„Megmenekültek a kilakoltatástól az egészségügyi dolgozók és hozzátartozóik a II. kerületi Lipótmezőn!” – számolt be róla Facebook-bejegyzésében Tordai Bence a PM képviselője több fotó kíséretében, amik közül az egyiken épp Szijjártó Péter fog kezet mosolyogva.

Meglepő de Tordai Bence Szijjártótól kért és kapott is segítséget, hogy megakadályozza a családok kilakoltatását
Kép: Facebook/Tordai Bence

Az egész azután kezdődött, miután kiderült, hogy a kormány a 2007-ben bezárt Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet területén tandíjas elit középiskolát hozna létre, csakhogy a korábbi intézmény alkalmazottjaiként dolgozó egészségügyisek családjaikkal együtt (kb. 30 család) ott élnek a területen, szolgálati lakásokban.

A Telex.hu számol be arról, hogy 2020 decemberében  felszólítást kaptak a családok, hogy harminc napon belül hagyják el a lakásokat, amik után amúgy bérleti díjat fizettek, de a vagyonkezelő pert indított a lakók ellen. Közben a II. kerületi polgármester, Őrsi Gergely tárgyalásokat kezdeményezett a kormánnyal a szolgálati lakások átvétele és az ott élők lakhatásának biztosítása érdekében. Az egyeztetések elindultak, de az áttörés nem született meg.

Aztán május közepén kiderült, hogy az OPNI 40 hektáros területe átkerült a Külgazdasági és Külügyminisztérium kezelésébe.

Bár korábban sosem kértem találkozót fideszes miniszterektől, ekkor úgy éreztem, hogy a kilakoltatástól fenyegetett 30 család érdekében kivételesen ezt is meg kell próbálnom. És kisebb meglepetésemre: bejött! Korábban számos kemény csörténk volt Szijjártó Péterrel, ezért becsülöm, hogy ez ügyben ő is félre tudta tenni alapvető ellentéteinket, és nyitottan állt a felvetéshez. Szerdai minisztériumi egyeztetésünkön végül biztosított arról, hogy senkit nem raknak az utcára, és az önkormányzattal partnerségben biztosítják az érintett családok lakhatását és helyben maradását

– írta Tordai, aki a Párbeszéd és az MSZP jelöltje a II-III. kerületi egyéni országgyűlés választókerületben.

Szijjártó Péter ígéretet tett arra, hogy nem lakoltatják ki az OPNI területén található szolgálati lakásokból az ott élőket. A családok maradhatnak a házakban, vagy új, magasabb minőségű ingatlanokat építenek számukra az OPNI-területen belül – tette hozzá a képviselő. 

Forrás: Telex.hu
Címlapkép: Facebook/Tordai Bence

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Macskaszem
Kínai elit egyetem, elit középiskola, elit óvoda. Elit rendelő, elit kórház, elit orvos, elit parlament, proli parlament. Akinek nincs pénze, annak kampó ha a moslékkormány marad.
tudode
Kár azokért a fiatalemberekért, akik annak a szolgálatába szegődtek, akinek ugyanolyan eszköze mint a trottyos gatyája, mikozben millióknak kilóg az alfele, amelyhez kénytelenek asszisztálni még a jobb sorsa érdemes fiatalok is, akikben még megtalálható a jót tevés szikrája!
.
Ilyen még nem volt!
CsipkeRózsa
"2007 februárjábanugyanis azért, hogy megóvják a területet az ingatlanspekulációktól, a II. kerület a hatáskörében lévő legszigorúbb jogi eszközzel élt, változtatási és építési tilalmat rendelt el. Ráadásul a hároméves változtatási tilalom lejárta előtt a képviselő-testület egyhangúlag új szabályozási tervet alkotott. A 2009. decemberi ülésen elfogadott szabályozásban a kerület kinyilvánította azon szándékát, hogy az egykor neves intézményben és helyén a jövőben is gyógyító célú tevékenység folyjon. A szabályozási terv az erdőterület megőrzését, illetve az egészségügyi célú hasznosítását támogatta. A műemléki védettségű főépületet és a kerttörténeti szempontból is rendkívül értékes környezetét a szabályozás különösen védendőnek nyilvánította. Az övezetben a módosítás során a beépítési mértéket 15-ről 10 százalékra csökkentette."

medicalonline.hu/eu_gazdasag/cikk/korlatok_az_opni_ujrahasznositasa_korul
ómió
És Tordai efftárs "efftársilag" most nem lesz megfeddve?
Macskaszem
@ómió: Az efftársak a másik oldalon találhatók, úgy mint Kövér, Orbán, stb.
ómió
@Macskaszem: Már az efftársaidat se ismered meg? Rosszabbodott az állapotod? Majd akkor nézz körül, amikor "szent zsoltárotokat", az Internacionálét harsogjátok! Az ott mind az lesz és se Kövér, se Orbán nem lesz köztük! De azért hazatalálsz még?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.