Bruck Gábor a Magyar Narancsnak beszélt egyebek mellett az öregedő Orbánról is, aki szerinte elfogadta az őszödi beszéd igazságát.

"Orbán fárad és egyre többet hibázik" – így látja az esélyeket egy kampányszakértőA kommunikációs tanácsadó és kampányszakértő szerint az együttműködés mint megvalósuló cselekedet a létező legerősebb kampányüzenet.

"Egyúttal rámutat egy Orbánnak rémisztő aránytalanságra: a küzdelem egyik térfelén egyetlen ember áll, Orbán. A másik oldalon pedig mindenki más, a teljes politikai spektrum. A hat párt együtt teszi elképzelhetővé és hihetővé, hogy Orbán legyőzhető"

- mondta a szakember a lapnak.

"De a történetnek van egy másik szála is. Már egy ideje színre lépett az az ellenzéki szavazó, akinek minden ideológiai, kulturális és ízlésbeli különbségét felülírja az a vágy, hogy Orbán bukjon. Persze, maradt még feladat, mert a normális szavazó gondolkodása nem túl konzisztens. Tudja, hogy csak együtt lehet győzni, de eközben nyavalyog, hogy Gyurcsánnyal, a Jobbikkal vagy az MSZP-vel minek. Sajátos úton vagyunk, két évvel ezelőtt a saját rendezvénytermembe nem engedtem be Vona Gábort. Ma beengedném Jakab Pétert. Ehhez nemcsak a Jobbiknak, de nekem is változnom kellett"

- tette hozzá Bruck Gábor, aki úgy látja, Orbán fárad és egyre többet hibázik. Példaként a hazai egyetemek alapítványba szervezését említette, amit úgy hajtottak végre, hogy az EU-val nem tárgyaltak és így lemaradnak rengeteg pénzről. A bérlakások ügyét is ide sorolta, ami szerinte másról nem szól, mint hogy néhány fideszes nem szeretné elveszíteni a Várban levő önkormányzati lakását.

A kampányszakértő arról is beszélt, hogy milyen szerepe van Gyurcsánynak a jövő évi választáson.

"Jobbik nélkül, úgy Gyurcsány nélkül sincs ellenzéki győzelem. Gyurcsány egy political animal, aki szerintem ma már többet hoz, mint visz. Van energiája, tapasztalata és tudja, hogyan működik a hatalom, a kormány. Egyébként nem egymás múltját kell elfogadni, hanem a közös jövőt és a gondolatot, hogy akkor válunk európaivá, ha megtanulunk együttműködni.

Az ellenzék már sok hónapja nagyobb, mint a Fidesz. A felmérések szerint tartósan vezet legalább 4 százalékponttal. A bizonytalan szavazókon pedig nem aggódnék túl sokat, mert belőlük többnyire az ellenzék profitál."

Forrás: Magyar Narancs
Fotó: Facebook/Orbán Viktor

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Ezek mar nem a fáradság jelei, hanem hogy teljesen megőrült.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Qqberci
Tasli és koki, megint tasli és megint koki, időnként még egy saller és így van ez rendjén...
Gazella
Fáradjon zsírháj a börtönbe pihenni de a sleppjei is kisérjék el.
ómió
Látjátok, efftársak! Ebben a "diktatúrában" álmodozni is lehet...!
Yoda69
Ezek mar nem a fáradság jelei, hanem hogy teljesen megőrült.
Pálinkás Pál
@ómió: majd ti is megtehetitek a kóterban...a fiatalabbak talán megérik a szabadulást
NKF
Ilyen "szakértőkre" nem adok,mind fletó bérenc!OK,rengeteg hiba van jobboldalon elfogadom!
Az ellenzék meg egy nagy rakás sz..!
verőce21
 A teljes ellenzéki politikai spektrum a prímszámtanszékre jár...? És keleti vakcinák elleni retorikára?
Csúnya vége lesz ennek számukra jövőre...!
ómió
@Pálinkás Pál: Na! Már nem akasztasz, bolsiék "illetékese"!? Beéred az efftársi álmodozással? Konzultálj Keller efftársaddal, hátha kellemesebb lesz az álmodozás!
Pálinkás Pál
@ómió: majd akaszt titeket a tömeg...akiket kifosztottatok..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.