Gyermeknapi különkiadással jelentkezett a Kormányinfó, számos kormánytag válaszolt egy-egy, gyermekek által feltett kérdésre, többek között Orbán Viktor miniszterelnök is – írja az Index.hu.

Orbán Viktor beírást és igazgatóit is kapott, de nem büszke rá – egy 8 éves kislány kérdezte a kormányfőt

Fotó:MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A 8 éves Lili azt kérdezte a kormányfőtől, kapott-e már beírást az iskolában, erre a miniszterelnök úgy válaszolt:

Kaptam beírást, sőt kaptam igazgatóit is. Az igazgatóit az egyszerű figyelmeztetéstől – amit osztályfőnöki intőnek hívtunk – az különböztette meg, hogy az igazgatóit piros tollal írták be az ellenőrzőkönyvbe. Akkor még voltak olyan ellenőrzőkönyvek, kis füzetecskék, amikben időnként hazaüzentek a tanárok a szülőknek arról, hogyan viselkedik a gyerek. Előfordult velem is, hogy piros tollal beírt igazgatói figyelmeztetést kaptam.

Hozzátette,

erre egyáltalán nem büszke, így mindenkit lebeszélne róla, hogy ilyesmire hajtson, ugyanis ahhoz, „hogy az ember megnőjön, jó tanuló legyen, meg sikeres”, egyáltalán nem szükséges osztályfőnöki vagy igazgatói intőket kapnia.

A 11 éves Nóri azt kérdezte,

milyen érzés, amikor csúfolódnak a politikusokon.

Erre Novák Katalin úgy felelt, hogy

alapvetően nekik sem más, hiszen picit mindenkinek rosszulesik az, amikor csúfolják.

Hozzátette,

aki csúfolódik, az valójában csak fél valamitől.

Ezt követően azonban megjegyezte:

Akik bennünket csúfolnak, azoknak van valami félnivalójuk.

Gulyás Gergelytől pedig azt kérdezték, hogy

a minisztereknek általános iskolában milyen bizonyítványuk volt.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter erre megnyugtatóan úgy felelt:

Nagyon különböző bizonyítványuk volt a minisztereknek, tehát megnyugtatok mindenkit, hogy bárhogy áll az iskolában, lehet még belőle miniszter.

Hozzátette, ő maga nem volt kitűnő, de általánosságban jó tanuló volt.

Forrás:Index.hu
Címlapkép:MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Tudom, hogy Ceaușescu elvtársat beleértve egy rakás rosszarcú diktátor is nagyon szerette a gyerekeket, akikkel mindent el lehet adni. Sőt, azt is tudom, hogy semmi nem írja felül azt a nemzeti érdeket, hogy az egykor pirosbetűs igazgatói figyelmeztetésben részesült kis Viktorka (és lám, mégis milyen sikeres ember lett belőle) zsinórban negyedszer is kormányra kerüljön. Ez viszont tényleg valami penetránsan vérlázító. Ahogy a gépi (gyerek)hangon beolvasott, kizárólag pozitívan megválaszolható, az egyébként is emberarcú kormány legemberibb arcának megvilágítására alkalmas propagandakérdésekre támaszkodva önmagukat fényezik. Olyasmit juttat eszembe, mint amikor Balog páter,meg ebéldtette a hátrányos helyzetben lévő kistelepülések gyermekeit. Lazac, meg minden volt,a vargányamártásig. De csak egyszer nehogy megszokják.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
RonaGyuri
@RonaGyuri: Udvarias, ha jól emlékszem emlékezésbe is bele-bele szalad az igazság

A derék blikk.hu a „a két évet tanultam jogot Oxford-ban” story nyomában

A portál beszámol a lengyel Zbigniew Pelczynski oxfordi professzor és egy a „neve elhallgatását kérő egykori diáktársa, mára a szolgálataiért a királynő által az egyik tekintélyes lovagrend tagjává tett brit külügyi szakértő” állítólagos emlékezetéről, pontosabban arról, amit a velük való beszélgetésekből felfogtak, vagy alá MTI ferdítettek.
Mondjuk ab ovo mókás a dolog azon része, hogy az oxfordi kirándulás „csupán két hónapot tett ki”. Ami a teljes volument illetően nagyjából igaz is. október közepe és január vége között 3-4 etapban. A „decemberi napon (aminek elejének kellez volna lennie, mert később már a prof sem volt ott) Orbán betoppant Pelczynski szobájába, és közölte vele, hogy nem fogja befejezni oxfordi tanulmányait, mert kiírták a választásokat Magyarországon” nagyon távol van az igazságtól. Amire két fontos momentum is utal: egyfelől január elején még visszament és hogy a választásokat január végén írták ki!!! =))
Az a mese, hogy „Amikor beléptem a szobájába, az ágyban heverészett a feleségével és a kisgyermekükkel (Orbán Ráhel akkor volt 7 hónapos). Az a kép beleégett a memóriámba”, még ennél is nagyobb hazugság. Mikor Récsölke 7 hónapos volt Orbán sem volt ott, de a prof sem, egyébként nincs megbízható forrás arról, hogy a család is kinn járt (csak arról, hogy a Soros alapítvány nem akarta finanszírozni)
Azonban vannak igazságmorzsák is:
ad Orbán értékeléséről: „Nem igazán, hiszen nem is igen volt mit értékelni.”!!
ad tevékenységéről: „Oxfordban olykor felszínre kerülnek a hallgatók közötti osztálykülönbségek, de Viktor keresztülnézett ezen. Részt vett a társasági életben, de nem félt annak kötöttségeitől, és különben sem riadt vissza attól, hogy megszegje a szabályokat”
ami pedig az angolját illeti: „Vért izzadtam Locke és Hegel civil társadalomról szóló filozófiai írásait angol nyelven...
Eladott Ország
@Shikari: ma, 19:22 ◘ Orbán felosztotta Magyarországot egyik oldalt kétmillió hívő bűnöző haszonleső, másik oldalt hétmillió hazáját szerető gondolkodó állampolgárra!
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.6435-9/121290007_839454380132318_6176588265204199527_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=1-3&_nc_sid=825194&_nc_ohc=HQH6qWrqZQoAX8fdAsU&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=852f93a3710c5937e62376e5dd72f8ba&oe=60DA5595
" A hazámat cégéres gazemberek irgalmatlan és könyörtelen brigantik vezetik éppen ki Európából, egy hibbant és életveszélyes nemzetvezetővel az élükön." ( Parti Nagy Lajos Kossuth-díjas magyar költő, drámaíró, író, szerkesztő, kritikus, a Digitális Irodalmi Akadémia alapító tagja
i.imgur.com/7nNXkCm.jpeg

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.