Gyurcsány Ferenc (DK) az ellenzék ellenzékének nevezte a kormányt, amely szerinte jó ideje nem tud mással foglalkozni, mint az ellenzék politikai vezetőivel.

Gyurcsány: Tarlós meg sem tudot nyikkanni egyetlen idegen nyelven sem
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Mi lenne, ha kormányoznának? – tette fel a kérdést, majd azt is firtatta, a kormány megbeszélte-e a nemzettel, hogy a Kínai Kommunista Párt befolyása alatt álló egyetemet hoz az országba, vagy hogy privatizálja az egyetemeket, vagy hogy akar-e új atomerőművet. Hangsúlyozta,

nem akar Magyarország sem Kína, sem Oroszország gyarmata lenni.

A politikus szerint a kormánypártok inkább azzal foglalkoznak, hogy a ficsúr jelző sérti-e az Országgyűlés méltóságát. "Ez nagyon lent van" – fogalmazott.

Hozzátette: a kormánypártok inkább arról beszélgetnek kinek ki az apja, a férje, azaz családfakutatással foglalkoznak. Azt is kifogásolta, hogy

a Fidesz-KDNP hatalomban tartott kilenc évig egy főpolgármestert, "aki meg sem tudott nyikkanni egyetlen nyelven sem", most mégis azzal foglalkoznak, a jelenlegi főpolgármesternek milyen a nyelvtudása.

"Jobb, mint a miniszterelnök-helyettesnek, ha jól látom, aki vadászatban kitűnő, egyébként pedig szégyent hoz nemzetére" – mondta.

A kormány válasza

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára közölte,

nem az a probléma, hogy valaki nem beszél valamilyen nyelvet, hanem az, hogy ha azt mondja, hogy beszél, aztán lebukik azzal, hogy nem beszél. Ez simlisség, ami egy miniszterelnök-jelölt esetében nem fér bele

- hangoztatta.

Az elmúlt időszak döntéseivel cáfolta azt a vádat, hogy a kormány nem végzi a dolgát. Közölte azt is, amikor Gyurcsány Ferenc volt a kormányfő, ugyanúgy támogatta a magyar-kínai felsőoktatási együttműködést.

Világos beszédnek nevezte, hogy a DK-elnök politikai küzdelemre hívta ki a miniszterelnököt. Ugyanakkor nem tartotta jó fejleménynek, hogy 15 évvel az őszödi beszéd után még mindig Gyurcsány Ferenc a vezető a baloldalon. A koronavírus-járvány idején képviselt baloldali magatartást úgy értékelte: bármikor bármilyen ügyben képesek rárontani saját országukra, ha hatalmi megfontolásaik úgy kívánják.

Forrás: MTI

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ESCOBAR
Csak a korrektség kedvéért: Tarlós István 73 éves, s amikor ő diplomázott mélyépítő mérnökként, akkor az orosz nyelv lektori vizsga kellett intézményen belül, ahhoz, hogy államvizsgára bocsáthassák! Persze volt, aki németből, angolból, franciából tette, de nem volt ennek ekkora konjunktúrája, mint most!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Gyurka80
Büszmeferi 70 éves embertől vár nyelvtudást (aki műszaki ember nem büfészakos, mint geri)? Neki mint megyei KISZ -titkárnak tudnia kell akkor oroszt kellett tanulni, persze utáltuk meg sem tanultuk.Amúgy gerivel együtt keressék meg a szakdolgozatukat (mindketten tehetségtelen dumafrancik)!
tudode
Be vannak sztremálva Gyurcsány Ferenctől, mert az összefogásban senki nem tudhatja jobban, hogy mikért működik egy normális állam, és hol található a közjogilag érvénytelenül kreszli legfájóbb pontja!!!
,
Ugyan nyelvében él a nemzet, de szakbarbár szájmagyarok inkább akadályai egy normális állam működésének!
.
Remélhetőleg a tisztesség legyőzi a tisztességtelenséget!
.
Ennyi!
.
Köszönheti magának az egyeduralkodó, miért nem becsüle meg magát!
Csizmás Kond
...mongyuk Tarlós nem is akart miniszterelnök lenni...
creativehun
@Gyurka80: Lehet,hogy böszme...az azonban tény,hogy Orbán a mai napi egyedül őt tekinti valós,komoly ellenfélnek és totál be van tőle szarva. Ez látható minden egyest ténykedésükben,nyilatkozatukban. Orbánra is lehetne mondani,hogy se nem fiatal se nem demokrata...még is egy olyan párt színeiben miniszterelnök...az angol tudása pedig...no azt inkább hagyjuk.
gina
Az biztos hogy OV jobb lenne ha forditóval lépne porondra, mert annyira sajnálatos az az angol hogy szégyen.. inkább valami cigány hottentotta nyelv amit beszél( érteni alig lehet) nem angol----- borzasztó.. szegényt sajnálni lehet
Emmersson71
@Gyurka80: Most akkor a pozíció kívánja a nyelvtudást (Karácsonynak van középfokú!) vagy a végzettség? Tarlós főpolgármester volt - Semjén miniszterelnök helyettes! - és nem beszélt nyelvet.
Ennyi, pont!
gina
@Csizmás Kond: már megint beleszólsz a nagyokéba, gondolom nem tudsz angolul, nem is feltételezem nálad IQ 10 es, de ha Olyan szánalmas mint ti vagytok proli h értenéd amit ez a zsiros disznó kiröfög ,az nem angol az valami disznóól " englis " szánalmas !!!
Gyurka80
@Emmersson71: Nem sikerül értelmezned! Bizonyos kor felett, köszönhetően a 40 évi komcsi uralomnak nem követelhető angol, német nyelvtudás.Amúgy Tarlós nem hazudott középfokú nyelvtudást mint tiszetoszageri, értettségije van egyáltalán gerinek mert azt sem találja.
gina
@Gyurka80: Tudod inkább semmi angol mint egy disznóól "englis" amit ez a zsiros disznó OV röfög--- csak szánalmas !!!
Gyurka80
@creativehun: Nincs besz@rva csak mások nem jöhetnek szóba.Az szomorú, hogy országot csődbevivő böszmeferinél nincs jobb az ellenzékben, csak csicskák.
Gyurka80
@gina: Te vagy szánalmas de nagyon, mert már sok sajtótájékoztatót tartott angolul azokat em láttad?
ESCOBAR
Csak a korrektség kedvéért: Tarlós István 73 éves, s amikor ő diplomázott mélyépítő mérnökként, akkor az orosz nyelv lektori vizsga kellett intézményen belül, ahhoz, hogy államvizsgára bocsáthassák! Persze volt, aki németből, angolból, franciából tette, de nem volt ennek ekkora konjunktúrája, mint most!
csak úgy....
azért ez a politikai nyelvérzék kérdés egyre unalmasabb,ezzel csak a félkegyelmü híveket próbálják altatni!? nincs az a magyar kormányfö és nem is volt,aki tolmács nélkül ment volna külföldre és nem is lesz! pld. helmut kohl (a nagy példakép) sosem erölködött angolul vagy föleg nem oroszul hülyeségeket beszélni..
Gazella
@Gyurka80: You are an idiot. A 70 year old man can speak English, there is no age limit to the language.
Stupid orange ass kisser.
Gazella
@Gyurka80: Ты идиот. 70-летний человек может говорить по-английски, для языка не существует возрастных ограничений.
Тупой оранжевый жополиз.
Gazella
@Gyurka80: Eres un idiota. Un hombre de 70 años puede hablar inglés, no hay límite de edad para los idiomas.
Estúpido imbécil naranja.
Jesteś idiotą. 70-letni mężczyzna może mówić po angielsku, nie ma ograniczeń wiekowych dla języków.
Głupi pomarańczowy idiota.
nezelodo
Megértem én, hogy a nyelvtudást reklamál Viktor népe, hiszen ő maga is gyakran használja a nyelvtehetségét Kínában, de különösen a régi-új barátainál az oroszoknál bizonyítja a nyelve használatát.
silber13
@Gyurka80: És neked van érettségid? Vagy piaci beszerzés?:-))))))))))))
Aki Én
@Gyurka80: Nem nagyon érted. Nem követel senki nyelvtudást Tarlóstól sem, olyannyira, hogy eddig téma sem volt, csak ti ezen rugóztok.
Viszont ha titulushoz van kötve, hogy volt főpolgi?
Gondolkozz már kérlek, nem olyan bonyolult ez.
Te egyébként beszélsz bármilyen nyelvet? Mert látszólag a magyar is nehézséget szokott okozni.
NKF
Igaz de Tarlós István nem akart miniszterelnök lenni!Ezt a kamu Gerit csak Fletó tolta előre!Szörnyű az egész,1-2%-os pártocskák állítanak miniszterelnök jelöltet!
Emmersson71
@Gyurka80: Rengeteg ellenpéldát mondhatnék, amely cáfol. De csak egyet említek: Göncz Árpád
ómió
De, mintha miniszterelnökségre se aspirált volna! Ez fel se tűnt "böszmeföldön"?
Gyurka80
@Emmersson71: Neki volt ideje kádár börtönében megtanulni, milyen érdekes!
Gyurka80
@NKF: Pedig már megmondta régen "mi a f@szért vállaltam" hahaha.
Gyurka80
@Aki Én: DE Tarlós nem írta be a középfokú nyelvismeretet, tehát nem hazudott!
Emmersson71
@Gyurka80: Az ex SZDSZ-es Tarlós is tanulhatott volna anno Kádár alatt, amíg - érdekes módon - vezetői pozíciókban (pl IKV) lógatta a lábát!
szaboria1
A protokoll szerint általában tolmács van jelen.
Gyurka80
@Emmersson71: Göncznek több ideje volt lógatni a lábát!
Emmersson71
@Gyurka80: Ja..majdnem őt lógatták fel, te hülye!
Gyurka80
@Emmersson71: Te vagy a hülye , miért volt kivételezett helyzetben?
CsipkeRózsa
@Gyurka80: Nem muszáj elhinni a rosszindulatú pletykákat!
Gyurka80
@CsipkeRózsa: Maradjunk annyiban gyanúra ad okot.
Gyurka80
@Gazella: Tehát lengyel vagy.Csalódás.
Gyurka80
@Gazella: Ja csak fitogtatod a nyelvtudásodat. Találkoztam olyan büfészakossal aki több nyelven beszélt, de egy villanykörtét nem tudott kicserélni.
Málna
@Gyurka80: Ez nem tudás, csak beírja a szöveget a fordítóba, és bemásolja ide. Te is meg tudod csinálni. Majd ha egyszer annyira unatkozol, mint Gazella, próbáld ki!:-)
Gyurka80
@Málna: Már azt hittem, de mit várunk egy libernyáktól hazugságot.
Gyurka80
@Gazella: Jó a google fordítód! Mostmár abbahagyhatod, unalmas vagy!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.