Fekete-Győr Andrásék – többek között – a közpénzen meggazdagott elit elszámoltatását tűzték ki célul – írja a Telex.hu.

A Momentum az utcákat járva gyűjt aláírást – Ez a céljuk az akcióval
Fotó: Fekete-Győr András/Facebook

Fekete-Győr András, a Momentum miniszterelnök-jelöltje, megválasztása esetén létrehozna egy korrupcióellenes ügyészséget. Ez a szerv azt a cél szolgálná, hogy felelősségre vonja a közpénzen meggazdagodott elitet. Fekete-Győr hétfőn Budapesten, a Kossuth téren is hangsúlyozta ezt, azzal együtt, hogy pártja visszatért az utcára kampányolni, már múlt hét szombat óta aláírásokat gyűjtenek a jogtalanul meggazdagodott elit, üzletemberek elszámoltatására – írja a Telex.hu.

Az elmúlt tíz évben megloptak bennünket. Ellopták a jövőnket. Ti szeretnétek visszakapni ezt a pénzt. Ez egy jogos igény. Nekem az egyik ígéretem az, hogy az ellopott pénzt és vagyont visszaköveteljük. Felállítunk egy Korrupciós Ügyészséget, amely át fogja vizsgálni az Orbán, Rogán, Mészáros családok cégbirodalmait, és a megteszi a szükséges feljelentéseket. Azonban nem elég a vagyont visszavenni, azt hasznosan is kell visszaadni a magyar embereknek

– mondta Fekete-Győr.

A terveik szerint az így visszakapott pénzt részben a tanárok, részben az egészségügyi dolgozók fizetésének rendezésére szánnák, de csökkentenék belőle az alacsony bérből élőket terhelő személyi jövedelemadót is.

Az ív aláírásával mindenki támogathatja azt, hogy az elmúlt években közpénzen meggazdagodott vállalkozók tevékenységét ki kell vizsgálni, és a jogsértő személyeket a jogállamiság eszközeivel felelősségre kell vonni

– tette hozzá.

Forrás: Telex.hu
Fotó: Fekete-Győr András/Facebook

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
"Elszámoltatás nélkül ugyanis velünk maradnak ezek a tolvaj, nemzetrontó politikusok, akik később még további károkat okozhatnak. Elszámoltatás alatt nem mást értek, mint hogy minden egyes politikus, miniszter és egyéb komoly posztot betöltő figura kerüljön bíróság elé, amennyiben visszaélt a hatalmával. Polgármesterek, miniszterek, államtitkárok kerüljenek börtönbe, amennyiben törvénytelenségeket követtek el. Ne hivatkozhassanak a mentelmi jogukra és semmi másra sem, és ne legyen velük szemben elnéző sem a főügyész – akinek szintén bíróság előtt a helye –, sem pedig a bíróság. A Fidesz által az utóbbi 10 évben elkövetett bűnök nem megbocsájthatóak, ezért azokért felelniük kell az elkövetőknek. Egyszerűen nem elfogadható az, hogy állandó jelleggel megússzák azok, akik hatalmukkal visszaélve több millió ember életét és jövőjét tették tönkre. Elszámoltatás nélkül egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy valaha is végleg megváltoztatható a magyar társadalmi berendezkedés és az ország állapota. Amennyiben az elszámoltatás megkezdődött, meg is alapozható a demokratikus államberendezkedés újjáépítése, amihez a fenti pont elengedhetetlen. Most úgy látom, jövőre szinte biztosan történelmi évünk lesz." Ha veszítenek Orbánék, akkor mindenféleképpen kell lennie elszámoltatásnak. Amennyiben ezt nem kezdik el, akkor szép és hivatalos tüntetéseken a nép ki fogja követelni. Mivel a szövegben is benne van, hogy "megteremtjük a számonkérés jogszerű és hatékony rendszerét". Azon kívül az is benne van, hogy "az állampolgárok ellenőrzik a kormányt és nem a kormány az állampolgárokat". Tehát jogunk lesz kikövetelni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.