Nem először fordul elő, hogy a főváros képtelen ellátni a feladatát, és az államnak kell a helyébe lépni – jelentette ki a kormányszóvivő a budapesti hajózással kapcsolatban a közösségi oldalán pénteken.

Kormányszóvivő: Budapest képtelen ellátni a feladatát, az államnak kell segítenie

Szentkirályi Alexandra egy dunai hajó fedélzetéről bejelentkezve azt mondta:

csalódottan vette tudomásul, hogy a 2012-ben még Tarlós István főpolgármester által elindított menetrend szerinti hajójáratokat a főváros ettől az évtől már nem közlekedteti.

Közölte: sok ezer budapesti csalódottságát kívánja orvosolni az állami hajózási társaság, a Mahart, amely vállalta, hogy körjáratot indít Budapesten.

A kormányszóvivő szerint sokaknak okozott örömet, amikor – egy hosszú nap után – városnézésre vagy esetleg a nagy autóforgalom elkerüléséért hajókkal utazhattak a Dunán. Emellett a turizmusnak is nélkülözhetetlen, hogy az idelátogató külföldi turisták, akikre éppen most van a fővárosnak a legnagyobb szüksége, élményeket szerezhessenek – tette hozzá.

Május 27-én Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója a Telexnek azt mondta, hogy idén nem lesz a Duna fővárosi szakaszán menetrend szerinti hajóközlekedés, mivel forráshiányos a cég, a BKK és a főváros is.

A Mahart PassNave Kft. csütörtökön közölte, hogy körjáratot indít péntektől Budapesten a Vigadó tér-Akadémia-Margitszigeti sportuszoda-Batthyány tér-Műegyetem-Bálna-Vigadó tér útvonalon, naponta ötször.

Forrás: MTI

Fotó: MTI/Illyés Tibor

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

CsipkeRózsa
A kormányszóvivő ne politizáljon, különösen ne ilyen mocskos hazug módon! Pedig tudja, hogy hazdik.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
szaboria1
A Mahart államicég tehát a kormány feladata támogatni.
Nessy
Hány milliárdot vont el a kormány a fővárostól, és kompenzáció = 0 forint! Míg sok "hűséges város" pl. Debrecen, szabad felhasználásra milliárdokat kapott! Erről nem olvasott, nem hallott, szócséplő asszony? Pedig kormány rendelet volt!!
Eladott Ország
Te csak egy fidesz, parazita, gerinctelen, riherongy vagy b+! Hülye 3,14csa!
Eladott Ország
Szopás előtt minek hordasz maszkot szabad térben a hajón, hogy szakadj meg te idióta!
solidedge
A kormány elvonta a fővárostól a pénzt, majd azt hajtja, hogy a főváros nem képes ellátni a feladdatát. Úgy is lehet futóversenyt rendezni, hogy az ellenfélnek összekötöm kezélt lábát, majd mutogatok rá, hogy nem képes futni. Alávaló fideszes banda.
CsipkeRózsa
A kormányszóvivő ne politizáljon, különösen ne ilyen mocskos hazug módon! Pedig tudja, hogy hazdik.
verőce21
A hajójáratok beszüntetését azonnal követte volna egy kiskommunistadk-s vállalkozó, aki átvette volna a személy szállítást Budapest vonzáskörzetében...
Most jól pofáraestek lipsiék.
Emmersson71
@verőce21: Vagy kiszervezik a Nemzethy Hajózássy Alapítványba :P
verőce21
@Emmersson71: Remélem.
Legalább nem hiába építettem a kikötőt... :)
Clavigo
@verőce21: Maximum egy szaros pontont,,,,mert kikötő nem sok van ...
Néro
Budapest képtelen ellátni a feladatát, az államnak kell segítenie.
Pontosabban : Az állam képtelen ellátni a feladatát és Budapestre keni.
Csak a szokásos Fityma gusztustalanság mint a reklámban : Idd meg a kakaót és kend rá a nyuszira.
Hiába no alja emberek ezek.
justhpeter
Ez a szentasszony nem egy hüpi, csak szmplán aljas, hiszen az igazságot ő pontosan tudja.
Csizmás Kond
A kormány nem vett el semmit. Az hogy a vírus miatt különböző segítségbe részesítette a vállalkozókat hogy azok ne mondjanak csődöt nem elvonás hanem a vírus utáni adófizetés megelőlegezése...és van pénz csak azt ésszerűen kéne kezelni...de nincs aki...példa erre a lánchíd esete.
Nessy
Érdekes, Tarlós idején nem volt ekkora aggódás a fidesz oldalon a Lánchíd miatt, pedig akkor volt pénz, meg kormány ígéret!
tudode
Nyugalmazott kormánytisztviseLŐként tájékoztato, hogy a járványra tekintettel:
.
Tehát. www.szeretlekmagyarorszag.hu/budapest/pentektol-ismet-jar-menetrend-szerinti-hajo-a-dunan-budapestnel-de-lesz-valtozas-az-eddigiekhez-kepest/
.
Péntektől ismét jár menetrend szerinti hajó a Dunán Budapestnél, de lesz változás az eddigiekhez képest
Nemrég azt jelentették be, hogy a járvány miatt nincs pénz a BKK hajójárataira, most új formában indulnak újra.
.
2021. június 03..
A Budapesti Közlekedési Központ és a MAHART együttműködésében menetrend szerinti hajójárat indul a Duna Budapesti szakaszán. Június 4-től, péntektől kétóránként induló körjárattal utazhatunk a folyó belvárosi szakaszán - írja a BKK.

A hajók a Vigadó tér–Akadémia–Margitsziget (Sportuszoda)–Batthyány tér–Műegyetem–Bálna–Vigadó tér útvonalon közlekednek.
Hétköznapokon (hétfő kivételével) a közösségi közlekedési módok népszerű alternatívájaként is igénybe vehető a hajójárat, hétvégente pedig a hazai és külföldi turisták csodálhatják meg a folyóról Budapest nevezetességeit és páratlan Duna-parti panorámáját.

A hajók keddtől vasárnapig közlekednek 12 órától kétóránként indulnak 20 óráig. Az utolsó járat 21:15-re ér vissza a Vigadó térre. Hétfőn a hajóközlekedés szünetel. A menetrend EZEN A LINKEN érhető el.

A körjáraton keddtől csütörtökig a BKK havi bérleteivel, vagy az egy hónapnál hosszabb érvényességű termékeivel lehet utazni. Péntektől vasárnapig, illetve bérlettel nem rendelkező utasoknak 1000 forintos napijegy váltható. A jegy birtokában az érvényesség napján korlátlan alkalommal nyílik lehetőség az utazásra.

Jegyvásárlásra személyesen a Vigadó téri hajóállomáson, a többi kikötőben pedig a hajón van lehetőség. Nyitási akcióként az első hétvégén, azaz június 4-én, 5-én és 6-án, pénteken, szombaton és vasárnap BKK-bérletet is elfogadnak a hajón.
--------------------------
.
Többet ésszel, mint gyalázással!
gina
Ez nektek becsülrtrs politika, alja mocskos hazug szemét banda, mind a biróság elött fogtok felelni, rohadékok, és még egy ilyen sarki OV ribanc,, ez nektek fidesz a nagy háború,, egy vicc és szinjáték, de nagyon rossz ///
tudode
Ésa még annyit szószátyárné:
.
BUDAPESTI KÖRJÁRAT
.
Június 4-től indul!



Az első hétvégén, június 4., 5., és 6-án a BKK havi és annál hosszabb érvényességű bérlettel INGYENES az utazás!
.
Ha arra nem képes egy gyalázatos szóvivő, hogy kinyissa a kütyüjét, és tájékozódjon, akkor milyen módon nyomda a sóert a fideSS alapítók selejtei hangadójaként!
.
Csúnya öregasszony lesz belőle, ha így folytatja!
RonaGyuri
@RonaGyuri: Ha a százlábúnak kitépik az összes lábát megsüketül

Tarlós ex-csicskása – miközben férjemuram közpénzek milliárdjait nyúlja le – a klasszikus vicc poénjával házal

Szentkirályi Alexandra egy dunai hajó fedélzetéről bejelentkezve siránkozva közölte, hogy szerinte: „a főváros képtelen ellátni a feladatát, és az államnak kell a helyébe lépni”.
Mindeközben: az ITM visszadobta a hármas metró szerződésmódosítását, ezzel akadályozva annak befejezését. Amiben a legviccesebb - vagy a legpofátlanabb??? -, hogy teszik ezt az EU-s pénzek felügyeletére hivatkozva!!! =))
graycivil1
2. Trianon az Orbán-kormány! Ezt nem fogjuk elfelejteni a bukásotok után.
Csizmás Kond
@Horizont: Az szerintem a közembert segítette...az is kifogásolható.
kereső
Arról is regélhetne a "kishölgy", hogy hogyan sikerült a férjnek kibulizni a vasútprojektben való részvételt. Nem kicsit kaszáltak rajta.
A Fővárost meg békén kellene hagyni!, mert ez a hazug duma , ez egy aljas támadás.
vitriol
Ez a kis "új seprű" még csak most tanulja a hazudozást, de már egész jól megy neki. Azért ne nagyon erőlködjön, erre a kis időre már nem érdemes! Inkább tanuljon és tájékozódjon, annak még hasznát veheti egy újra formálódó normális közösségben!
csak úgy....
a fidesz egyetlen tudománya,amit tökélyre is fejlesztett, az a mások önkritika nélküli sarazása! erre fog rámenni az ország..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.