Ha baj van, a hazánkat nekünk kell megvédeni – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Honvédség parancsnoksága parancsnoki beosztásának átadás-átvételi ünnepségén, szombaton az Országházban.

Orbán: nekünk kell megvédeni hazánkat, ha baj van – pénzügyi stabilitást és ütőképes hadsereget akar
Fotó:Facebook videó

Az eseményen a kormányfő kiemelte:

a feladat felépíteni egy modern, erős hadsereget, hogy Magyarországot megtámadni még véletlenül se jusson eszébe senkinek. A magyar hadseregnek elrettentő erővel kell bírnia

- tette hozzá.

Hangsúlyozta:

az új parancsnok feladata, hogy a hadsereget – fegyelmezett belső rendje és a katonaeszmények megőrzése mellett – beleillessze a magyar társadalomba, továbbá fiatalok tízezreit nyerje meg, készítse fel, képezze ki a haza védelmére és a katonaeszmények tiszteletére.

Orbán Viktor kifejtette:

a magyar politika 2010 előtt súlyos hibákat vétett, mert nem teljesítette a hazával és a katonákkal szembeni kötelezettségeit, megszüntette a sorkötelezettséget, de nem állított a helyére egy modern, ütőképes hadsereget. Szerencsére ez idő tájt nem kellett fegyverrel megvédeni a hazát

- fűzte hozzá.

Úgy vélte,

méltatlan állapot volt ez a sok évszázados katonai hagyományokhoz, az alkotmányhoz és a nemzetközi kötelezettségeinkhez. A kormány 2010-ben egy gyenge országot és hadsereget kapott kézhez, csak abban bízhatott, hogy NATO-tagállam volt az ország

- mondta.

Közölte:

hadgyakorlatok és missziós küldetések sora bizonyította, hogy a magyar katonák legalább olyan jók, ha nem jobbak, mint külföldi társaik, ezért kiérdemelték, hogy megfelelő feltételek között szolgálhassák a hazájukat.

A miniszterelnök felidézte:

2010-ben adósságot örököltek, ezért mielőtt hozzáfoghattak volna a hadsereg fejlesztéséhez, rendbe kellett tenni az ország pénzügyeit. Miután sikereket értek el a gazdaságban, a családpolitikában, stabilitás, kiszámíthatóság és a hadseregépítésre fordítható pénz kellett, hogy felépíthessenek egy ütőképes hadsereget és mellé egy hadiipart – idézte fel.

Úgy látja,

az eddigi parancsnok, Korom Ferenc és a miniszter közös sikere, hogy idáig eljutottak, és köszönet illeti Korom Ferencet, amiért teljesítette, amit vállalt és átvezette a hadsereget a reménytelenségből a bizakodás állapotába.

Orbán Viktor arra is kitért, hogy

egy szabad, független országnak önbizalmat és magabiztosságot csak a saját ereje, a saját nemzeti hadserege adhat, főleg egy olyan régióban, mint Közép-Európa. Itt többször beavatkoztak kéretlen, erős önjelöltek, és az eredmény kivétel nélkül katasztrofális lett hazánkra és a térségre nézve, ezért a közép-európai népekkel közösen nekünk kell felépíteni a régiót – vélekedett.

Hozzátette:

a jószándék kevés ehhez, erő is kell hozzá, ezért a pénzügyi stabilitás mellé kell egy ütőképes hadsereg is.

A kormányfő arról is beszélt, hogy

olyan szövetségest nem találunk, aki helyettünk védené meg a hazát, legfeljebb mellettünk, velünk. Ezért ha nem vagyunk erősek, elveszünk, és a mi ügyünk mindig elvérzett, mielőtt a beígért felmentő seregek megérkeztek volna

- mondta.

A miniszterelnök köszönetet mondott a katonáknak a járvány alatt végzett munkájukért.

A honvédség a járvány elleni védekezés mellett az alapfeladatait is megbízhatóan ellátta, őrizte a határt, teljesítette missziós feladatait és a terrorizmus elleni küzdelemből is kivette a részét, ahogy az a magyar katonák sok százéves dicsőségéhez, egy modern hadsereghez és egy NATO-tagállamhoz illik

- fogalmazott.

Forrás:MTI
Címlapkép:Facebook videó

53 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Néro
Eddig se jutott eszébe senkinek megtámadni te marha. Egyébként meg mit vinnének el innen már mindent elloptatok. legfeljebb benneteket azért meg nem kár. Az azért új vonal , hogy te is nekiállsz hőbörögni mint az észak koreai idióta.
Elmeroggyantak hasonlítanak egymásra Kicsik , kövérek és zakkantak.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Néro
Eddig se jutott eszébe senkinek megtámadni te marha. Egyébként meg mit vinnének el innen már mindent elloptatok. legfeljebb benneteket azért meg nem kár. Az azért új vonal , hogy te is nekiállsz hőbörögni mint az észak koreai idióta.
Elmeroggyantak hasonlítanak egymásra Kicsik , kövérek és zakkantak.
csak úgy....
a pénzügyi stabilitásnál kezdtem el röhögni ...
Néro
@csak úgy...: saját pénzügyi stabilitása az van. Persze akinek jó a szomszédja annak van .))))))
Eladott Ország
Te már ne akarjál semmit, le leszel választva a pénzes bödönről!
Giovanni Alba
Miért kellett megszűntetni az önálló Határőrséget?
"Magyarország Európai Unióhoz való csatlakozása után felmerült, hogy a folyamatok előrehaladtával már nem lesz szükség önálló Határőrségre, ezért előkészítették a Rendőrség és a Határőrség összevonásának tervezetét. Ennek értelmében az uniós határterületeken a határőrök egyszerűen beolvadnának a rendőrségbe, a keleti határterületeken pedig ugyan megmaradna a szervezet önállósága, de a Rendőrségen belül, Határvédelmi Igazgatóság néven." wiki
Ezek a tervek 2007 elejétől kezdve folyamatosan módosultak és a két szervezet teljes integrálódását vetítették előre. Az előzetes tervekből annyi maradt meg, hogy az EU külső határok mentén elhelyezkedő egyes magyar megyék megyei rendőr-főkapitányi posztjait határőr tábornokok kapták meg, így a húsz megyei posztból hármat kaptak meg határőrök, Bács-Kiskun megye, Baranya megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye valamint a Ferihegyi Rendőr Igazgatóság parancsnoki beosztását, amelynek legfontosabb feladata az ország legnagyobb határátkelőjének, a Ferihegyi repülőtérnek a rendészeti igazgatása. A Határőrség azonban országos szinten megszűnt létezni mint önálló közigazgatási szerv, önálló jogi személy.
A testület 2008. január 1-jén beolvadt a Magyar Köztársaság Rendőrségébe, szervezeti önállósága megszűnt, ingatlanvagyona, járművei, egyéb eszközei – mintegy 40 milliárd forint értékben – a Rendőrség részére átadásra kerültek.
Ezért dekkolnak rendőrök a csodálatos GYODA árnyékában, de azt nem tudom, lett-e létszám is a feladatokhoz?
madlaci66
Aki általában hadi területen nagyon aktív, az a legnagyobb barátod, Putyin. Ellene megvédene ez a párszáz 8-16-ig dolgozó katonának nevezett bohóc? Pár harckocsi és repülő? Elég nevetséges.
kereső
Melyik idősikban él orbán? Hála az uniónak( az európai nagyoknak- Németország, Franciaország, Anglia- ). 76 éve béke van Európában. Mit akar ez a politikai szélhámos? Háborút Európában? Nem elég neki itthon, a gyűlölködés, uszitás saját állampolgárai ellen? Ki ellen akar ez háborút?Tényleg nincs a fideSS táján egyetlen egy sem, aki azt mondaná, hogy eddig és ne tovább? Beszari gyáva fideSS-esek, mikor állitjátok már le orbánt? , vagy ti is mind ilyen romlottak vagytok?

És erre a nimandra mondják magyar "függetllen"okos, politikai elemzők, hogy nagy formátumú??? Hova tették az eszüket, meg a szemüket?
"Pénzügyi stabilitás"- amelyet az új megszállók Kina, Oroszország biztositanak.
Béla333
Ennek a hülyegyereknek ki adott valamiféle lövőeszközt a kezébe?
csak úgy....
@sgl: a nato még elnézte neki a putyinos haverkodást,abban nem vagyok biztos,hogy a kínai barátaira is szemet hunynak..
az elmebaja valóban látványos,-szegény magyarország!
RonaGyuri
egyértelmű: a hatalma érdekében semmitől sem riad vissza! =))
namihami
Ahogy vénül, úgy hülyül ez is Követi a Nagy Körkörös agymenését. Persze: "" Egy a tábor, egy a baromság!""
csak úgy....
@sgl: azért azt vedd figyelembe,hogy ilyen aláírás gyülytögetésre nem a leg eszesebb gyerekeket küldik..
Nyírfa
Katonaeszmények: halj meg a kormányodért, amely természetesen nem azonos a hazával, nevelj engedelmes, nem gondolkodó janicsárokat, akiket bármikor, bárhová, bárki - akár a saját családja - ellen is mozgósíthatsz.

Nem mellesleg: normális ember még magánszemélyként sem fotóztatja magát fegyverrel a kezében.
Egy miniszterelnök esetében ez a beszámíthatatlanság egyértelmű bizonyítéka.
Nem kéne megvárni, amíg súlyosbodik az állapota, és az őrülete diplomáciai, politikai örvénybe húzza az országot, beleértve egy polgárháború lehetőségét is.
gina
Nem fogsz tudni nyugodtan aludni te zsiros büdös muzsikus,, hiába próbálkozol a te csillagod már lehullott, vedd már észre te aljas pitiáner gazember, hogy véged,,semmi nem tart örökké, börtön mélyén a helyed szemét pióca...
justhpeter
A magyar hadsereg és az elrttentő erő. El nem vitatva főtisztjeink, tisztjeink hadtudományi képességeit, a helyzet az, hogy jó Viktorunk kétféle katonát ki nem állhat: a kövéret és azt, akinek több esze van mint neki. Ergo - őrmestertől felfelé minden katonát utál.
silber13
Kész elmebj ez a csúti víziló! Egyre zavarosabb a makogása!!!
tudode
Normálisan működő országban a KÖZNYUGALOM MEGZAVARÁSÁ miatt úgy elkapnák mint floki a lábtörLŐT.
.
Btk. 331. § (1) Aki nagy nyilvánosság előtt háborúra uszít, vagy egyébként háborús hírverést folytat, bűntett miatt egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
----------------------------
.
Btk. 337. § Aki közveszély színhelyén nagy nyilvánosság előtt olyan valótlan tényt vagy való tényt oly módon elferdítve állít vagy híresztel, amely a közveszély színhelyén alkalmas az emberek nagyobb csoportjában zavar vagy nyugtalanság keltésére, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
--------------------------
.
Ha valóban -- nem csak a kedves vezető ellen irányul a "hadicselei miatt valami megtorlás -- az magánügye!
------------------------------
.
De ha az országot, rajta kívül, váratlan külső támadás érheti, akkor fel kellene készíteni a lakosságot az életének, és a vagyonának megvédésére, ha egyáltalán ilyennek rendelkezik!!!
.
----- A polgári védelem feladatai
tudasbazis.sulinet.hu/hu/szakkepzes/rendeszet/tarsadalomismeret-eletmod/a-polgari-vedelem-feladatai/a-polgari-vedelem-feladatai
-------------------------
.
Nem ártana elvonulnia Gráczba egy kis elem feltöltésre, mert időnként még a színpadon is eldördül a fegver, hasonlóan egy magamutogató nemzethy celeb kezében!
.
Mert az alkotmány, és a fegyver nem játék. Játszadozhatna már, ha incs semmi ok a köznyugalom megzavarására, azzal ami egyidős vele!!!
T-Boly
Arról is essék szó,a katonaságnál jobban oda kell figyelni,hogy ne legyek besúgók a soraikban,mint anno !
T-Boly
@justhpeter: Mi ebben is jobbak vagyunk!
Nem hiszitek? Pedig nekünk a honvédelmi miniszterünk lezárt lencséjű távcsővel is jobban lát ,mint az ellenség reflektor fényben !
verőce21
Ha valaki nem tudja megvédeni a tulajdonát, olyan, mintha fölöslegesen gyűjtött volna. Hiába várunk a NATO-ra, ha addig sem tudjuk magunkat tartani, amíg ideérnek, mert akkor nem is vállalják értünk a harcot.

Persze lipsiék azt szeretnék, mint az őrült Károlyi Mihály, hogy hagyjuk bevonulni a románokat Győrig...! Aki nem képes magát megvédeni, nem számíthat másokra sem.
Qqberci
Hazánkat leginkább a kolostor disznajától kell megvédeni!...
silber13
@verőce21: Mégis áruld már el kitől, kiktől majrézik ez a hordóhasú és ki akarna minket megtámadni?
verőce21
@silber13: Ha békét akarsz, készülj a háborúra!"
silber13
@verőce21:Miféle háborúra készülhet ez a szerecsétlen és mivel? Az operett katonaságunk másra sem jó,mint némely színpadi előadásra
kokopelli
...: @justhpeter: úgy igaz! A magyar haderő feladata mindíg az volt,hogy feltartsa az ellenséget addig,amíg
az "igazi hadsereg megérkezik!"!...és az így volt évszázadokon keresztül! (;-))...ne változtassung!
gina
Te védd csak a jó édes repedtsarkú anyád aki, egy ilyen selejtet a világra hozott, te nem védesz már senkit, jobb ha magad véded mert sok időd nem marad zsiros cigány
gina
@dragonfly: Általában a putrisok jó muzsikusok ,de OV még ahhoz is gyenge
csipetke
@csak úgy...: 11:50 ...vagy sírni.Esetleg sírva röhögni...
verőce21
@silber13: A békére készül, te oktondi...!
T-Boly
Az ilyenektől kell megvédeni a hazát efftársak !
Hogy is van ez @ómió: posztkommunista besúgók,spiclik farának körbe körbe karikába nyalója?
magyarnarancs.hu/belpol/volt_kormanytagok_ugynokmulttal_hivatalbol_haritok-62580
DNS
Hajrá Viktor!!! Nagy itt a sötétség,de semmi gond,ezzel a mocskolódó hozzáállással semmire nem jutnak,maradnak ott lent,ahová valók!!!
T-Boly
@ómió:, @verőce 21: És a többi efftársnak üzenem: Mocsok komcsik ! Erre varrjatok gombot ! Meg csak kérdezem: Akkor ki is itt az elvtárs ? A kúrva anyátokat bolsi.leninista moslékok!
olvass-nezz-lass.hupont.hu/43/a-szocialista-magyarorszag-kituntetest-kaptak
T-Boly
@DNS: IGAZAD VAN TE HÜLYE !
Nagy itt a sötétség! A fejedben az 100% !
Kisfiú ! 2022 és végetek mint a botnak.
DNS
Azért jöttem ide "közétek" kommentelni,mert nagyon kevesen vagytok!!! 2022-ben is nagyon kevesen lesztek NAGYFIÚ!!! MENJÉL nyugodtan csicsikálni,az esélytelenek nyugalmával
T-Boly
@DNS: Akkora nagy lesz a saller.mint most a pofátok!
Éljen az összefogás ! Vesszen a tolvajbanda !
T-Boly
@gina: 2022 ! És a gyenge muzsikusnak el lesz húzva a nótája !
Durr hangnemben.
graycivil1
Erős a gyanúm, hogy a Honvédség vezetői azért mondtak le, mert az új katonai beszerzések mögött olyan korrupció húzódik, amelynek elszámoltatását már nem kívánták kivárni, és asszisztálni a FIDESZ "közvetítő" oligarcháinak gigalopásához.
terlasz
Nem az ország hadseregét szervezi O., hanem fidesz-hadsereget.
Giovanni Alba
Idézet a cikkből
"méltatlan állapot volt ez a sok évszázados katonai hagyományokhoz, az alkotmányhoz és a nemzetközi kötelezettségeinkhez."
Ki találja meg a kakukktojást?
solidedge
Orbán álma kilépni az EU-ból, NATO-ból és a garancia az orosz és a kínai befolyás lesz. Cserébe a két ország szája íze szerint kialakul a totális diktatúra. Az agyzakkant miniszterelnököt még nem késő megállítani, de egy idő után már lehetetlen lesz. Egy ilyen beírás után például éjszaka kopogtathatnak majd, és a családom soha többé nem fog látni.
Duke Nukem
Képláírás: Hülyegyerek startpisztollyal
Duke Nukem
(igen, megfigyelők, van miért megfigyelni engem, mert ha Orbán már csak egy képviselő lesz, és nincs kiemelt védelem, akkor lehet - ismétlem: lehet - hogy bántani fogom. Orbán Viktort. Sajnálom! Hogy ezért meg kellett figyelnetek engem sokáig - egy egész életen át?)
ómió
@T-Boly: Mi történt veled, T-Boly efftárs!? Felgyorsult az agyfogyatkozásod? Már a saját efftársaidat, a saját rühesbolsi tetübandádat se ismered fel? Arra figyelj majd, efftársék elmebetege, hogy "jeles alkalmaitok" során "szent zsoltárotokat", az Internacionálét kikkel harsogod együtt! Na, az ott mind a tetvesbolsi efftársad lesz! Ha már a magadéidat se ismered fel, előbb-utóbb k..va nagy szarban leszel, mert a végén majd még haza se találsz!
Duke Nukem
Orbán Vijtor szétkopja a hazánkat.
Orván Viktort meg kell ölni.
Én megölöm Orbán Viktort, ha megbízást adsz.
Adsz megbízás hogy megöljem Orbán Viktort?
Kell a megbízás szövegezeséje, hogy érvényt foganosítsak. ű

Ki iktatom Orbánt, ha érvényes a szövetség.
Érvényes a szövetség?
Megbízol ezzel?
Érvényes a szövetség?
Akkor kiiktatom Orbánt.
Duke Nukem
Orván faszszoó hulladék lánya is bűnrészes!
Azzal a geci kurva lányával fényképészkédet Orbán?

Ha megbízást adsz, kiírtom az egész Orbán családot.
De ki kell fejezned a szándékod.
Akarod, hogy kiirtsam az egész Orbán családot?
Duke Nukem
Elmegyek értük és kiírtom őket - mindegyszálig.
De engedélyt kell adnod.
Megadod az engedélyt?
(nem kell pénz, ingyért abszolválom)
Duke Nukem
Gyerek vagy - köcsög?
Úgy is fogsz meghalni - te béna fasz !!!
Duke Nukem
Dugig van kis csíra buzikkal ez az ország.
Magyarország egy zsidó cigány paraszt buzi ország - köze sincs az 1000 éves kultúrához!
Duke Nukem
Ki kéne akadnod, te faszszopó magyar!
De még kiakadni sem tudsz - és másokat hibáztatsz, mert egy béna geci vagy...
A kurva anyád!
kulabombaafityiszre
@Duke Nukem: Mi van csira,nincs otthon apád?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.