Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter ma Oroszországból jelenkezett be, és hírül adta, hogy mi mindent sikerült elérnie a magyar államnak az utóbbi napok tárgyalásai során. 

Nem késlekednek: Szijjártó bejelentette, hogy 2022-ben elhelyzik a Paks 2 első betonelemeit
Fotó: Szijjártó Péter/Facebook

Szijjártó a napokban a Gazprom és a Roszatom vezetőjével is tárgyalt, ezek eredményeiről pedig Facebook-oldalán számolt be – írja az Index.hu.

A Roszatom vezetőjével az új paksi atomerőmű-beruházás felgyorsításáról tárgyaltunk, úgy értékeltük, hogy szeptember végére minden adva lesz, hogy a második fázisba lépjen az építkezés

– mondta. Hozzátette, hogy a létszámcsökkentés lassítja a Paks 2-tervek engedélyezését, az Atomenergia Hivatal jelenleg is szakemberhiánnyal küzd. Ennek ellenére, most már biztos, hogy a Paks 2 első betonelemeit 2022-ben már el is helyezik.

A miniszter a Gazprom vezérigazgatójával a magyar–orosz hosszú távú gázvásárlási megállapodásról egyeztetett, amely lejár szeptember végén. Szijjártó Péter elmondta, hogy a stratégiai cél az, hogy Magyarország földgázellátásának teljes biztonsága érdekében mindig legyen előnyös, rugalmas és hosszú távú megállapodásunk.

Ezzel kapcsolatban megkötötték az elvi egyezséget, amely szerint október 1-jétől életbe léphet az új megállapodás, amely 15 évre szólhat, rugalmas árképzéssel.

Forrás: Index.hu
Fotó: Szijjártó Péter/Facebook

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

CsipkeRózsa
Az egész Paks témát mióta ragozzák, a pénz viszont csak úgy elcsordogált erre-arra.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
lampa laz
El lesz helyezve az a betonelem, de előtte alá kell, h feküdjetek.
justhpeter
@lampa laz: Én is arra szavazok, hogy le lesz rakva két beton útakadály.
Eladott Ország
Paks2-be miért nem szólhattunk bele? …hogy olyan energia szegmensbe fektettek, ami ma nagyon nem a fejlődő és megújuló vonalhoz tartozik (a világ trendjeivel szemben)? …és hogy unokáink is fizetni fogják orosz hitelből? …amúgy a fűtőelemeket hova rakjuk?
Qqberci
"Paks 2 első betonelemeit 2022-ben már el is helyezik"

Térkő formájában...
moareka
Dzsidzsártó! 2022-ben már remélem nem te osztod a lapot...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.