A ferencvárosi polgármester és Karácsony Gergely főpolgármester szerdán avatják fel azokat az utcanévtáblákat, amikkel a Fudan Egyetem tervezett helyén neveznek át közterületeket.

Szabad Hongkong útnak és Ujgur Mártírok útjának nevezik át a Fudan Egyetem melletti területet Baranyi Krisztináék

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Ezek az új nevek: 

- Dalai Láma út,

- Ujgur Mártírok útja,

- Szabad Hongkong út,

és a Hszie Si-kuang püspök út.

A Kínai Kommunista Párt befolyása alatt álló egyetem kampuszát a Diákváros területére építik, ami miatt a Szikra Mozgalom szombatra tüntetést is szervezett a Hősök terére.

Az utcanévtáblákat szerdán Baranyi Krisztina és Karácsony Gergely főpolgármester közösen avatja majd fel.

Forrás: 444.hu

Címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Néro
Arra meg kíváncsi leszek a Fitymák , hogy verik le a vörös csillagot majd az egyetem faláról mindig annyira oda voltak miatta.
Ja már nem.
Egyébként jó ötlet végig lehet vinni rajta a Kííín-ai küldöttségeket. Ki kell írni ákombákommal is , hogy biztos el tudják olvasni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
@Néro: Nézd, én nem akarom túltolni. Talán lennének ott korrektül oktatott szakok, de arra egyszerűen nincs magyarázat, hogy az egész beruházást miért nekünk kell állni úgy hogy az eliten kívül magyar diák nem fog bejutni oda ha esetleg mégis bevállalná, hogy egy kommunista ország egyetemére jár. Ilyen helyzetben nincs olyan, hogy valaki ne nyerjen ezen. És mivel kizárólag Kína nyer rajta és a magyaroknak csak kára származik belőle és ezt többnek látom, mint korrupció. Én ezt hazaárulásnak tartom. Szintén ez a kategória a kínai vasút és Paks2 is.
simmering73
"Biztosra vehető, hogy a kínai elvtársak nagyon idegesek lesznek és nagyon forró telefonok érkeznek majd Orbánhoz és Szijjártóhoz, minden bizonnyal hasonló diktatórikus fellépést követelnek, mint amilyeneket a kínai állam tesz hasonló esetekben. Ez lesz a gyarmatosítók első parancsa, amikor megismerhetik a magyarok a jövőjüket, ha nem tetszik valami Pekingben. A kínai diktatúra kész Hongkongot csinálni Budapestből, de az őket irritáló utcanévtáblák eltüntetését fogják követelni."
nepszava.us/az-utcanevekkel-elindult-az-ellenallas-a-kinai-gyarmatositassal-szemben/
jesz
ja, még nem avatták fel? Akkor a kínai elhárítás holnap vadul filmez, és küldi Pekingbe, hogy csintalankodnak ezek a pernahajder magyarok...ott majd néhány szemöldököt összevonnak, és jön az ukáz(a követségre), illetve berendelik az ottani magyar nagykövetet..
...asszem ezután tanácsos lesz összeszorított segglyukkal közlekedni a táblaavatóknak...
irgum-burgum...
gina
Van egy jó ötletem OV utcáját nevezném el -- Ceaușescu sugárútnak-- talán még büszke is lenne rá ez az elmebeteg zsirpacni
Gyurka80
Gerit zavarta Orbán testalka, engem ennek a nőnek a butasága és a csúnyasága zavar!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.