt (Gyurcsány nevének kiejtése nélkül), hogy

“ma is ugyanezzel az emberrel harcolok, ő a főnök a másik oldalon.”

Megemlítette, hogy a Budapesten, a Városházán is az ő emberei vannak.

Az interjú további részleteiről itt olvashat.

Forrás: 24.hu

Címlapkép: MTI / Koszticsák Szilárd

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
"Orbán Gáspárt be kellett zárni az őszödi beszéd miatt"

Hová kellett és miért kellett szerencsétlen kölköt bezárni?
kulabombaafityiszre
"Orbán Gáspárt be kellett zárni az őszödi beszéd miatt"
Azóta sem tudja szegény gyerek,hogy a barikád melyik oldalán harcol.:))
justhpeter
Ha a Gazsit be kellett zárni, akkor ő már letudta. Apukára ez még vár. Remélem nem sokáig.
magyar1
Akárki akármit mond, nekem szimpatikus volt a Gyurcsány öszödi beszéde. A hibákat sosem szégyen elismerni és a hazugság nem tőle eredhetett mert tele volt vele a ..öke, azért beszélt úgy ahogy.
Mindenki tudja, hogy nem a miniszterelnök a király, ő csak balanszíroz a gazdagok ukáza és a nép között.
Macskaszem
Orbáni hitvallás, hogy mindent lehet: hazudni, lopni, csalni, erszkedni, pedofilkodni, csak ne derüljön ki. Ha mégis kiderül, nem beismerni, hanem kimagyarázni. Orbán sokkal többet és nagyobbakat hazudik mint anno Gyurcsány, nagyságrendekkel több bűne van, csak soha nem fogja bevallani. Talán ettől jobb, erkölcsösebb ember? A lónak a f@szát.
madlaci66
Megértem, hogy be kellett zárni. Hátha a fidess által megbízott fradi ultrák nem ismerik meg a tv székházánál, miközben "ünnepeltek". A legnagyobb baj az volt, hogy utána kiengedték.
tudode
Az a kérdés, hogy mikor kellett bezárni a gyereket!
.
Akkor, amikor 2006 májusban kikukkolták azt a beszédet, amelyet örök riválisa a koalíciós partnerét korholta, vagy akkor, amikor a papi összecsődítette a Kossuth térre a híveit
.
----- Magyarországi tiltakozások 2006 őszén
hu.wikipedia.org/wiki/Magyarorsz%C3%A1gi_tiltakoz%C3%A1sok_2006_%C5%91sz%C3%A9n
----------------------------
..
Az azért mindennek a teteje, hogy a felgyújtott TV székház JOGutódja 15 év után azt harsogja, a kiherélt Klubrádió helyett, alázva Dobrev Klárát, az EU képviselőjét, egy hangot nem adva le abból, hogy ki volt anno a felbújtó!
.
Saját magának köszönheti azt a papi, hogy retteg mint a nyárfalevél, érezve a vesztét Európa bohócaként, elénekelhetik az utódjai, hogy
.
----- Az én apukám olyan híres bohóc volt – Kulka János énekel az édesapjának
www.youtube.com/watch?v=Lwug5F_56rw
---------------------------
.
Senki sorást el nem kerülheti!
cikicakk55
@magyar1: ma 10:22
Nekem is szimpatikus volt és azóta is az Gyurcsány beismerése. A Kolostormalac úgy nyilatkozott volna a saját kormányáról,hogy loptatok,csaltatok,hazudtatok reggel,délben este. Gyurcsányban legalább volt annyi becsület,hogy saját magát is besorolta a bűnösök közé. Amennyiben annyira súlyosan bűnös lett volna már rég börtönbe csücsülne,hisz Orbán lett volna az első aki előássa a bűnügyeit. Tudjuk is jó,hány pert akasztottak a nyakába,hány vádeljárást indított ellene a Fidesz,de egyet sem sikerült bizonyítani. Ráadásul az EU sem lett az ország ellensége és nem indítottak eljárást az MSZP kormány ellen korrupcióért. ( Pedig tudjuk,hogy akkor sem mind ma született bárány volt kormányon.
Néro
“ma is ugyanezzel az emberrel harcolok, ő a főnök a másik oldalon.”
Nincs másik oldal. Valaki vagy ember vagy Fityma és ez ennyire egyszerű. Nem oldal kérdése.
nemkati
@magyar1: Az mindenesetre megnyugtató, hogy valaki, aki nem kifejezetten szimpatizál Gyurcsánnyal, elismeri, hogy 2006-ban nem Gyurcsánnyal, nem is az őszödi beszéddel, hanem az MSZP-vel volt probléma.

Az MSZP kormányok a 12 évük alatt nem akartak, és nem is ártottak ennek az országnak. Akkora gazemberséget még Magyarországgal nem művelt egyik kormány se, mint a Fidesz kormányok, de főleg 0rbán.
Aki Én
Nekem úgy tűnik, még ma is el van zárva szegény kölök.
nemkati
@nemkati: Ezt kellene megismertetni a fiatalokkal, nem az őszödi beszédet.
Giovanni Alba
@magyar1: ma, 10:22
Figyelembe véve, hogy egy gyűlés volt a pártvezetés részére, és ott Gyurcsány Ferenc igencsak indulatosan vetette a szemére az ősbölényeknek a teszetoszaságukat, a gáncsoskodást, ahogy minden reformelképzelést megtorpedóztak, mert nekik pont megfelelt a langyos pocsolya, irtóztak bármiféle változástól, nos összekötözött lábbal nehéz táncolni, ebből a szempontból az egész gyülekezetből Gyurcsány Ferenc volt a legszimpatikusabb.
Nem vagyok benne abszolút biztos, de mintha azt is mondta volna, hogy ez így nem mehet tovább, ha továbbra is ellenszélben kell vitorláznia, akkor inkább lemond. Aztán jött a fideszka propaganda kommandója, kiválasztottak az egész beszédből egy mondatot, amit a hívek aztán skandálhattak, nem kutatva eredetet, szövegösszefüggést (az csak a körúton belüli szemüveges, kígyóvállú libsibolsik dilije), és aljas módon kihasználva az ötvenéves évfordulót sikerült olyan felfordulást csinálni, amit megint csak kiforgatva, félremagyarázva mantráznak. Így lettek a kukaborogató gyújtogatók hős hazafiak, akik jogos felháborodásuknak adtak hangot, és így lettek a kövekkel dobált, vasrudakkal vert rendőrök (többüknek súlyos, maradandó károsodása lett) a szadista pribékek.
Giovanni Alba
@nemkati: ma, 12:14
Szerintem úgy lenne tisztességes, ha az öszödi beszéd a széles nyilvánosság részére megismerhető lenne az előzményekkel, kiváltó okkal, és következményekkel. Objektíven, a tényeket felsorolva. Az nem zavar, ha az interpretáció nem semleges, érdekes lenne látni, hogyan látták, látják eltérő alapállásból ugyanazt.
(a pohár félig tele, vagy félig üres)
Ami az egyik történész szerint honfoglalás, a másik szerint erőszakos területszerzés, de minősítgetés helyett tényeket kérek. Kérnék.
ómió
"Adjutkus" dr. Kamugeri, bizony, már évek óta működteti a jelen böszmekormányát!
kulabombaafityiszre
@Shikari: ma, 10:33
Akkora seggnyaló vagy,hogy téged már mütéttel tudnának a viktátor seggétől elválasztani.
magyar1
@Giovanni Alba: Igen, ebből az jön le, hogy igazat mondani a politikában nem szabad. Gyurcsány próbálta felrázni a társaságot vehemensen amit akkor a fidesz ellene fordított. Pedig nem ő volt csak hibás, elege volt.
simmering73
Téged kellett volna bezárni a Csillagba, more 25 évre. Sajnos elmaradt. Ennek issza a levét az ország. Ez Gyurcsány bűne.
magyar1
A társadalom nagy része már felnőtt, nem kell hülyének nézni, átverni lehet sajnos sok embert, de mindenki érzi az életén a kormányok jó avagy rossz döntéseit. Azt a helyzetet senki nem tudta volna jobban kezelni ahogy a vírusjárványt sem.
Csak ilyen a politika, erről szól. Ezt nagyon sokan átlátják ma már.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.