Átadták az ország első illatmúzeumát a Pannonhalmi Főapátság gyógynövénykertjében vasárnap, amely az ezeréves bencés szerzetesi gyógynövénykultúrába enged betekintést.

Átadták az ország első illatmúzeumát Pannonhalmán, Gulyás Gergely beszédet is mondott a megnyitón

Fotó: MTI/Krizsán Csaba

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter megnyitó beszédében azt hangsúlyozta, hogy akik az elmúlt több mint ezer évben Pannonhalmán éltek és tanítottak, azok minden időben ahhoz járultak hozzá, hogy az ország megmaradjon, hogy Magyarországon "a kereszténység ne csupán kulturális értéktartalom legyen, hanem valós, hitbeli meggyőződés" is álljon mögötte.

Kiemelte, hogy a főapátság "komoly gazdasági erőt" is képvisel, kétszáz embernek ad munkát, meghatározó része a térségben az idegenforgalomnak és miközben sokszáz éves termékeket vezet be a piacra, naprakész üzleti megoldásokkal tud dolgozni.

Forrás: MTI

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
No csak!
.
Miért nem Felcsúton, ahonnan bűzlik az egész ország!
namihami
Illatmúzeum?!?! Ez bizony egy komoly intézkedés a gazdaság beindítása és fejlesztése irányába.
Bújkál bennem a kétely, hogy ez is csak egy újabb ötlet az Orbánt egyébként is feltétel és gerinc nélkül kiszolgáló hitélet pénzzel való tömésének egy újabb megnyilvánulása. Nem a pénz számolatlan osztogatása okoz számukra nehézséget, hanem a paraván kitalálása. Nem az ""adjuk"", hanem a ""milyen alibivel tegyük"" okoz csupán fejtörést.
Giovanni Alba
Napról napra hirdetik, hogy az egyház gazdasági társulás, szembe menve Jézus tanításaival, megcsúfolva az önzetlen törődés eszményét. Amit G. G. lelkendezve dicsér, az a szerzetesek világraszóló szégyene.
"Kiemelte, hogy a főapátság "komoly gazdasági erőt" is képvisel, kétszáz embernek ad munkát, meghatározó része a térségben az idegenforgalomnak és miközben sokszáz éves termékeket vezet be a piacra, naprakész üzleti megoldásokkal tud dolgozni."
Ez a szerzetesi fogadalom melyik pontja? Nem úgy van-e elméletileg, hogy a szerzetesek dolgoznak, kevéssel beérik mert szerényen élnek, a világi hívságoknak ellenállnak, ami anyagi haszna van munkájuknak, azzal az elesettek sorsán könnyítenek?
Vagy ez csak a rizsa, a valóság ezzel szemben az, hogy az oltárra aranyszállal átszőtt terítő kell, a templomtoronyra embermagas aranyozott kereszt, kereskednek, adnak-vesznek, ebből hízik a felső réteg. Pénzt még nem kölcsönöznek?
J.Ch.Zrt, a megváltó nagyobb dicsőségére

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.