A kínai Fudan Egyetem Budapestre tervezett kampusza körül egyre fokozódnak az indulatok, most már Kína is megszólalt az utcaátnevezési ügyben. 

Kína megveti Baranyi Krisztinát és Karácsony Gergelyt az Fudan körüli utcaátnevezési akciójuk miatt
Fotó: Karácsony Gergely/Facebook

Magyar Levente külügyi államtitkár nem régiben azt nyilatkozta a Telex.hu-nak, hogy 

Komolyabb az agenda Kínában, hogy ilyennel foglalkozzanak szerintem, hogy a IX. kerületben milyen utcákat neveznek el.

Ennek ellenére Baranyi Krisztina és Karácsony Gergely akciója – hogy Kínának kínos témákról neveztek el köztereket ott, ahová a kampuszt tervezik – mégsem hagyta őket teljesen hidegen. 

Most, hogy a kínai Fudan Egyetem kampusza a jövőben a Dalai Láma út, az Ujgur Mártírok útja, a Szabad Hongkong út és a Hszie Si-kuang püspök út közelében épülhet fel, úgy döntöttek, felszólalnak. A hivatalos kommunikáció szerint ugyanis Kína megveti az akcióban részt vevő politikusokat.

Wang Wenbin, a kínai külügy egyik szóvivője szerint a magyar politikusok felfújják a Kínával kapcsolatos ügyeket, és hátráltatják Kína és Magyarország között az együttműködést.

Hozzátette, hogy szerinte az ilyen viselkedés megvetendő. 

Forrás: Telex.hu
Fotó: Karácsony Gergely/Facebook

49 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Néro
Én is Kinát a felsorolt utcanéven szereplők miatt. Akkor kvittek vagyunk. Holnap visznek Ujgur táborba ? Nem tom' csak kérdem ? Gondolom jó hely lehet mivel AZ nem megvetendő.
NKF
Hát igaz a volt kommunisták lekommunistázák a volt elvtársaikat!Jól bevált bolsevik szokás
szerint!Az 50-es években a Sztálin tanítványok nyírták egymást mint a papírkutyát!
Talán jó lenne végre a történelmet úgy tanítani,ahogy kell!
gina
@NKF: Te idióta ezt ird meg OV nek és maffia társainak, ök voltak a legnyagyobb elvtársak te agyhalott, dehát itt minden null IQ s hozzászól dolgokhoz,,,
fergeteg
Tévedés ! Megvetésre sem valók.
A magyar ellenzéki bolsi elvtársaknak jól megy nagyon. Annyit loptak a Horn-Meggyesi-Gyurcsány kormányok
alatt,hogy még mindig büdös nekik a kínai cipő,nemszorulnak rá mint a leendő segélyezettjeik.
Leendő: 2052-ben.
CsipkeRózsa
A megveti szó egészen biztos, hogy nem kínai megszólásból ered.
justhpeter
Kína megveti Baranyi Krisztinát és Karácsony Gergelyt. Én meg most nem fogok emiatt aludni...
creativehun
Az,hogy magyar politikusokmit csinálnak Magyarországon...kurvára nem Kína dolga eldönteni! Lehet,hogy nagyhatalom..de egyenlőre nem vagyunk Kína gyarmata és ha az épeszű magyar embereken múlik..nem is leszünk soha! Furcsa módon erről most ez az orbán fattyú hazaáruló bitnag nem mer népszavazást vagy nemzeti konzultációt kezdeményezni..mert tudja ő azt nagyon jól,hogy még a saját fidesz szavazói körében sincs meg a támogatottsága.
Nessy
Kit érdekel Kína véleménye ? Ehhez aztán tényleg semmi közük! Ennyi kormányzati ajándékért szilencium. Ezt a mi gyermekeinktől vették el. Nekünk jogunk van őket is minősíteni a kormánnyal együtt !
Néro
Wang Wenbin kérdeznék valamit , már idén vagy csak jövőre kell úgy kezdeni az önéletrajzot : Én már gyerekkoromban nagyon szerettem a rizst.
Meg szónék , húúúgy a Nemzetthy Nagy Magyaroknak is szája íze legyen ezer évig megvoltunk Kííí-na nélkül a következő ezret is kihúzzuk valahogy.
Béla333
Hátha annyira megsértődtek a Kínaiak, hogy le is mondanak erről az egyetemi dologról.
Nem bánnám!
134.bátor
@fergeteg: te honnan a francból kerültèl megint ide? Mi a francèrt nem a prostisrácokra írogatok,itt a kutya sem kíváncsi a hazaáruló dumátokra!
human
Orbán Viktor hazaáruló!!! Akik támogatják mind hazaárulók.
kereső
Miért is? Mi köze Kinának ahhoz, hogy Magyarországon milyen utcanevek vannak? Magyar belügy. Sérti a szuveremitásunkat a kinai kommunistta párt viselkedése magyar állampolgárokkal szemben.És már nem elóször teszik ezt. Hol van a magyar kormány, a magyar külügy, hogy megvédje ezeket a polgárokat, és felszólitsa a kinai kormányt, hogy ne avatkozzon magyar belügyekbe.
Nekünk meg nem tetszik ahogyan a kinai kormány bánik hazája keresztény kissebbségben lévő állampolgáriaival.
Tienanmen nem feledjük!!!
kereső
@fergeteg: Na menj vissza Székelyországba, büszke székely, és ne próbáld meg osztani, ami nincs, azt a nemlétező eszedet.
A magyaroknak nincs erre szüksége.
RonaGyuri
ettől egyikük sem fog tudni aludni??? =))
tudode
Ilyen az amikor a bolha haverkodik a elefánttal
Qqberci
@kereső: "Sérti a szuverenitásunkat a kinai kommunista párt viselkedése"

Ne csináld má! Azt Brüsszel szokta... Kína csak baráti segget akar nyújtani a kinyaláshoz...
vacsi
Ha most megkérdem Mari nénit, hogy hol lakik, a szerencsétlen ki sem tudja mondani ezt a bonyolult kínai nevet. Azt meg végképp nem tudja megmondani, miről híres...
Sámannus
No persze le pereg róluk, mint polt petyáról a szarbánmocsok.
vitriol
Túl gyorsan reagáltak a kínai komcsik, lehet, hogy kémeik már itt élnek közöttünk.
Qqberci
Félretéve a viccet: szerintem nagyon jó húzás volt és ha a kínaiaknak is b@ssza a csőrét, akkor duplán megérte :-)))...
solidedge
Mi köze is van Kínának ahhoz, hogy mi hogyan nevezünk el utcákat? Ez nem más ország belügyeibe való beavatkozás? Vagy Kína már elkezdte a gyarmatosítást?
csipetke
Csak a címre:-Karácsony és Baranyi majd csak feldolgozzák,hogy pár vérkomcsi egyednek nem jönnek be. Ennél nagyobb bajuk sose legyen...
csipetke
@csipetke: Egyébként mi meg megvetjük a kínai vezetést,hogy egy gazdag ország,mint Kína,egy olyan csóró országgal építtetné az egyetemét,akiknek a seggük ki van a gatyából a kormány jóvoltából...
Yoda69
Csípi Kína szemet az igazság. Remek húzás volt Karacsonyektol. Ezzel végre nem a fideSS adja a témát a médiának, amivel ráadásul világ szinten sikerült belepni, hogy rámutassanak Kína gyarmatosító szándékára, amihez a korrupt es hazaáruló O1G kabinet asszisztál.
kereső
@Yoda69: Nem asszisztál. Tevőlegesen részt vesz benne- Fundan, vasút, napelem-parkok., vakcina gyár...Saját kormánya gyarmatositatja az országot. És úgy tűnik, hogy a" ki igér többet" versenyben , most Kina vezet.És annyi előnyük is van putyinnal szemben, hogy Kinának nem az Eu-s jelenlét a fontos, hanem egyáltalán az európai.Miért is nem a cseheknél, szlovákoknál, lengyeleknél vagy az északi kis országoknál folyik mindez? Nem voltak rá vevők? Csak a mi "a keresztényüldözötteket megmentő, nemzethy szuverenitást állandóan hangoztató ártunkésnemkormányozunk " ment ebbe bele. Ja az a qrvva nagy nemzethy büszkeség, és szuverenitás óbégatása csak "brüsszellel " szemben érvényes.Hogy akadjon a torkukon a Fundan!
Yoda69
@kereső: Jövőre lesz lehetőség NEM-et mondani a kínai gyarmatosításra, ha a magyarok többsége továbbra is szabad es független akar maradni.
kereső
@Qqberci: És még fizetünk is érte. Ez az ország menthetetlen- ha ezt is le lehet nyomni a torkán. Akkor már tényleg jobb, ha csak egy üres folt lesz a térképen, amely valamikor Magyarország volt. Ilyet kádárék nem csináltak a szovjetekkel- pedig akkor ideiglenes itt állomásozott az "ármija.
Yoda69
@kereső: Ezektől a fideSS ficsúroktól meg kadarek is tisztességesebbek voltak.
human
@sgl: Szerintem is. Én az elmúlt 11 évben nagyon ritkán mondtam fideszesre, hogy hazaáruló, mert ennek a minősítésnek súlya van. Paks2, a rabszolgatörvény után ezzel a magyar adóforintból épített kínai magánegyetemmel tette fel Orbán a pontot az i-re. Igen, Orbán hazaáruló és igyekszem ezt minél többször leírni a kommentjeimben.
Nyírfa
Képzeljük el, hogy akkor mi mindent engednének meg maguknak, ha a fudannal is betennék a lábukat az országba. Végül is nem Hitler valósította meg a Közép-Kelet-Európára tervezett cselédsort, hanem Kína ügyködik rajta. Sosem hittem a sárga veszedelemként megjósolt bibliai fordulatban, de lám, a nyakunkon van. Az oroszok is jobban tennék, ha résen lennének, és közelednének Európa felé.
Nyírfa
Ha már a fudan: mától lehet konzultálni Baranyiékkal online is, személyesen is.
Emmersson71
Az a megvetendő, hunyorgó barom, hogy minden más vallásút üldöztök, munkatáborokba zártok bárkit, ha picit eltér a szabványtól. Meg úgy helyből undorítóak vagytok!
Emmersson71
@vacsi: Mari néni utána néz! Ha utána sem érte, akkor olyan hülye, hogy azt hiszi, Bajcsynak Zsilinszky volt a keresztneve vagy Erzsébet királyné férje Erzsébet király volt :P
kereső
Ekkor sem hallottam/láttam, hogy toporzékunk berendelte volna a kinai követet, pedig a "figyelmeztetés" egy magyar országgyűlési képviselőnek szólt. Szél Berninek:
„Tisztelt Sezl Bernadett, A Magyarországi Kínai Nagykövetség nevében az alábbiakról szeretnénk Önt tájékoztatni. Mivel észrevettük, hogy részt vett néhány Fálun Gonggal kapcsolatos tevékenységben, fontos jeleznünk, hogy a Fálun Gong szekta támogatásáról szóló közös nyilatkozat súlyosan tévedés, ezért kifogásoljuk és határozottan ellenezzük”.
„A világ számos szektájához hasonlóan a Fálun Gong emberiség-, tudomány- és társadalomellenes természetű (...). Az emberek érdekét szem előtt tartva a kínai kormány az emberi jogok védelme és a társadalom biztonságának megőrzése érdekében, – a törvénnyel összhangban – betiltotta a Fálun Gong tevékenységét, egyúttal nagyban hozzájárulva a szekta-ellenes folyamathoz világszerte. Ugyanakkor fel kell hívnunk a figyelmét arra is, hogy Kínában egyáltalán nem létezik az úgynevezett vallásüldözés, és a kínai állampolgárok a törvénynek megfelelően élvezik a vallási meggyőződésük szabadságát”
CsipkeRózsa
@Nyírfa: "A Register értesülései szerint a magyar felet különösen felzaklatta, hogy a pápa a budapesti villámlátogatás után Szlovákiában már három és fél napot tervez eltölteni. Ez forrásaik szerint sértő lenne a magyaroknak és "arculcsapás" Orbán Viktornak. "Ez botrányos volna" - mondta a lapnak egy budapesti egyházi forrásuk, aki szerint ez olyan volna, mintha a pápa egy félnapos izraeli látogatás után Iránban töltene három és fél napot. "Ez mindenki szerint elfogadhatatlan" - mondta a meg nem nevezett forrás. A Register szerint ezért Erdő Péter bíboros, a Magyar Katolikus Egyház feje és Semjén Zsolt miniszterelnökhelyettes a múlt héten Rómában próbált egyeztetni a pápa programjáról.

Ez egy óriási túlzás a budapesti egyháztól.
Nyírfa
@kereső: Mikor történt ez az incidens? Nem emlékszem rá.
A kormány nem védte meg Komáromy Gergelyt sem, amikor az itt letelepedett csecsen férfi megfenyegette őt is, a családját is. Bitang egy kormány ez, már nagyon várom Lúdas Matyit.
Nyírfa
@CsipkeRózsa: Botrányos volna egy botrányos, hitvány kormány negligálása a Vatikán részéről?
Ellenkezőleg, éppen ideje móresre tanítani őket, kormányostól, egyházastól.
A magam részéről köszönöm a pápa kiállását az erkölcs, az emberiesség mellett, és kérem, hogy ne másítsa meg a terveit.
Nyírfa
@Giovanni Alba: Köszönöm! A levélen már nem csodálkozom, de azon, hogy még aláírás sincs rajta...
Úgy látszik, diktatúrákban senkinek nincsen önálló személyisége, csak kis katonák vannak, pici robotok.
Nem tudom, miért, de ez az eset nekem teljesen kimaradt.

Ionesco már nem él, de Bödőcs itt van velünk, várok egy jó kis abszurdot.

Amúgy a kínai vezetés él-hal a spirituális információkért, hol stikában lesi el, hol erőszakkal akar a tibeti szerzetesek tudományának a birtokába jutni, de egy határon túl sosem jut, mert nem érti, hogy a hatalom az életről szól, nem az ember egojáról.
Nagy csalódás a kínai nép, volt idő, amikor többre tartottam őket, de ebben az ősi, fejlett filozófiájuk játszott szerepet. Ekkorát visszalépni!
namihami
Mi pedig lesz@rjuk a kínai megvetést. 1:1

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.