Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára csütörtökön Zalaegerszegen, a nemzeti összetartozás napja alkalmából épített székelykapu avatásán beszélt erről.

Potápi: a trianoni békediktátum aláírása után 101 évvel Magyarország Közép-Európa legnagyobb, legerősebb nemzetévé vált
Fotó: MTI/Kátai Edit

Az MTI szerint Potápi Árpád János arra hívta fel a figyelmet, hogy a népművészeti remekmű szimbolikája ma is számos fontos üzenetet hordoz. A kézzel faragott, egyedi mintázatú kapu két világot választ el egymástól: egyik oldala az otthon melegét jelképezi, míg a kapun átlépve a nagyvilág tárul az emberek elé.

Ez a szimbólum a trianoni békediktátum aláírását követően a külhoni magyarság életében valóságként jelent meg, és jelenik meg napjainkban.

A kapun innen magyarként, míg azon túl egy idegen ország idegen lakójaként éltek és élnek ma is. Átlépve a kaput, magyarságuk miatt számtalan atrocitás áldozatává válnak, és küzdeniük kell az őket megillető alapvető emberi jogokért

– fogalmazott.

Forrás: MTI
Fotó: MTI/Kátai Edit

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Néro
Magyarország Közép-Európa legnagyobb, legerősebb nemzetévé vált
Árpád ül a székelykapunál reszelgeti a körmeit és utánozva nyuszikát hülyeségeket beszél.
Ami nem is lenne meglepő egy Potápítól de még el is hiszi.. Csak szónék a sínek közé ne ülj le marhaságokat mondva mert ha hiszed ha nem a vonat nem áll meg. Vagy tudod mit. Ülj.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Néro
Magyarország Közép-Európa legnagyobb, legerősebb nemzetévé vált
Árpád ül a székelykapunál reszelgeti a körmeit és utánozva nyuszikát hülyeségeket beszél.
Ami nem is lenne meglepő egy Potápítól de még el is hiszi.. Csak szónék a sínek közé ne ülj le marhaságokat mondva mert ha hiszed ha nem a vonat nem áll meg. Vagy tudod mit. Ülj.
Qqberci
Magyarország Közép-Európa legnagyobb, legerősebb nemzetévé vált

Már csak az oroszoktól meg a kínaiaktól kellene megszabadulni...
Nessy
@Horizont: Eddig hány milliárdba is kerültek a határon túli "hú magyarjaik"? Elég drága szavazatok! Úgy mellékesen ez nem más államok belügyeibe való beavatkozás??? A miénkbe senki, de mi mindenkiébe?
namihami
És közben a környezetében véletlemül arrajáró normálisok (értsd: a nemfideszesek) a térdüket csapkodták a röhögéstől.
verőce21
Magyarország hosszú idő után felrajzolta magát a világtérképekre...!
Nessy
@verőce21: Miért? Eddig nem volt a térképen?
verőce21
@Nessy: A politikai-gazdasági térképeken nem szerepelt. (csak földrajzilag)
Nessy
@verőce21: A jelenlegi gazdasági eredményeink alapján? Politikai vonatkozásban pár éven belül nem tudjuk még, hol lesz a helyünk!
verőce21
@Nessy: "A jelenlegi gazdasági eredményeink alapján" és politikailag is több földrészen jegyzik már az országot...
Gazella
@verőce21: elmentek otthonról nálad :D a Magyarország jelenleg sehol nem tart.. sőt! Rohan a vesztébe a zsírhájod miatt!!
csipetke
Csak a címre.- ...és Európa legcsóróbb,legszegényebb nemzetévé, a fidesznek köszönhetően...Sikerült 11 év alatt orbánnak lekormányozni az országot a béka segge alá.Minden volt szoci ország elhúzott mellettünk ezerrel. Romániában amióta elzavarták a fideszhez hasonlóan korrupt kormányukat,azóta már ők is elhúztak mellettünk.Nekünk még várnunk kell erre egy évet...
Sámannus
Trianon óta ti okozzátok a legtöbb kárt az országnak. Lebontjátok mindazt amit a nemzet keservesen létrehozott elzabráltok lefölöztök minden mozdítható értéket.
kereső
A trianoni békediktátum után 101 évvel, sikerült megvalósitani a 93000 négyzetkilóméteres ország, határokon belüli végletes megosztását.Orbán!!! Te tetted ezt! Szálljon rád átok!
Nessy
Mondja Potápi álomtitkár, látott maga igazi székelykaput? Ez két faragott oszlop, pár szál léccel összefogva!.
Emmersson71
Mi a faxom ez a birka karám?!
Ez minden székely kapu telibe hugyozása, te pöts Potápi!
Emmersson71
@verőce21: Haha :D
Magyarország államformája: összeszerelő üzem
Emmersson71
@csipetke: Netán Nyaút is leváltották 12 év után.
Giovanni Alba
@Nessy: ma, 09:22
Ez, kérlek szépen, egy Csillagkapu (most célozhatnék akár Csaba királyfira is, de ez a sci-fi), hiszen az egyik oldalán otthon vagy, ám átlépve rajta már a nagyvilágban.
"A kapun innen magyarként, míg azon túl egy idegen ország idegen lakójaként éltek és élnek ma is. Átlépve a kaput, magyarságuk miatt számtalan atrocitás áldozatává válnak, és küzdeniük kell az őket megillető alapvető emberi jogokért"
Nem vagyok történész, de felmerült bennem a kérdés, ha már egyszer az országhatár átlépett a fejük fölött, miért nem léptek át a határon? Az anyaország ölelése nem volt eléggé vonzó? Talán lett volna esély egy évszázad alatt maguk mögött hagyni az állandó megaláztatást identitásuk miatt, az atrocitásokat magyarságuk miatt. Vagy ez inkább csak politikai szólam, hogy legyen egy fátyol, mely eltakarja a kamionnal "kitalicskázott" pénzek valódi célját és értelmét?
Arról sem kellene elfeledkezni a nagy, nemzeti (nagynemzeti) összeboruláskor, hogy a székely szarta a magyart. Mármint egy székely szerint. Testvérek, aha, azok.
csipetke
@Emmersson71: 09:32 Már épp illő volt.Hullanak a hivatalaikból az orbán-haverok,nekünk még várni kell rá egy kicsit.
Macskaszem
Ez a Potápi is egy népművészeti remekmű, egy kétfülű köcsög.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.