A Republikon Intézet gyors közvéleménykutatásának eredménye szerint a magyarok nagy többsége elutasítja az új kínai egyetem létesítését. 

A most közzétett, május közepén készült kutatásból kiderült, hogy a válaszadók 63 százaléka hallott a Fudannal kapcsolatos tervekről. A Republikon elemzése szerint ez az arány viszonylag magasnak számít, amikor ilyen típusú politikai ügyek ismertségéről van szó – írja a 24.hu

Republikon: kétharmados az elutasítottsága a Fudan Egyetemnek

Fotó: 123 RF.com 

Arra a kérdésre, hogy azok alapján, amit eddig hallott az ügyről, inkább támogatja vagy inkább ellenzi, hogy a kormány kínai egyetemi kampuszt építsen Budapesten, a válaszadók nagy többsége, 66 százaléka inkább elutasítja a beruházást. A támogatók aránya mindössze 27 százalék.

Az elemzés szerint a nagy elutasítottságért feltehetően a beruházás egyéb körülményei is okolhatók, mint például az építkezés magas ára, a felsőoktastásra fordított kormányzati összegek mértéke, és az egyetem költségei, az a tény, hogy nagyrészt kínai hitelből valósul meg, valamint, hogy a tervek szerint kínai kivitelezőkkel és alapanyagokkal, és nem elhanyagolható tényező az sem, hogy a kínai kampusz az eredeti diákváros tervezett létesítményeitől venné el a helyet.

Forrás: 24.hu 

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Emmersson71
@durbincs: A CEU-t nem mi fizettük, te elfajzott korcs transzvesztita!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pokróc
Vajon mitől támogatnák ? Ezt is kérdezzék +.
balos
Majd konzumálét hírdetnek,ahol a megkérdezett 10ből 20an támogatják,mint szavazáskor!
kereső
Csak?? Ennek 99%-osnak kéne lennie. Az 1% az, a h"haszonhúzó"- azt még meg is érteném.
creativehun
@durbincs: Itt és most nem a CEU volt a kérdés. Maradjunk a konkrét témánál.
human
Ez az 500 milliárd nem közvetlenül lesz kivéve az adófizetők zsebéből ezért nem kell Orbánnak nagyobb tüntetésekkel számolni, mint ami a netadónál volt ami közvetlenül érintette volna a társadalmat. Tehát rá fogják erőszakolni az országra a komcsi egyetemet és annak teljes költségét. Pont ahogy Paks2-vel sunyi módon tette a OVi. Áttételesen persze mindenki meg fogja fizetni ennek az árát.
simmering73
Nos ha kétmarmad ellenzi, akkor biztosak lehetünk, hogy megépül.
Emmersson71
@durbincs: A CEU-t nem mi fizettük, te elfajzott korcs transzvesztita!
kereső
@durbincs: Nem belekotty félhalfarok.Mert különben felteszem a kérdést, kijelentő módban.
creativehun
@durbincs: Bolond vagy te...bárki meglátja...Inkább arra válaszolj copy /paste helyett amit írtam.
aftermath
"Orbán Viktor, aki úgy lett miniszterelnök, hogy előtte több évtizedes tapasztalatot szerzett kommunistaellenes aktivistaként, ma azok egyike, akik a legszorosabban együttműködnek Európában Hszi Csin-ping kínai diktátorral. Ezt állapítja meg a Breitbart News című, kőkonzervatív amerikai hírportál ...

A cikk annak apropóján jelent meg, hogy a budapesti városvezetés a kínai kommunista diktatúra áldozatairól nevezett el utcákat azon a területen, ahol a sanghaji Fudan egyetemet tervezik. Idézi az Euronews beszámolóját, amely felhívja a figyelmet arra, hogy a kínai egyetemi kampusz másfél milliárd dolláros kínai hitelből épülne fel, ezt az adófizetők pénzéből törlesztené a magyar állam, úgy, hogy mind az alapanyag, mind a munkaerő kínai lenne, vagyis a projekt egyetlen munkahelyet sem teremtene magyaroknak, és a haszon kizárólag a kínai rezsim által birtokolt vállalatokat gazdagítaná. A kínai kölcsön pontos kondíciói nem ismeretesek,

!!! de a fejletlen országoknak nyújtott hasonló hitelkonstrukciók jellemző módon csapdába ejtik az adóst a magas kamatok és más előírások révén, és ezzel Kína méltánytalan befolyásra tesz szert az érintett országokban" !!!
solidedge
Orbánnak már elég az egyharmad. Ha marad, pár év mulva elég lesz ha ő úgy gondolja. Nem ő a hibás.Közülünk táplálják bele, hogy elvegye az eszét a hatalom.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.