A PDSZ szerint a hivatalos számoknál is több az eset, sokszor viszont nem rendelnek el karantént, csak hazaküldik a gyereket kontaktkutatás nélkül.

A Népszava az Emberi Erőforrások Minisztériumának nem annyira pontos tájékoztatása alapján kiszámolta, hogy körülbelül hány iskolában lehet valamiféle járványügyi védekezés – ezek alapján jutottak arra, hogy 65-70 iskolát érinthetnek a rendelkezése. 

Népszava: 65-70 iskolában van valamilyen járványügyi intézkedés

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Az EMMI ugyanis csak arról téjékoztatta őket, hogy több mint 60 iskolában van hatályban jelenleg is valamilyen járványügyi intézkedés. A szaktárca adatai szerint az óvodák 0,15 és az iskolák 0,5 százalékában egy-egy csoport vagy osztály érintett renndkívüli szünet, illetve digitális munkarend elrendelésében. 

A lap az EMMI korábbi számadatát vette alapul (mintegy 13500 iskolai feladatellátási hely van az országban), azok alapján jutottak a 65-70 darab érintett iskola következtetésre.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) egyik ügyvivője szerint a hivatalos adatok nem minden esetben fedik a valóságot. Nagy Erzsébet arról számolt be a lapnak, több olyan esetről is tudnak, ahol a gyereket egyszerűen hazaküldték, miután megfertőződött és ez kiderült, kontaktkutatást nem végeztek, hivatalosan nem rendeltek el az érintett osztály számára karantént. Szerinte ez aggályos, mint ahogy az is, hogy a gyerekek, tanárok hozzátartozóit nem tesztelik. 

A Népszava érdeklődött a tanárok és diákok teszteléséről a minisztériumnál, de erre nem kaptak választ.

Forrás: nepszava.hu

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

134.bátor
Szokás szerint nem válaszoltak. A világon nincs mèg egy ilyen ország,ahol îgy titkolják a közèrdekű információkat!! Hiszen ezekben mindannyian èrintettek vagyunk! A hazug propagandának köszönhetően a járványkezelèsüket állítólag 62% jónak èrtèkelte...Nekik a 30. ezer elhunyt megfelelt...
nezelodo
A szokásos elhallgatás mellett azért tudnak az ilyen esetekről az emberek, és azt sem hiszik el, pl. hogy a nyitás másnapján csak a mi településünkön fordulhatott elő, hogy azonnal bezártak kér gyermekintézményt.
A kontaktkutatás meg már-már a vicc kategóriába esik, látva a fertőzöttek meg a környezetük mászkálását szabadon.
Ilyen azért amikor a közegészségügy még a KÖJÁL, vagy az ANTSZ kezében volt, nem fordulhatott elő. Ja hogy akkor még a hozzáértés volt a felvételnél a válogatás szempontja!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.