Elutasította az Európai Bíróság Magyarország keresetét, amit még 2018-ban adott be a Sargentini-jelentés megszavazása ügyében. A kormány azt szerette volna elérni, hogy a Bíróság kimondja: a tartózkodó szavazatok kihagyásával az Európai Parlament megsértette a szavazatszámlálási szabályokat, így nem is érvényes a jogállamisági eljárás kétharmados többsége.

Magyarország elbukta a jogállamisági eljárás megindításával kapcsolatos pert az EU bíróságán

Fotó: FREDERICK FLORIN / AFP

A csütörtök délelőtt kiadott ítélet szerint a Bíróság

„elutasítja Magyarország azon keresetét, amelyet az Unió alapértékei e tagállam általi súlyos megsértése egyértelmű veszélyének megállapítására irányuló eljárást megindító parlamenti állásfoglalással szemben terjesztett elő”.

Eszerint az Európai Parlament jogosan hagyta figyelmen kívül a Sargentini-jelentés elfogadásakor leadott szavazatok számlálása során a tartózkodásokat.

Forrás: Telex.hu

Címlapkép: AFP

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
@Aki Én: Ez nektek, neobolsiknak vígasz! Fel se tűnt? De legalább egyeztethettetek volna a brüsszeli efftársaitokkal, mert idehaza azt mondjátok, hogy, ha jövőre nyerne a moslékkoalíciótok, akkor "ideiglenesen felfüggesztitek a jogállamot",(ezt a "hagyományaitokat" ismerve el tudjuk képzelni), miközben a brüsszeli efftársaitok szerint itt nincs is jogállam! De, akkor, most mi itt az "egységes, haladó" álláspont?
ómió
@Yeromos: Hát, Soros efftárs ottani "ülnökeinél" bárki pártatlanabb!
Aki Én
@ómió: ,,De, akkor, most mi itt az "egységes, haladó" álláspont?"
Mondanám, hogy olvashatnál a sorok közt, de erről itt szó nincs. Nincs semmi a sorok közt. Egyértelműen fogalmaz mindenki, egyöntetű a vélemény.
Az álláspont: Te egy egysíkú, buta bolsi fajankó vagy.
Béla333
Majd a dekázó némber elmagyarázza az agyhalott maffiatagoknak, hogy miért is nyerték meg tulajdonképpen a pert...
ómió
@Aki Én: Na! Most meg már a tetvesbolsi elmebajodat hazudnád rám, idiótája? A mai Internacionálé-kvótádat legalább elénekelted már?
verőce21
"A proletariátus azt támogatja - fejtette ki Lenin -, ami elősegíti a nemzeti különbségek elmosódását, a nemzeti válaszfalak leomlását, ami egyre szorosabbra fűzi a nemzetek közötti kapcsolatokat, ami a nemzetek egybeolvadását eredményezi."

Vagyis itt vannak az előzményei az Egyesült Európai Államoknak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.