Diplomáciai feszültségeket okozhat Ferenc pápa tervezett magyarországi látogatása, írja egy egyházi lap nyomán a 444.hu. A National Catholic Register egyházi újság vatikáni és magyar forrásokból is úgy értesült, diplomáciai erőfeszítések kezdődtek Ferenc pápa meggyőzésére. 

Sem Orbán Viktorral, sem Áder Jánossal nem akar találkozni Ferenc pápa

Fotó: MTI/EPA-ANSA/Fabio Frustaci

Ugyanis a szeptemberi Eucharisztikus Kongresszusra ellátogató szentatya budapesti tartózkodása során nem kíván találkozni sem Orbán Viktor miniszterelnökkel, sem Áder János köztársasági elnökkel.

Egyre nagyobb a politikai feszültség a háttérben amiatt, hogy a Vatikán kerülni akar minden politikai találkozót, beleértve az elnöki palotában tett látogatást, pedig annak része kéne lennie a programnak

- mondta egy jól értesült budapesti forrás.

A lap vatikáni és magyar forrásokból is úgy értesült, diplomáciai erőfeszítések kezdődtek Ferenc pápa meggyőzésére. A cél, hogy terveivel szemben ne csupán egy délelőttre látogasson Magyarországra idén szeptember 12-én, és hogy legalább udvariassági látogatást tegyen Orbánnál és Ádernél. 

A pápa korábban se titkolta, hogy nem áll szándékában Orbánnal és Áderrel találkozni. Amikor tavaly először felmerült a magyarországi látogatás ötlete, világossá tette, hogy csak és kizárólag a világkongresszust kívánja felkeresni, egyébként nem tervez magyarországi látogatást. 

Forrás: 444.hu
Címlapkép: MTI/EPA-ANSA/Fabio Frustaci

69 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Nem nagy dicsőség a megtért kormányfő számára.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
DNS
@Horizont: lassan szépen letűnsz a horizonton...
Nessy
@DNS: Az nem zavar, hogy jelen pillanatban imádott kormányod erőszakosabb katolizációt folytat, mint anno a hittérítők? Hogy pont az egyházak kiemelten vannak dotálva mindenben? Ha a jelenben élsz kis hazánkban, nem írsz ilyen kapitális ostobaságokat!
csak úgy....
örvendjetek gyerekek!-ha nincs találkozás akkor elmarad a kiátkozás..
evacica
Teljesen igaza van a Pápának! Ferenc Pápa emberközpontú,és elítél minden olyan cselekedetet ahol az emberi humanitás hiányzik! Ez a kormány ilyen! Arról már nem is beszélve, hogy ez a "keresztény" kormány és sleppje milyen jelzőkkel illette őt!Főleg az 5 számú tagkönyv tulajdonosa! És mit tett ez a kormány? Semmit!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.