A jelenlegi, folyó fizetésen alapuló nyugdíjrendszer magában hordozza önmaga felszámolását.

A felnevelt gyermekek számához igazítanák a nyugdíj összegét

Fotó: pixabay.com

A Magyar Közgazdasági Társaság szakmai konferenciáján ismertetett pontrendszer úgy módosítaná a rendszert, hogy a nyugdíj összege, sőt a nyugdíjkorhatár is függjön a felnevelt gyermekek számától, írja a Növekedés.hu-ra hivatkozva a 24.hu.

A nyugdíjrendszer és a gyermekvállalás kapcsolatáról szóló szakmai kerekasztal-beszélgetésén a jelenlegi nyugdíjrendszerről az előadók egyebek közt megállapították: a rendszer alapja a jelenlegi helyett a jövő nemzedék járulékfizetési képessége, és gyakorlatilag semmiféle tartalék nem áll mögötte, implicit államadósság viszont igen.

Forrás: 24.hu

Címlapkép: pixabay.com

87 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Bello
Csak hogy akinek nincs gyereke valamilyen oknál fogva, az is fizeti a nyugdíjjárulékot, TB-t, adót, stb. és az a személy nem kap állami támogatást, kedvezményt, pótlékot, éljen meg ahogy tud, fizessen mindenért segítség nélkül, aztán földelje el magát, ha megdöglött.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
division
@Horizont: Meg is érdemled, mással meg ne foglalkozz. Én ugye jól is keresek, meg van 5 gyerekem, akkor most mi van? :-)) Habár szerintem ez az egész úgy ahogy van nem igaz.
creativehun
@division: De de ,.az vagyok :) Viccet félretéve..ha azt mondom nem az vagyok..az semmit nem jelent. Mellesleg ...évek óta ugyanazzal a loginnal vagyok fent az oldalon és eddig soha semmit nem másoltam..csak most eljött az az idő amikor megúntam egyesek baromságait...
division
@creativehun: Nem érdekes ez, nem azért írtam, csak szeperepa2 elég hirtelen eltűnt.
Peller Anikó
@division: szeperepa2 jelentkezz, aggódunk érted. Letartóztattak vagy csak megöltek?

Szólj ha élsz még.
division
@Peller Anikó: Ezt miért nekem írtad? Fogalmam nincs hova lett.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.