Vicuska és Gergő szobra nem éppen olyan reakciót váltott ki az internet népéből, mint amire számítottak. 

„Kaleta itt fog szelfizni" Betámadták a kommentelők az új Egri csillagok-szobrot
Fotó: Mirkóczi Ádám/Facebook

A szobrot szombaton adták át az egri Dobó tér szomszédságában, a Végvári vitézek terén. A kültéri szobor közadakozásból készült Szanyi Péter által, és az Egri csillagok című klasszikus nyitójelenetét ábrázolja. Ebben Vicuska és Gergő éppen a patakból jönnek ki. Az alkotást egy szép gesztusnak, egy kedves tisztelgésnek szánták Gárdonyi Géza könyve előtt. 

Ehhez képest az internet eléggé rászállt a szoborra – írja az egriugyek.hu. A portál szerint olyan gyűlöletcunami zúdult rá, amelyre nem is számítottak. 

Tiszta sor, hogy ez csak egy hiú ábránd, de a megjegyzések kapcsán talán hasznos lenne meghúzni egy bizonyos szellemi vonalat – vagyis erre is gondoltunk, amikor nézegettük a különböző Facebook-felületeken (köztük a mieinken is) azt a rengeteg hozzászólást, amely a szobor kinézete kapcsán érkezett

– írják a cikkben. Hiszen sokan kifogásolták, hogy a gyerekek „feketék", miközben volt, aki azzal jött, hogy „Gergőnek túl nagy a heréje". Volt olyan is, aki azt jósolta, hogy Eger ezentúl a pedofilok fő zarándokhelye lesz: „Kaleta itt fog szelfizni" – írták. 

Forrás: egriugyek.hu
Fotó: Mirkóczi Ádám/Facebook

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
@ómió: A libsi alelnök verte belétek, te szellemi totálkár, te?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@simmering73: téged olvasva ,-erre gondóhatott a müvész úr is az alkotlás közben!
karma1
@csak úgy...: En is csak ugy talaltam rola anyagot, hogy a wikipediara mentem - ez a muve olyan, mintha nem is o csinalta volna! Az eddigi formai, szobrai nagyon jok - a gyerekszobrok is (igaz, azok a Pal utcaban is ruhaban vannak ) lehet, hogy kellett egy Gergo-Vicuska szobor, de talan nem ezt a pillanatot kellett volna megorokitenie - fokent, ha tudjak, hogy pl. kulfoldiek, esetleg torokok is meg fogjak latogatni a helyet. Valahogy nem illik a pucersag a tortenelmi helyhez, esemenyhez - a Gardonyi konyvben sincs tul nagy hangsuly rajta - "csak" itt rabolta el oket Jumurdzsak, - de mas semmi, amitol pont ezt a pillanatot kellett volna megorokiteniuk
balos
Arról nem beszélve,hogy a nemzethülye külügyér,most tüntette ki a tömeggyilkost,aki miatt is meghalt 30000 magyar ember!A fideSS hozzá nem értését a védekezésben elkövetett faszakódását,majd a történelem könyvekből lehet elolvasni!
ómió
@Aki Én: Akiknek a valagát a bolsi tetübandád máig is nyalja? Vagy ez eszerint "csak" a "szellemi totálkárosságod" másrahazudásának újabb látható kísérlete? Szedáltasd már magad ott az elmeosztályon, hátha utána könnyebb lesz!
Aki Én
@ómió: Ok, akkor most nagyon őszinte leszek. Te egy buta balfasz vagy.
ómió
@Aki Én: Addig nincs baj, amig ezt rám egy buta bolsi balfasz hazudja, mármint te!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.