A Szegedi Törvényszék másodfokú tanácsának jogerős döntése alapján nem bocsátható feltételes szabadságra az egykori budai Skála áruháznál 1992-ben történt pénzszállítórablás és gyilkosság egyik, életfogytiglani szabadságvesztésre ítélt elkövetője.

Végleges döntés a skálás gyilkos ügyében
Kép: Pixabay

Horváth-Tóth Imola, a törvényszék szóvivője pénteken az MTI-vel azt közölte:

a tanács – az elsőfokú döntéssel megegyező – álláspontja szerint nem lehet alappal következtetni arra, hogy az elítélt esetében a büntetés célja további szabadságelvonás nélkül is elérhető lenne.

Az első fokon eljárt büntetés-végrehajtási bíró korábban az elítélt által előadottakra, a fogvatartása alatti magatartását részletező büntetés-végrehajtási intézeti előterjesztésre, valamint az igazságügyi pszichológus bevonásával készült komplex szakértői véleményre alapozva úgy határozott, az elítéltnek tovább kell töltenie életfogytig tartó – több emberen elkövetett emberölés bűntette és más, súlyos bűncselekmények miatt kiszabott – fegyházbüntetését.

Bene László Donászi Aladárral együtt követte el a bűncselekményt (társa 2001-ben a sopronkőhidai büntetés-végrehajtási intézetben öngyilkos lett).

Bene Lászlót a Legfelsőbb Bíróság 1996-ban több emberen, részben előre kitervelten, részben nyereségvágyból, részben aljas indokból elkövetett emberölés bűntettében és más bűncselekményekben mondta ki bűnösnek a Budai Skála áruház pénzszállító autójának kirablása, valamint több ember, így egy 23 éves egyetemista és két vadász életének kioltása miatt, és életfogytiglani szabadságvesztésre ítélte.

A büntetésből az elítélt legkorábban húsz év kitöltése után lett volna feltételes szabadságra bocsátható, azonban ezt a bíróság már többször is mellőzte.

Forrás: MTI
Címlapkép: Pixabay

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
@Horizont: jobb ha nem is tudjuk mennyibe került az eddigi tartása..
vacsi
@jesz: De még mindig jobb, mint ha kiengednék, és újabb ártatlan, nálánál nagyságrendekkel értékesebb embereket ölne meg! Hisz mindig ezt hangoztatta a börtönben is - csak az utóbbi időben változott a mondandója, mikor úgy érezte, közel a szabadság... Egyébként ő nem tért meg? Csodálkoznék rajta!
NKF
Visszaállítani a halálbüntetést!!Aki embert ölt kinyírni és kész!Az Unió meg levan szarva!
Amerikába több államba érvényben van!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.