Fel kell gyorsítani az új típusú koronavírus okozta betegséggel (Covid-19) szembeni védelemre kifejlesztett Szputnyik V vakcina európai uniós (EU-s)engedélyezését Markus Söder bajor miniszterelnök szerint.

A Bajor miniszterelnök ideológiai ok miatti időfecsérlésnek tartja, hogy nem fogadták még el az orosz vakcinát
Fotó:MTI/Komka Péter

A legkisebb német kormánypárt, a Keresztényszociális Unió (CSU) elnöke a Bild am Sonntag című vasárnapi lapnak nyilatkozva a koronavírus-járvány megállítását szolgáló oltási kampányról szólva hangsúlyozta: nem szabad megengedni, hogy "akadozzon az oltásmotor".

Ehhez elsősorban a Szputnyik V EU-s engedélyezési eljárását kell felgyorsítani a közösség gyógyszerészeti hatóságának szerepét betöltő Európai Gyógyszerügynökségnél (EMA).

Nem szabad pusztán ideológiai okok miatt fecsérelni az időt

- mondta Markus Söder a Bild am Sonntagnak.

A lap értesülése szerint a német szövetségi kormányban azzal számolnak, hogy az

EMA legkorábban szeptemberben hozhat döntést a Szputnyik V-ről, mert nem kapta még meg a fejlesztőktől az eljáráshoz szükséges összes adatot.

Az összeállításban hozzátették, hogy

a bajor tartományi kormány 2,5 millió adag Szputnyik V oltóanyag megvásárlásáról kötött opciós szerződést. A vásárlás feltétele, hogy az orosz fél megszerezze az EMA-engedélyt.

Egy másik német lap, a Handelsblatt egy hét végi összeállítása szerint a gyártókapacitás korlátozottsága miatt a már véglegesített szállítási szerződések teljesítése is kihívás a Szputnyik V forgalmazójának. 

A tekintélyes üzleti lap név nélkül nyilatkozó iparági forrásokat idézve a többi között hozzátette, hogy

a kapacitás a hazai, oroszországi lakosság beoltásához szükséges mennyiség előállítására sem elég.

Forrás:MTI
Címlapkép:MTI/Komka Péter

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ludas Matyi
A Bayor köcsögnek mindegy, mert eddig ö semmivel sem oltatta be magat. Hogy mitöl hullanak majd 5 even belül az emberek arra is nagy ivben zarig! Buta mint a vaz!
Ludas Matyi
es ez a Bayor köcsög kerte a Bayer lakossagot, hogy ne menjenek külföldre a Corona jarvany miatt, mig a jupi lanya Monacoban mulatott! Ketkulacsos vazok!
simmering73
Világos. Amíg nincs engedély, nincs keleti vakcina. Emberkísérlet csak a Lajtán innen engedélyezett.
Emmersson71
"Ehhez elsősorban a Szputnyik V EU-s engedélyezési eljárását kell felgyorsítani"

Adták volna le jóval előbb engedélyeztetésre a ruszkik, akkor már rég lehetne oltani a Szputnyikkal! Egyébként pedig tagállami hatáskörben engedélyeztetheti a "helyi szíjjártó" :P
libellle
@simmering73: Még mindig nem teljes a sputnik dokumentácio. Ez a hülye söder pedig költözzön a putinhoz. Tökfej Idiot. Mit fog a vakzinnal tenni, beleoltataja a fejébe, hogy még nagyobb legyen?? Senki nem kér a ruskiból.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.