Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti képviselője Adam Boultonnak, a Sky News brit tv-csatorna műsorvezetőjének adott interjújában fejezte ki véleményét a témában.

Hidvéghi: Magyarországnak és Nagy-Britanniának ugyanaz az elképzelése az EU működéséről – „Ne Brüsszel diktálja a feltételeket"
Fotó: Hidvéghi Balázs/Facebook

Hidvéghi a Twitteren közzétett videofelvételen rámutatott: Magyarországnak és Nagy-Britanniának ugyanaz az elképzelése az Európai Unióról, hiszen mindkét állam a túlközpontosított, bürokratikus Brüsszel nélküli, szuverén nemzetek közötti együttműködést tartja a legmegfelelőbbnek.

Szerinte az Egyesült Királyság vélhetően azért vált ki az EU-ból, mert nem volt elégedett azzal, ahogyan az unió halad a jövőbe. Hozzátette: Magyarország nagy tisztelője az Egyesült Királyság történelmének és a nemzetközi ügyekben kifejtett álláspontjának. Sajnálatát fejezte ki a Brexit miatt, ugyanakkor fontosnak nevezte, hogy a kétoldalú kapcsolatok folytatódjanak a szigetországgal, amely „kulcsfontosságú partnere” Magyarországnak. 

Nagy-Britannia szövetségesünk a NATO-ban és az Európa Tanácsban is, ahol egy parlamenti csoportban ülünk a brit konzervatívokkal

– mondta a képviselő.

Az illegális migrációról szólva Hidvéghi azt mondta, hogy az emberi jogok tekintetében minden európai polgár jogaival kellene foglalkozni, nem csak a migránsokéval. Hozzátette: örömmel látja, hogy az EU és tagállamainak vezetőinek nyilatkozataiból Orbán Viktor évek óta hangoztatott gondolatai köszönnek vissza, míg korábban ezekért a magyar miniszterelnök súlyos bírálatokat kapott.

Hangsúlyozta: a migrációs politikának a realitásokon kell alapulnia, az EU nem engedheti meg magának, hogy illegális bevándorlók százezreit, millióit engedje be területére. Kiemelte, hogy nagyon fontos a határellenőrzés visszaállítása, és csak utána lehet tárgyalásokat folytatni arról, mely tagállam fogadna be migránsokat.

Nagyon fontos leszögezni, hogy csakis a tagállamok polgárai dönthessenek arról, milyen országban akarnak élni, ne Brüsszel diktálja a feltételeket

– jelentette ki Hidvéghi Balázs.

Forrás: MTI
Fotó: Hidvéghi Balázs/Facebook

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Hülye úr! Csakhogy van egy nagy különbség: Anglia kint van, mi meg bent vagyunk. Angliának nem kellett az Unió (bár már szerintem ma már többen vannak akik ezt másképpen látják!), nekünk meg az Unió nélkül Putyin gyarmata lennénk.
Úgyhogy büdös bunkók ne áskálódjatok az Únió ellen, hanem azt próbáljátok elérni, hogy az Unió segítségével hogyan tudnátok az országunkat felvirágoztatni.
És ne lopjatok, mert levágjuk a kezeteket, ahogy annak idején Pokorni megígérte, csak éppen semmit sem tett az ügy érdekében.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
134.bátor
Tudtommal ez a csicska,minden pozícióra alkalmatlannak találtatott. Amire csak jelöltèk,mindenütt leszavazták! Akkor milyen jogon pofázok??? Mintha Shikari mondaná. Kutyát nem èrdekli mit ugat össze!
csak úgy....
@verőce21: aki kutyába veszi orbánt és a felelötlen kül és belpolitikáját ,az mitöl magyarellenes?
istván irén
Kíváncsi vagyok ez a faszopó mikor bukik le buzi orgiával, mert úgy látom ez a tendencia. Sőt csak az igazi fideszes aki köcsög pedofil zaklató molesztáló
justhpeter
Mióta Orbán elindult a kondával hazafelé, azon röhögnek otthon, hogy a látogatásról mi fog megjelenni Magyarországon az állami sajtóban.
kokopelli
@csak úgy...(16:25).: ...mert a ki-be vámkötelesség is életbe léphet! (;-))
ómió
Pedig a brüsszeli efftársak is a "diktálmányaikról" híresek! Na, meg a mekkmesterségükről!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.