A jelenlegi, folyó fizetésen alapuló nyugdíjrendszer magában hordozza önmaga felszámolását.

A felnevelt gyermekek számához igazítanák a nyugdíj összegét

Fotó: pixabay.com

A Magyar Közgazdasági Társaság szakmai konferenciáján ismertetett pontrendszer úgy módosítaná a rendszert, hogy a nyugdíj összege, sőt a nyugdíjkorhatár is függjön a felnevelt gyermekek számától, írja a Növekedés.hu-ra hivatkozva a 24.hu.

A nyugdíjrendszer és a gyermekvállalás kapcsolatáról szóló szakmai kerekasztal-beszélgetésén a jelenlegi nyugdíjrendszerről az előadók egyebek közt megállapították: a rendszer alapja a jelenlegi helyett a jövő nemzedék járulékfizetési képessége, és gyakorlatilag semmiféle tartalék nem áll mögötte, implicit államadósság viszont igen.

Forrás: 24.hu

Címlapkép: pixabay.com

100 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Bello
Csak hogy akinek nincs gyereke valamilyen oknál fogva, az is fizeti a nyugdíjjárulékot, TB-t, adót, stb. és az a személy nem kap állami támogatást, kedvezményt, pótlékot, éljen meg ahogy tud, fizessen mindenért segítség nélkül, aztán földelje el magát, ha megdöglött.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
tothjani
Érdekes semmivel nem vagyunk többen mint 12 éve, de mégis több ember dolgozik és fizet járulékot.
De ha úgyis kihalunk teljesen akkor nem mindegy??
Ha meg mégsem halunk ki, akkor amíg Szerető Apánk a Vezír addig mindig egyre többen élősködnek !!!
Bello
Csak hogy akinek nincs gyereke valamilyen oknál fogva, az is fizeti a nyugdíjjárulékot, TB-t, adót, stb. és az a személy nem kap állami támogatást, kedvezményt, pótlékot, éljen meg ahogy tud, fizessen mindenért segítség nélkül, aztán földelje el magát, ha megdöglött.
Qqberci
Hát egy nagy lófaxot!!! Fizettük a járulékt, iskoláztattuk - ingyen, közpénzen a csútkányt és csapatát, hát most kérjük a jussunkat! És nem mondják, hogy járni jár, csak nem jut, mert nem kellett volna annyit lopni, például a nyugdíjpénztárak vagyonát!...
KisGenyo2
Ha már itt tartunk, akkor a gyermekek által a magyar költségvetésbe befizetett jövedelem adótól fügjjön, ne a darabszámuktól.
Amelyik meg a sitten rohad, ott egyenesen csökkentsék a szülő(k) nyugdíját! ;-)
Eladott Ország
" Ezeknek már nem pusztán a politikai hatalom kell, ezek rabszolgatartói címekre pályáznak. Azt hiszem, ez az állami pénzeken élősködő, megszámlálhatatlan tagot számláló, minden irányba, mindenhova magát beevő nagycsalád, amelynek pályafutása egy erdőszéli putriban kezdődött, maga sem gondolta volna, hogy ilyen sikeres lesz a pénisz vigasztalanabb oldalán álló magyar nemzet átverése. Amit itt látunk, és amit nem látunk, de el tudjuk képzelni, mind ugyanabba az irányba mutat: ahonnan nem Mészáros Őstehetség Lölö valamelyik messziről bűzlő ügylete folyik ki a küszöb alatt, ott a háttérben csendben meghúzódó Lévai Anikó fél rokonsága lakmározik az ország megfáradt testéből. Lassan kijelenthetjük, hogy nincs olyan cég szerte e hazában, amely közpénzekkel lenne kapcsolatba hozható és ne valamelyik hetedízigleni dinasztia-tag ölébe hullana a sok jóság. Az Orbán família a parlementben..."
cdn.shortpixel.ai/client/q_lossy,ret_img,w_1160/https://kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2016/09/csalad.jpeg
Horizont
Visszamenőlegesen is??
Már most ezer sebből vérzik az egész.
Emmersson71
@ómió: Perszeee...csakhogy ahhoz folyamatosan emelkednie kéne a születéseknek, hiszen egyre több nyugdíjast kéne egyre több dolgozónak eltartani! Meddig emelkedjen és miből?

Az anyák nem fizetnek be semmit, csak kivesznek 3+ évig, a nők 40 évesen nyugdíjba mehetnek. GYES és GYED jár a közösből! CSOK és egyéb családi kedvezmények. A dolgozó férfi pedig 70 évesen fizessen és robotoljon, ha nincsen gyereke?!
LÓFASZT!!!
Zoley
Egyéni nyugdíjszámlát mindenkinek!
Ezen látszik, hogy mennyit fizetett be/ vontak le tőle és mindenkinek azt adni vissza nyugdíjként kamatokkal, ami a számláján van!
Eladott Ország
egeszsegugy
5 év múlva majd kihoznak újabb nyugdíj változatot. 10 év múlva egy még újabbat. Az eredmények rosszabbak lesznek a vártnál, ezért folyamatosan változtatni fogják. Ha az állam kivonul belőle (már megteheti, már törvényileg nem kötelezhető nyugdíjfizetésre, a jogi szabályozás már szociális hozzájárulási adónak hívja a nyugdíj-biztosítási járulékot, ami azt jelenti, hogy a kormányoknak nem feltétlenül kell a nyugdíjra fordítaniuk az adónak minősülő ezzel kapcsolatos bevételi összegeket), marad a magánnyugdíj megtakarítási forma. Sehogy sem jó...
Horizont
@Emmersson71: Na...na..én 40+ 7 évet dolgoztam le soha nem voltam munkanélküli táppénzen is tán ha négyszer. Igen háromszor voltam gyesen, de akkor az volt a "munkám" hogy neveljem a gyerekemet magunknak és az államnak is. ha lehet ne az anyáktól sajnáld már ezt, utánunk lehet csinálni. Én nem várok semmi előnyt a gyerekeim után, de az ilyen véleményt se szívlelem mint a tiéd.
134.bátor
Menjetek most már a jó kurva anyátokba!!! Valaki egèsz èletèben adózik,járulèkot fizet, de önhibáján kívül nem lesz gyereke,az dögöljön èhen,ha idős lesz???! Ezek tènyleg tönkre vágják az egèsz országot!!! Minden egyes napra jut egy agyrèm!!!
lampa laz
Annak nem, h elment az esze, de nem is volt aki ezt a baromságot kitalálta már megint.
Eladott Ország
@134.bátor: " A hazámat cégéres gazemberek irgalmatlan és könyörtelen brigantik vezetik éppen ki Európából, egy hibbant és életveszélyes nemzetvezetővel az élükön." ( Parti Nagy Lajos Kossuth-díjas magyar költő, drámaíró, író, szerkesztő, kritikus, a Digitális Irodalmi Akadémia alapító tagja
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.6435-9/121432130_3951664734849257_3444894970181696078_n.jpg?_nc_cat=103&ccb=1-3&_nc_sid=825194&_nc_ohc=Uigcekwrio8AX-mMbhf&_nc_oc=AQlt2RUG4dJkjt9dOnW-Jtjm0yIYm6EXTsMrm-rHKH8tPUKZstWGjUvpwC6qd6dwx04&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=c29f906888b18336abca728ef09e0bad&oe=60DD966C
Szomorú , ez a vírushordozó annyira mutálódott , hogy már rádióhullámokon is terjed .
Csak a józan gondolkodás és ítélőképesség tudná megállítani , de sajnos sokakat megfertőzött !
Ez az ember (?) és csapata károsabb minden biológiai fegyvernél .
Minél később veszik észre , annál nagyobb problémát okoz !
Emmersson71
@Horizont: Nem az anyáktól sajnálom, hanem magamnak is követelem - nagy különbség!
Azért pedig bármikor körberöhöglek, ha azt mondod, az államnak is nevelted a gyerekedet! Te pedig süllyedj el, ha tényleg így gondolod!
ELKO
Gondolom a társadalmi igazságosság az, hogy a gyereket fel nem nevelő (bármely társadalmi, egészségi okok stb miatt) állampolgár nyelvét elhagyva dolgozzon mindenfelé adó és járulék, valamint hitelezési kedvezmény, energetikai pályázati kedvezmény, gépjárművásárlási kedvezmény stb nélkül, majd Őket megsarcolva a gyereket felnevelő: előbb felsoroltak élvezetével magasabb nyugdíjat élveztessenek - ezt nem gondolták komolyan. Mert ezen réteg a magánnyugdíjpénztárba menekül, amelyből nemigen részesülnek a gyereket felnevelő nyugdíjasok.
Horizont
@Emmersson71: nem gondolom így le is írtam, hogy nem várok előnyt. Tudsz olvasni? Az állam azért adott és ad a gyerekneveléshez támogatást, mert neki fontos, hogy sok gyerek szülessen. Azt hittem nem kell ezt külön leírnom. Én a szocializmusban szültem mind a hármat, magunknak és nem Kádár apánknak:))))
Majd ha te szülsz akkor követeled ugyanazt magadnak is. Én nem mondom, hogy süllyedj el, de gondolom:)
Emmersson71
@ELKO: Már 15 éve öngondoskodásra rendezkedtem be :) Nem bíztam - joggal! - ezekben a tetvekben! Az állami nyögdíjam zsebpénz lesz...
Emmersson71
@Horizont: Az állam kompenzálja az anyát azzal, hogy nem munka mellett kell - batyuban a hátán, mint némely elmaradott országokban - nevelnie a gyerekét! Főállásban anya lehet 3 évig. Ezt én is lehetővé teszem befizetőként! Semmivel sem jár se több, se kevesebb senkinek!!!
Én baszhatom a nyílászárók cseréjére felvehető milliókat, mert nincsen gyerekem. Mintha attól függene, hogy tönkre megy-e...
A szülés pedig nem erény, ahhoz nőivarúnak kell lenni, nem hősnek!
Peller Anikó
"a rendszer alapja a jövő nemzedék járulékfizetési képessége, és gyakorlatilag semmiféle tartalék nem áll mögötte"

Mert a tartalékot ez a rohadék cigányállat egy tollvonással magáévá tette cirka 3 000 milliárdot azaz 3 000 000 milliót. Megvédték.

Az annyimint 1 500 000 darab azaz 1 millió 500 ezer köteg húszezres bankó.
istván irén
Mindenki annyi nyugdíjat kapjon amiért meg dolgozott se többet se kevesebbet. Ha a fidesz nem lopja el a nyugdíj vagyont most nem lenne probléma.Ha gyereket szülök azt magamért ne a pénzért amit adnak érte
Cicamama55
Újabb csoport között gerlyesztik a feszültséget, ehhez piszkosul értenek! :(((
durbincs
@istván irén: ja csak most ez a higat fosó birka volt a városvezetője ?
Peller Anikó
@Cicamama55: Egészségagyi válságkormányzat. Ööö, miért is? Ja tudom.

Ezért.
134.bátor
@Eladott Ország: Azt nem èrtem csak,ezt mièrt csak mi látjuk îgy??? A hîvei???
creativehun
Több dolog is van itt ami nem loghikus. Persze..logika és fidesz soha nem jártak egy cipőben. Először is...mi van azokkal akik bár szerettek volna de nem lehtett gyermekük??? Másodszor...a demográfiai csökkenést...az általános társadalmi jóléttel lehetne visszafordítani és nem ilyen ráersőzakolós kényszer intézkedésekkel. Egy gyermek nem lehet alku..legfőképp pedig nem lehet zsarolás tárgya! A nyugdíjrendszer deficitjére jó megoldás lehetett volna a három lépcsős nyugdíj rendszer ha ..orbán és tettestársai mondvacsinált ürüggyel nem nyúlták volna le a MNYP pénzeket. Azok a pénzek természetesen most is hiányoznak ...igaz,hogy közben eltőzsdézték őket. Arra nem gondoltak miközben elloptak 3000 Mrd forintot,hogy egyrészt arra pénzre szükség van a nyugdíj kifizetéseknél..másrészt,hogy ha a lakosságot lebeszélik az öngondoskodásról..és a befizetéseit is lenyúlják..akkor az igen hülyéken kívül nagyon kevés ember akad akit újra rá tudnak erre beszélni. Pedig szükséges lenne...
creativehun
@134.bátor: A fideszesek döntő része buta. A szó hétköznapi értelmében buta..aztán van egy jelentős rész aki anyagi előnyöket élvez...az él a mának..." carpe diem" és ha azt mondják neki,hogy az ég narancs sárga..azt is készséggel elhiszi és terjeszti..az anyagi előnyökért cserébe...aztán van egy jelentős rész...aki meg megcsömörlött a komcsiktól és miközben az ex komcsik lelkesen komcsiznak elhiszi,hogy ezek mások...pedig ezek ugyan azok...sőt..még rosszabbak. Nos..ők teszik ki a fidesz szavazóbázisát. Egyiket sem irigylem az eszéért..sajnos azonban a demokrácia lényege ,hogy a retardáltnak ugyanannyi szavazata van mint az egyetemi professzornak..Orbán ezt felismerte..és rútul vissza is él a demokrácia eme fonákságával. Így teremthetett meg egy..lényegében egy személyi diktatúrát..amely választásokkor a demokrácia látszat jegyeit viseli magát..valójában azonban ..Orbán és legbelső köre dönt mindenről. Ebben országban a fidesz háza táján nem történik olyan amiről ne tudna..akár Borkai..akár Szijjártó..akár..Lölö...akár Kaleta..akár Szájer..nyugodtak lehettek..,mindről volt tudomása!
creativehun
@durbincs: Hallotta???..Állítólag a Durbincsnak meg komoly fogyatéka van. Már csak a fidesz fogadta be a tagjai sorába..mert ott elfér..senkinek tűnik fel.
creativehun
@durbincs: Hallotta???..Állítólag a Durbincsnak meg komoly fogyatéka van. Már csak a fidesz fogadta be a tagjai sorába..mert ott elfér..senkinek tűnik fel.
creativehun
@durbincs: Hallotta???..Állítólag a Durbincsnak meg komoly fogyatéka van. Már csak a fidesz fogadta be a tagjai sorába..mert ott elfér..senkinek tűnik fel.
creativehun
@durbincs: Hallotta???..Állítólag a Durbincsnak meg komoly fogyatéka van. Már csak a fidesz fogadta be a tagjai sorába..mert ott elfér..senkinek tűnik fel.
creativehun
@durbincs: Hallotta???..Állítólag a Durbincsnak meg komoly fogyatéka van. Már csak a fidesz fogadta be a tagjai sorába..mert ott elfér..senkinek tűnik fel.
creativehun
@durbincs: Hallotta???..Állítólag a Durbincsnak meg komoly fogyatéka van. Már csak a fidesz fogadta be a tagjai sorába..mert ott elfér..senkinek tűnik fel.
creativehun
@durbincs: Hallotta???..Állítólag a Durbincsnak meg komoly fogyatéka van. Már csak a fidesz fogadta be a tagjai sorába..mert ott elfér..senkinek tűnik fel.
creativehun
@durbincs: Hallotta???..Állítólag a Durbincsnak meg komoly fogyatéka van. Már csak a fidesz fogadta be a tagjai sorába..mert ott elfér..senkinek tűnik fel.
creativehun
@durbincs: Hallotta???..Állítólag a Durbincsnak meg komoly fogyatéka van. Már csak a fidesz fogadta be a tagjai sorába..mert ott elfér..senkinek tűnik fel.
creativehun
@durbincs: Hallotta???..Állítólag a Durbincsnak meg komoly fogyatéka van. Már csak a fidesz fogadta be a tagjai sorába..mert ott elfér..senkinek tűnik fel.
creativehun
@durbincs: Hallotta???..Állítólag a Durbincsnak meg komoly fogyatéka van. Már csak a fidesz fogadta be a tagjai sorába..mert ott elfér..senkinek tűnik fel.
creativehun
@durbincs: Hallotta???..Állítólag a Durbincsnak meg komoly fogyatéka van. Már csak a fidesz fogadta be a tagjai sorába..mert ott elfér..senkinek tűnik fel.
creativehun
@durbincs: Hallotta???..Állítólag a Durbincsnak meg komoly fogyatéka van. Már csak a fidesz fogadta be a tagjai sorába..mert ott elfér..senkinek tűnik fel.
creativehun
@durbincs: Hallotta???..Állítólag a Durbincsnak meg komoly fogyatéka van. Már csak a fidesz fogadta be a tagjai sorába..mert ott elfér..senkinek tűnik fel.
stupenda007
@Horizont: anyu velem még gyest sem kapott.Úgy járt dolgozni, hogy folyt a melléből a tej. És mikor "nem"-et mert mondani a vietnámi műszakra, berángatták a párttitkár elé,megfenyegették,hogy kirúgják...Több,mint 50 évet gürizett a mocsodék magyar államnak -néhány évig nyugdíjasként is,olyan "sok" volt a nyugdíja.Mindig csak az ígérgetést kapta,és ma 92 ezer forint a a nyugdíja...
creativehun
@durbincs: Hallotta???..Állítólag a Durbincsnak meg komoly fogyatéka van. Már csak a fidesz fogadta be a tagjai sorába..mert ott elfér..senkinek tűnik fel...Nos..Te kis fideszes kretén..ezt a játékot addig játszom veled amíg nem fejezed be itt a faszságaidat! Ha neked ez kell..legyen. Majd ha normálisan képes leszel megnyilvánulni és kommunikálni.-.akkor én is. Tessék..beleálltam.a dologba..ha ezt szeretted volna!
creativehun
@durbincs: Hallotta???..Állítólag a Durbincsnak meg komoly fogyatéka van. Már csak a fidesz fogadta be a tagjai sorába..mert ott elfér..senkinek tűnik fel.
creativehun
@stupenda007: Ez egy szégyenteljes bűne az államnak és az akkori rendszernek. Bezzeg a politikai élősködők milliós nyugdíjakat kapnak miközben életükben sem dolgoztak soha!
Peller Anikó
@creativehun: Állítólag? Hiszen 50 ezer hozzászólása volt már tehát írni tud. Na mondjuk ennél többre nem képes hiszen ebből 49 ezerszer volt bányakecó, ballonkabát és 50iku nuku. Ja, a cikkeket úgy küldik neki az irodából, válogatott prostiskacok.

Valami értelmeset még egyetlenegyszer sem láttam tőle, tehát lett volna ideje bizonyítani a baromállatjának. Vagy a hal az nem állat? Lehet, hogy növény.
creativehun
@Peller Anikó: Kicsit megúntam,hogy ez a retardált pöcs itt rontja a levegőt és ontja magából a baromságokat. Ha játszani akar ..lelke rajta.
creativehun
@durbincs: Hallotta???..Állítólag a Durbincsnak meg komoly fogyatéka van. Már csak a fidesz fogadta be a tagjai sorába..mert ott elfér..senkinek tűnik fel.
creativehun
@durbincs: Hallotta???..Állítólag a Durbincsnak meg komoly fogyatéka van. Már csak a fidesz fogadta be a tagjai sorába..mert ott elfér..senkinek tűnik fel.
creativehun
@durbincs: Hallotta???..Állítólag a Durbincsnak meg komoly fogyatéka van. Már csak a fidesz fogadta be a tagjai sorába..mert ott elfér..senkinek tűnik fel.
creativehun
@durbincs: Hallotta???..Állítólag a Durbincsnak meg komoly fogyatéka van. Már csak a fidesz fogadta be a tagjai sorába..mert ott elfér..senkinek tűnik fel.
creativehun
@durbincs: Hallotta???..Állítólag a Durbincsnak meg komoly fogyatéka van. Már csak a fidesz fogadta be a tagjai sorába..mert ott elfér..senkinek tűnik fel.
Peller Anikó
@creativehun: Állítólag? Hiszen 50 ezer hozzászólása volt már tehát írni tud. Na mondjuk ennél többre nem képes hiszen ebből 49 ezerszer volt bányakecó, ballonkabát és 50iku nuku. Ja, a cikkeket úgy küldik neki az irodából, válogatott prostiskacok.

Valami értelmeset még egyetlenegyszer sem láttam tőle, tehát lett volna ideje bizonyítani a baromállatjának. Vagy a hal az nem állat? Lehet, hogy növény.
creativehun
@durbincs: Hallotta???..Állítólag a Durbincsnak meg komoly fogyatéka van. Már csak a fidesz fogadta be a tagjai sorába..mert ott elfér..senkinek tűnik fel.
creativehun
@durbincs: Hallotta???..Állítólag a Durbincsnak meg komoly fogyatéka van. Már csak a fidesz fogadta be a tagjai sorába..mert ott elfér..senkinek tűnik fel.
Horizont
@stupenda007: 20:05
Nagyon sajnálom édesanyádat. Az én anyukámnak is 6 hét múlva vissza kellett mennie dolgozni és nem volt bölcsőde. Ezért jó, hogy segítettek az anyukáknak. Én nagyon értékeltem.
creativehun
@Pegero: No jó...te akartad balfaszkám! Akkor játszunk..kis fidesz fasszopó kreténkém!...Ezentúl minden balfasszal ..aki más dolgába pofázik..vagy nem képes a normális kommunikáció ..így járok el! ..Megúntam az örökös balfaszkodásotokat. Pont azt kapjátok amit megillettek!
creativehun
@Pegero: No jó...te akartad balfaszkám! Akkor játszunk..kis fidesz fasszopó kreténkém!...Ezentúl minden balfasszal ..aki más dolgába pofázik..vagy nem képes a normális kommunikáció ..így járok el! ..Megúntam az örökös balfaszkodásotokat. Pont azt kapjátok amit megillettek!
Pegero
@creativehun: Minden oldalamon ignoráltalak te faszkalap!
creativehun
@Pegero: No jó...te akartad balfaszkám! Akkor játszunk..kis fidesz fasszopó kreténkém!...Ezentúl minden balfasszal ..aki más dolgába pofázik..vagy nem képes a normális kommunikáció ..így járok el! ..Megúntam az örökös balfaszkodásotokat. Pont azt kapjátok amit megillettek!
stupenda007
@creativehun: nem akarsz már végre elhúzni?
Duke Nukem
@Pegero: Minden oldaladon?
Neked vannak oldalaid?
Imádkozz, hogy ne döntsek úgy, hogy megkereslek.
Duke Nukem
Egész romániáiig/ukrajnáiig elmegyek érted - te faszszopó!
A faszom sem akar Romániába, Ukrajnába menni - civilizált embernek nincs ott semmi -, de érted elmegyek.
ómió
@Emmersson71: Neeeem! Elég lenne gondolkodni. Mindenkinek (akinek lehet) a saját utódjáról gondoskodni és nem egy "fogyik a magyar"-ral "liberálisan elintézni", ahogy anno Brumi efftársatok tette! Úgy nem jutottunk volna idáig se! Az anyák épp azért nem fizetnek be, mert az "utánpótlásról gondoskodnak", a 70 éves férfit pedig senki nem kötelezi, hogy dolgozzék, ha egyébként van 2 gyereke! Jelenleg meg még ez se feltétel. Efftársilag "túl bonyolult"?
ómió
@Eladott Ország: Na! Újabb "gyöngyszemeket" találtál a bolsi hazugságtárban!? Vagy ez már az aljasságtár volt? Az Athina Híradó "archívuma" már "kiüresedett"?
creativehun
@stupenda007: Nem tetszik valami??? Neked nem osztottam lapot! De ha jobban tetszik durbincs baromsága a bányában..akkor nézegesd azt!
jesz
@jesz: jobb úgy beírni a gúgliba, hogy : népességszámláló

Bocs.
stupenda007
@creativehun: nem tetszik,hogy itt rontod a levegőt a baromságaiddal,úgyhogy húzz már el valami fideszes seggnyaló portálra!
creativehun
@stupenda007: Te lökött vagy??? Én is fidesz??? Ember..Utálom őket mint a cigány szart..Durbincsnak és Pegerónak is azért szórtam tele az oldalt az ökörségekkel..mert már baromira irritált,hogy nem lehet normálisan kommunikálni..mert ezek telerondítják az ökörségeikkel az oldalt. Szóval..nézd már meg kinek és mit írsz.
134.bátor
@stupenda007: Ne haragudj,de ezt nem hiszem el. Èn is èltem akkor,ez nem igaz!!
istván irén
@durbincs: Most már lehet orvoshoz menni!
stupenda007
@134.bátor: De igaz. Anyukám 1943-ban született, én 65-ben.A Budapesti Csokoládégyár az illető hely,amiről írtam. Dúlt a szocializmus, a normamunka, a vietnami műszak. A keresztanyám - anyukám nővére - vigyázott rám, amíg anyu dolgozott. Az öcsém 3,5 évvel utánam érkezett. Azt hiszem, vele már járt neki gyes.Miért állítasz olyat, hogy ez nem igaz?...
SÍva
@Emmersson71: Nem azzal van a baj, hogy gyes és gyed jár. A baj ott kezdődik, hogy olyanok is kapnak gyest akik még egy forintot sem tettek az asztalra és 26 évesen viszi a 12 éves gyerekét kabátot lopni. Miskolci történet a napokból. Meg a számolatlan segély nekik akik szinte már hetente gyilkolnak magyar embert. Mert erre, meg a " felzárkóztatásra" (amiből nem lesz soha semmi) van pénz. Most még lehet tücsköt-békát kiabálni a nyugdíjasokra de ne felejtse el senki, hogy egyszer maga is oda kerül. Nem a parazitákat kellene szaporítani (akinek nem inge ne vegye magára), hanem az életét tisztességgel végig dolgozó embert kell megbecsülni. Lehetne erről órákat beszélgetni.
durbincs
@Pegero: de milesz a sok gyerektelen 50IQ-s buzival ? ott lent a messzi bányákban ?
durbincs
@creativehun: hallotta ? Klárika állítólag kihasználta a tösti erejét ? és alaposan ellátta a baját a maguk ivós Ferijüknek ? mert
már magát is náspángolja ? 50Iq-s
durbincs
@creativehun: hallotta ? Klárika állítólag kihasználta a tösti erejét ? és alaposan ellátta a baját a maguk ivós Ferijüknek ? +
már magát is ,meg Kamu Gerit is ő náspángolja ? 50Iq-s ?
Cicamama55
Azt azért nem értem, hogy a külföldön élőknek folyamatosan utalt nyugdíjak kifizetését miért nem feszegeti senki? Nem az itt élők nyugdíját kellene még tovább faragni, hanem az itt soha nem dolgozó, járadékokat, adót soha nem fizetők nyugdíját kellene megszüntetni már régóta!
division
@creativehun: Nem szeparepa2 vagy te véletlenül? Teljesen eltűnt, és neki volt szokása egymás után ezerszer is bemásolgatni ugyanazt:-))
division
@Horizont: Meg is érdemled, mással meg ne foglalkozz. Én ugye jól is keresek, meg van 5 gyerekem, akkor most mi van? :-)) Habár szerintem ez az egész úgy ahogy van nem igaz.
Horizont
@134.bátor: @stupenda007: A GYES-t 1967-ben vezették be.
creativehun
@division: De de ,.az vagyok :) Viccet félretéve..ha azt mondom nem az vagyok..az semmit nem jelent. Mellesleg ...évek óta ugyanazzal a loginnal vagyok fent az oldalon és eddig soha semmit nem másoltam..csak most eljött az az idő amikor megúntam egyesek baromságait...
division
@creativehun: Nem érdekes ez, nem azért írtam, csak szeperepa2 elég hirtelen eltűnt.
durbincs
@creativehun: mert maguk 50IQ-s bányások már szakasztott Jákobok ? Mi ? Ótvar barnainges kisnyilas-náci-fajgörények ?
ládd csak ezt a @Horizont: nevű láközött lábujjú Pridés agyilag zokni férfiszégyent ?
Peller Anikó
@division: szeperepa2 jelentkezz, aggódunk érted. Letartóztattak vagy csak megöltek?

Szólj ha élsz még.
division
@Peller Anikó: Ezt miért nekem írtad? Fogalmam nincs hova lett.
durbincs
@kula: Mert maguk meg mostanság csak azt a bérköcsög barnainges nácit preferálják mi ? mint a Jákob ? a fajgörény ?@creativehun: ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.