Tiszteletdíj-megvonást vetett be a szendrői polgármester a városi képviselőtestület egyik roma tagjával szemben – írja a 24.hu.

Jakab Péterhez hasonlítja magát egy roma képviselő, akinek lefelezték a fizetését, mert konfliktusba került a közmunka kiosztás miatt
Fotó:MTI/Koszticsák Szilárd

Úgy érzi, őt is hasonló igazságtalanság ért, mint a jobbikos Jakab Pétert, akinek a kritikus megmozdulásait mostanában egyre nagyobb összegű pénzbüntetésekkel torolja meg Kövér László, az Országgyűlés elnöke – írja a Telex.hu.

Szaniszló János, Szendrő polgármestere egy személyben hozott határozatával

két hónapra lefelezte Beri Csaba önkormányzati képviselő tiszteletdíját.

A roma képviselő a hivatalos indoklás szerint azért kapta a megvonást, mert

a "közösségi médiát felhasználva” olyan kijelentéseket tett, amelyek az önkormányzat képviselő-testületének, intézményvezetőjének, valamint a város polgármesterének „becsületét, tekintélyét és hitelét sértették”. A várost nagy nyilvánosság előtt rossz színben, valótlan dolgokat pedig valós színben tüntetett fel, hamis tényeket közölt

- írták.

Az azonban nem derül ki a dokumentumból, hogy mik voltak ezek a kijelentések, és a lap kérdésére a polgármester se közölte egyértelműen.

Én arról beszéltem, hogy ne a polgármesteri hivatalba dőljön el, hogy ki kap közmunkát, hanem ott, ahol a munkafelvétel van, a Gameszban. Ne a barátok kapjanak munkát, hanem azok, akik tényleg rászorulnak

- mondta Beri Csaba, aki szerint Jakab Péternek, a Jobbik elnökének is azért kellett milliókat fizetnie a parlamentben, mert „megmutatott egy zsák krumplit”.

Most nekem is be kellene fognom a számat, mert el mertem mondani a véleményemet, ami nem tetszett a polgármesternek?

- kérdezte a képviselő, aki közölte, hogy már jogászokkal is egyeztetett a büntetés ügyében.

A  képviselő szerint a szendrői önkormányzat jelenleg sokkal kevesebb közmunkást foglalkoztat, mint korábban volt, ezért sokan kimaradtak a programból. Beri Csaba azt kifogásolta, hogy a polgármester koordinátorként dolgozó fia sok focistát és huszonéves romát „vett fel” közmunkára. Beri ezt rossz gyakorlatnak tartja, szerinte a fiatalok sokkal könnyebben találnának munkát a környék legnagyobb munkaadójánál, egy ismert német vállalatnál, mint a munkaerőpiacon nehezebben érvényesülő idősebbek.

Forrás: 24.hu, telex.hu
Címlapkép:MTI/Koszticsák Szilárd

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.