Bővülhetnek a kétoldali kapcsolatok.

Vicces jelenetet kaptak le Orbán és Boris Johnson találkozóján – erről beszélgetett a két miniszterelnök

Magyarország és Nagy-Britannia kapcsolatai abban az időben fejlődtek ki, amikor mindkét ország az Európai Unió tagja volt, ez az időszak azonban elmúlt, a Brexit lezajlott, és a feladat most a Brexit utáni időszak együttműködési formáinak kialakítása – mondta pénteken Londonban Orbán Viktor, miután kétoldalú megbeszélést folytatott Boris Johnson brit kormányfővel a Downing Street-i miniszterelnöki hivatalban.

Vicces jelenetet kaptak le Orbán és Boris Johnson találkozóján – erről beszélgetett a két miniszterelnök

A 444.hu szúrta ki, hogy a találkozóról készült videó egyik pillanatképén úgy látszik, mintha Johnson Orbán pocakján mulatna. Ám a teljes felvétel ezt cáfolja, a brit miniszterelnök csak megmutatta magyar kollégájának, hogy hol a helye:

A találkozó után a magyar miniszterelnök újságíróknak nyilatkozva elmondta: a Johnsonnal folytatott tárgyaláson mindenekelőtt a magyar-brit kétoldalú együttműködés további menetéről volt szó, de megvitatták a közép-európai, különösen a visegrádi országok és Nagy-Britannia további együttműködésének lehetőségeit is.

Orbán Viktor szerint a kétoldalú kapcsolatok két különösen sikeres területeként került szóba a megbeszélésen az energiaipar és a védelmi ipar.

Felidézte, hogy a Shell volt az első nem orosz energiaipari cég, amellyel Magyarország hosszú távú gázvásárlási megállapodást kötött.

A kormányfő szerint ennek a szerződésnek szuverenitási szempontból is nagy a jelentősége.

Hozzátette: az energiaipari és a védelmi együttműködés – ez utóbbin belül a közös kutatási lehetőségek kialakítása -

"a Brexit utáni és a Covid utáni időszak két ígéretes együttműködési terület" Magyarország és Nagy-Britannia között.

Arra a kérdésre, hogy – mivel Nagy-Britanniában és Magyarországon a legmagasabb Európán belül azoknak az aránya, akik megkapták a koronavírus elleni oltást – lát-e reményt arra, hogy lehetővé válik a karanténkötelezettség nélküli utazás a két ország között, Orbán Viktor elmondta, hogy ez a brit kormányon múlik. "Nagy-Britanniáé az első hely, miénk az ezüstérem, amely egyébként szintén nem rossz ebben a versenyben" – fogalmazott a miniszterelnök.

Kiemelte, hogy Magyarországon az élet szabadon élhető, talán egy kissé még szabadabban, mint itt, "ha jól értelmezem, hogy mi a helyzet jelenleg Londonban".

A brit kormány azonban nagyon óvatos, és ez érthető is, hiszen szigetországról van szó, és ez nehezebb helyzetet teremt, mint olyan országokban, amelyeket Magyarországhoz hasonlóan szárazföld vesz körül

- mondta Orbán Viktor.

Hozzátette: reméli, hogy előbb-utóbb külügyminiszteri megállapodás születhet a védettségi igazolások elfogadásáról mindkét részről.

Kérdésre válaszolva elmondta, hogy a brit kormányfővel tartott pénteki megbeszélésen szóba kerültek a demokráciával, a sajtóval, az LMBT-közösséggel, a jogállamisággal kapcsolatos kérdések, mivel Boris Johnsont "érdekelték ezek az ügyek is".

A brit ellenzék bírálta Johnsont, amiért találkozik Orbánnal, szerintük ugyanis a magyar miniszterelnök menekültekkel, migrációval, az iszlámmal vagy a melegekkel kapcsolatos kijelentései és politikája nem elfogadható. Johnson ezekre a kritikákra válaszul már a találkozó előtt bizonygatta, hogy a találkozón fel fogja hozni ezeket az emberi jogi kérdéseket,

a találkozó lemondása azonban nem opció, arra ugyanis Nagy-Britannia Brexit utáni fejlődéséhez szükség van.

Orbán Viktor kijelentette: a magyar bírói kar a legfüggetlenebbek közé tartozik Európában, és ha valaki egy magyarországi újságosstandnál olyan újságot kér, amely támadja a kormányt, legalább egy tucatnyit tudnak neki ajánlani.

Hozzátette: az antiszemitizmus vádja "egyszerűen nevetséges", Magyarországon hatalmas zsidó közösség él.

Visszautasította azt a felvetést, hogy Soros György magyar-amerikai nagyvállalkozót antiszemita felhangú támadások érték. Orbán Viktor kijelentette: Soros György tehetséges magyar üzletember, de komoly rivális:

nagyon pártolja a migrációt, segíti és finanszírozza az ezt szervező nem kormányzati szervezeteket. "Ez nekünk nem tetszik, de ennek semmi köze az etnikai önazonossághoz"

- mondta a magyar kormányfő.

Boris Johnson hivatala a kétoldalú megbeszélés után nem sokkal kiadott nyilatkozatában leszögezte, hogy a brit kormányfő várakozással tekint a visegrádi országokkal folytatandó még szorosabb jövőbeni együttműködés elé

A Downing Street tájékoztatása szerint a kétoldalú megbeszélésen

Johnson komoly aggályainak adott hangot az emberi jogok magyarországi helyzetével, a genderegyenlőséggel, az LMBT-közösség jogaival és a médiaszabadsággal kapcsolatban.

A brit miniszterelnök hivatala szerint a két vezető számos külpolitikai kérdést is áttekintett, szóba került egyebek mellett Oroszország, Fehéroroszország és Kína. Boris Johnson arra biztatta Magyarországot, hogy vesse latba befolyását a demokrácia és a stabilitás előmozdítása érdekében – áll a Downing Street közleményében.

Forrás: MTI, 444.hu

Fotó: MTI/Benko Vivien Cher

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
Kis grofo - Mert a nézését meg a járását 2015
.
A trottyosgatyást legtöbben nem veszik komolyan, elkapják mint floki a lábtörlőt, megmutatják hol a helye a "diktáTOR"-nak, mert az országnak "csak" ennyire tellett!!!
.
----- Kis grofo - Mert a nézését meg a járását 2015
www.youtube.com/watch?v=-W9i6giJKF8
-------------------------------
.
Vidáman menjün/menjen tönkre!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Emmersson71
A brit miniszterelnök csak megmutatta magyar kollégájának, hogy hol a helye: Lábhoz! Ül!
tudode
Kis grofo - Mert a nézését meg a járását 2015
.
A trottyosgatyást legtöbben nem veszik komolyan, elkapják mint floki a lábtörlőt, megmutatják hol a helye a "diktáTOR"-nak, mert az országnak "csak" ennyire tellett!!!
.
----- Kis grofo - Mert a nézését meg a járását 2015
www.youtube.com/watch?v=-W9i6giJKF8
-------------------------------
.
Vidáman menjün/menjen tönkre!
nezelodo
Mindig szegény Vityát cikizitek, pedig a pocak csak a tábornokoknál kizáró ok. A vezér nem pocakos, csak pálinkáshordón szárítja a mosónője az ingiet.
CsipkeRózsa
Nem így szokták mutatni egy kutyának, hol a helye?
CsipkeRózsa
@Emmersson71: Először hozzászóltam, utána olvastam el a többi hozzászólást, nem akartalak másolni.
Emmersson71
@CsipkeRózsa: Vagy csak ennyire egyértelmű, hogy ugyanaz jutott eszünkbe :)
balos
@CsipkeRózsa: A kutya az az emberek barátja!Amit a geciről már neveltetése okán sem lehet elmondani!
gina
Ez vicces?? inkább szuper kellemetlen, egy ilyen zsiros disznó. hogy nem szégyenli... hát nem, mert annyi esze sincs ezt felfogni,, nem tudja magát türtőztetni sem evésben sem ivásban sem lopásban sem hazudozásban, ez a jellemző erre a nagy malacra-inkább egy ólban élő disznóknak a vezére mint egy államnak
gina
@durbincs: Te buzi repedtsarkú román cigány fogd be a szád mert ömlik belőle a sz@r elmebeteg patkány
magyar1
A két ember nagyjából egyforma testfelépítésű, kicsit nagyobb a pocakja Orbánnak.De hát már ő is 60 körül lehet.
nemkati
@magyar1: Csak nézd meg, melyiknek hogy kapaszkodik a zakóján a gomb a cérnába. :)))
human
"a brit miniszterelnök csak megmutatta magyar kollégájának, hogy hol a helye"
2022-ben remélem Magyrország is megerősíti, hogy Orbánnak a börtönben a helye.
human
Orbán egy hazaáruló és vele együtt mindenki aki szolgálja.
szegfue
@magyar1: 7:48 Nem biztos, hogy O.V. a pocakosabb... csak éppen nem az alakjára szabott a zakó. Most már azt is tudom: őt is megviselte a járvány, mint a többi bérből élőt... Azért jó lenne látni már 1x M.o. első emberét egy méretének és alakjának megfelelő öltönyben.
ómió
Dr. Kamugeri pl. egy ilyen tárgyalást "huszáros mutogatással abszolválhatott volna".
CsipkeRózsa
@balos: Sőt a leggyakrabban a család kedvence, családtag.
CsipkeRózsa
@szegfue: Az nehéz lesz, mert folyamatosan hízik.
szegfue
@CsipkeRózsa: Valóban folyamatos a hizása, de azért pl. évenként 1-1 öltönyt megengedhetne magának. Még arra sincs figyelemmel, hogy a nadrágja tul hosszu -- fel kellene varratnia -- és ezért "harmonikázik" a szára... Én még "normális" ruhát nem láttam rajta:(
cikicakk55
@szegfue: ma09:12
Szerinted ilyen alakra lehetséges egyáltalán öltönyt varrni? Én még nem láttam görbe szárú nadrágot. Ez a kolostormalac úgy nézhet ki egy szál alsógatyában,mint Jabba a Hut, a Csillagok háborúja-ban.
RonaGyuri
sajnos nem igaz, hogy "megmutatta magyar kollégájának, hogy hol a helye", pedig nem ártott volna! =))
szegfue
@cikicakk55: Persze én sem kedvelem egyáltalán O.V-t, igy én sem gondolok róla "szépeket". De komolyan mondom: lassan már én szégyellem, ahogy kinéz. Biztosan emlékszel Helmut Kohl-ra, aki egy nagy darab, pocakos ember volt, de mindig ugy nézett ki, mintha "skatulyából" huzták volna ki. Még a kerekesszékében is különb öltönyben ült, mint O.V. 1-1 ilyen külföldi látogatáskor.
csak úgy....
ez a két figura már ránézésre is vicces...,orbán hordhatna búvárruhát , az tágul..
RonaGyuri
@CsipkeRózsa: @szegfue: @cikicakk55: minden úgy áll rajta, mint ... na itt a baj, mert a mondás szerint "tehénen a gatya", de őt a tehenekhez hasonlítani, súlyos sértés a tehenekkel szemben! =))
balos
@szegfue: Ahhoz nyújtani kéne hosszára,de mint köztudott a szart nem lehet nyújtani,viszont,ha nemzethyleg készült akkor nyalható!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.