Az egykori miniszterelnök Antall József kisebbik fia rengeteg helyen járt az apjáról elnevezett tudásközpont vezetőjeként, ez már a Miniszterelnökség szemét is bökni kezdte.

Hosszú anyagot közölt a Direkt36 a 444 felületén Antall Péterről és az általa vezetett Antall József Tudásközpontról - írja a Telex.

Direkt36: közpénzből szállt meg luxushotelekben Antall József kisebbik fia, vizsgálatot indít a Miniszterelnökség

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A cikkből többek között kiderül, hogy az alapítvány működését a Fidesz-kormány eddig 4 milliárd forintnyi közpénzzel támogatta meg, amelynek felhasználását eléggé nagyvonalúan kezelte a néhai miniszterelnök kisebbik fia.

Antall Péter fizetése jelenleg havi átlag bruttó 4 millió forint fölött van, eközben pedig millió forintokat utazott el kíséretével (többször a feleségével és annak ikertestvérével), közpénzből luxushotelekben szálltak meg.

A Direkt36 cikke szerint a tudásközpont számos belső dokumentumához is hozzájutottak, ezek alapján derítették ki, hogy a járvány előtt évi 15-20 külföldi utazást bonyolított le Antall Péter a kollégáival, és többek között az ausztrál Ayers Rocknál (Uluru) is megszálltak egy drága hotelben. De jártak New Yorkban, Washingtonban, San Franciscoban, Las Vegasban is, tízmilliókat költve. 

A cikk szerint Antall felesége igazgatóhelyettes az alapítványnál, ott dolgozik ikertestvére is. A feleség két vállalkozása is szerződésben áll az alapítvánnyal – írja a lap.

A Direkt36 szerint hiába volt a bőkezű állami támogatás, 2016-ban volt olyan időszak, mikor folyószámlahitelből kellett a béreket fizetni, miközben egy háromfős delegáció skandináv körutat tett. 2018-ban a rendes évi támogatáson kívül még 250 milliót kaptak egy másik kormánypárti alapítványtól, hogy ne legyen szűkös a helyzet. Az alkalmazottak fizetése többször csúszott heteket az elmúlt években.

A lap megkereste a Miniszterelnökséget az üggyel kapcsolatban, amely úgy reagált, hogy vizsgálatot indítanak annak kiderítésére, hogy vajon az AJTK "hatékonyan és céljához méltó módon" használta-e fel a működésére kapott közpénzt.

A teljes történetet ide kattintva lehet elolvasni.

Forrás: Direkt36 via 444.hu, telex.hu

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
@Eladott Ország: Ha bűnözőt keresel, akkor az Internacionálétok harsogása közepett tekints széjjel! Az ott mind az lesz!
Emmersson71
Az apja sem volt alkalmas politikai pályára, csak báb volt!
ómió
@Eladott Ország: A Soroscsicska TI ezt hazudja? Nem baj, hogy az még nálatok, bolsiknál is hazugabb? Nem zavar téged a konkurrenciája? A lopási "intelmeidet" meg anno Böszme efftársadnak kellett volna címezned, ahelyett, hogy akkor az "aljnövényzetben kusikáltál"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.