Az egykori miniszterelnök Antall József kisebbik fia rengeteg helyen járt az apjáról elnevezett tudásközpont vezetőjeként, ez már a Miniszterelnökség szemét is bökni kezdte.

Hosszú anyagot közölt a Direkt36 a 444 felületén Antall Péterről és az általa vezetett Antall József Tudásközpontról - írja a Telex.

Direkt36: közpénzből szállt meg luxushotelekben Antall József kisebbik fia, vizsgálatot indít a Miniszterelnökség

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A cikkből többek között kiderül, hogy az alapítvány működését a Fidesz-kormány eddig 4 milliárd forintnyi közpénzzel támogatta meg, amelynek felhasználását eléggé nagyvonalúan kezelte a néhai miniszterelnök kisebbik fia.

Antall Péter fizetése jelenleg havi átlag bruttó 4 millió forint fölött van, eközben pedig millió forintokat utazott el kíséretével (többször a feleségével és annak ikertestvérével), közpénzből luxushotelekben szálltak meg.

A Direkt36 cikke szerint a tudásközpont számos belső dokumentumához is hozzájutottak, ezek alapján derítették ki, hogy a járvány előtt évi 15-20 külföldi utazást bonyolított le Antall Péter a kollégáival, és többek között az ausztrál Ayers Rocknál (Uluru) is megszálltak egy drága hotelben. De jártak New Yorkban, Washingtonban, San Franciscoban, Las Vegasban is, tízmilliókat költve. 

A cikk szerint Antall felesége igazgatóhelyettes az alapítványnál, ott dolgozik ikertestvére is. A feleség két vállalkozása is szerződésben áll az alapítvánnyal – írja a lap.

A Direkt36 szerint hiába volt a bőkezű állami támogatás, 2016-ban volt olyan időszak, mikor folyószámlahitelből kellett a béreket fizetni, miközben egy háromfős delegáció skandináv körutat tett. 2018-ban a rendes évi támogatáson kívül még 250 milliót kaptak egy másik kormánypárti alapítványtól, hogy ne legyen szűkös a helyzet. Az alkalmazottak fizetése többször csúszott heteket az elmúlt években.

A lap megkereste a Miniszterelnökséget az üggyel kapcsolatban, amely úgy reagált, hogy vizsgálatot indítanak annak kiderítésére, hogy vajon az AJTK "hatékonyan és céljához méltó módon" használta-e fel a működésére kapott közpénzt.

A teljes történetet ide kattintva lehet elolvasni.

Forrás: Direkt36 via 444.hu, telex.hu

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Van egy „Tudásközpont”, amihez képest a Pál utcai fiúk gittegylete egy közhasznú, tömegek számára gyümölcsöző egyesület volt. "Nos, a néhai Antallnak – mint köztudott, vagy sem – van egy leszármazottja, aki Péter névre hallgat és az apjáról elnevezett Sóhivatalt Tudásközpontot igazgatja, bármit is jelentsen ez. Aki hallott már valamit erről az intézményről, és tud esetleg bármi kiemelkedőt és hasznosat említeni Antallpé' tevékenységéről, annak küldök egy virtuális puszit. Vagy sört. Vagy valamit."
kolozsvaros.com/2017/02/01/ezek-miatt-menekul-az-ertelmes-tanult-muvelt-emberanyag-marad-a-salak-a-legalja-a-buzos-klientura/
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
@Eladott Ország: Ha bűnözőt keresel, akkor az Internacionálétok harsogása közepett tekints széjjel! Az ott mind az lesz!
Emmersson71
Az apja sem volt alkalmas politikai pályára, csak báb volt!
ómió
@Eladott Ország: A Soroscsicska TI ezt hazudja? Nem baj, hogy az még nálatok, bolsiknál is hazugabb? Nem zavar téged a konkurrenciája? A lopási "intelmeidet" meg anno Böszme efftársadnak kellett volna címezned, ahelyett, hogy akkor az "aljnövényzetben kusikáltál"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.