A lezárások nem érintették még a nagyrészt turizmussal foglalkozó NER cégeket sem, a kommunikáció területén dolgozóknak sem kellett aggódniuk, mint a többi cégnek, hogy visszafogták a marketing költéseket.

Ahogy hétfőn megírtuk, a miniszterelnök veje Tiborcz István 1,2 milliárd forint osztalékot vett ki a BDPST Zrt. nevű cégből, ami még mindig több, mint a 2018-as egymilliárd.

Járvány ide vagy oda, a Fidesz-közeli vállalkozások kiemelkedően nyereségesek, nézzük a listát!

Illusztráció: 123rf.com

A külügyminiszter feleségének Szijjártó-Nagy Szilviának az Interior Design Kft. nevű cége szintén szárnyal, a vállalkozás indulása után 9 hónappal már egy Porsche Cayenne-t lízingelt.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter felesége 2019 nyarán szállt be a belsőépítészeti bizniszbe és bár a vállalkozás honlapja még mindig nem üzemel, a megrendelők megtalálják a céget: 2020-at az Interior Design Kft. 1 milliárd 318 millió forintos nettó árbevétellel és 294,2 millió forint adózott eredménnyel zárta. Más az vállalkozások első három évében szolid veszteségre, vagy legjobb esetben nullára számít, de

a kivételes üzletasszony mindjárt elsőre 285 millió forintot keresett.

- írta meg a 24.hu.

És ez még mind semmi: a kommunikációs üzletágakban rendre hallgatjuk a cégvezetők panaszait, hiszen a hirdetők a lezárások idején általában először a marketing költségeket húzták meg, de ez nem mindekit vert földhöz. A kormány kommunikációját is intéző  New Land Media Kft. és másik cége a Lounge Design Kft. 

4,208 milliárd forint osztalékot termeltek Balásy Gyulának.

Ehhez képest aprópénz, hogy százmilliókat vesz ki tanácsadó cégéből Rákay Philip, aki éppen Youtube influencerré szeretne válni a baloldali Partizán csatorna ellen pozicionált Patrióta nevű műsorával.

De Sarka Kata és Rogán-Gaál Cecília médiacégét szintén nem érintette a szponzorok és hirdetők elbizonytalanodása, félmilliárd forint feletti összeget kerestek.

Az ingatlanüzletág lejtmenete viszont Matolcsy György kisebbik fiát, Matolcsy Ádámot nem érintette, a Magyar Stratégiai Zrt. tulajdonában levő ingatlanok (és hozzá kapcsolódó vagyoni jogok) értéke ugyanis 700 millió forinttal nőtt. 

Ha ehhez hozzávesszük a kicsiket is, például, hogy a vadászati kiállítás agancskapuját készítő szobrász cég is megduplázta árbevételét, és 95 milliós haszonnal zárta 2020-at, láthatjuk, hogy kiemelkedően szerencsés, előrelátó és tehetséges vállalkozók forognak ma a szabadpiacon.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

balos
Azért jó helyre ment megint a mentő őv a pénzünkből!Rohadna rá a fideSSre a fukar egyetem!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
balos
Azért jó helyre ment megint a mentő őv a pénzünkből!Rohadna rá a fideSSre a fukar egyetem!
justhpeter
Ezekből melyik élt meg a piacon és milyen piacon ?
gina
Mert fontos ennek a fidesz bandának a nép egészsége,, ugyan !!! a saját nyereségük sokkal fontosabb, aljas mocskos banda, remélem tudják az emberek mit ixeljenek a választó lapon !!!
creativehun
Természetesen egy normálisan működő piacgazdaságban ezek sorra elvéreznének.
Yoda69
99%-a a magyaroknak megszenvedte a járványt. Volt, aki családtagját vesztette volt, aki a barátját, volt, aki az állását. Viszont a NER lovagok 1%-os bázisa milliárdokat kaszált a magyarok vérén. Meg 30 ezer honfitársunk halt meg a halál kormány miatt, addig a halál kormány tagjai milliárdokat kerestek a járványon. Lélegeztető gép mutyi, maszk mutyi es a legújabb vakcina mutyi, csak hogy a legfontosabbakat említsem.
De ennek jövőre véget vetünk, es visszavesszük azt, ami a magyaroke. A NER lovagokat, akik bűnből szereztek vagyonukat börtönbe küldjük.
evacica
Na már nehogy elfelejtsük"szegény" miniszterelnökünket! Ö is megviselte a járvány által okozott kár mint bérből és fizetésből élőt! Gyűjtetni kéne szegénynek!
Yoda69
@evacica: Viszont a felmenő es lemenő családja 17 milliárdot kaszált 1 ev. Csak O1G ilyen tökkelütött balfek, hogy mindössze 270 ezer forintot tudott megspórolni - ha hihetünk neki. Persze azt is tőle tudjuk, ne azt nézzük, amit mond, hanem amit csinál.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.