Mi, magyarok bármikor lefőzzük a világot – hangsúlyozta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a Magyarország étele 2021 szakácsverseny szombati díjátadó ünnepségén, Felcsúton.

Rétvári látogatását tette egy felcsúti szakácsversenyen, miközben Budapesten hatalmas tömeg tüntet a Fidesz és a Fudan ellen,
Kép:Pixabay

Rétvári Bence kiemelte, hogy kiváló tehetségei vannak a magyar nemzetnek nemcsak a sport és a tudomány terén, hanem a konyhák világában is. Cukrászok és séfek bizonyítják időről időre, hogy világszínvonalat tudnak felmutatni, amit bizonyít, hogy nincs a világnak olyan földrésze, ahonnan ne lenne elismerése a magyar gasztronómiának – fűzte hozzá.

Az államtitkár rámutatott, hogy a magyar ünnepek szorosan összefüggnek a gasztronómiával, a magyar konyha pedig összeköti a szerte a világon élő összes magyart.

A magyar gasztronómia napján először rendezték meg a vendéglátóipari iskolák gasztronómiai versenyét. A diákoknak ötfogásos, magyar alapanyagokból álló menüt kellett egy személyre tálalniuk, s a nemzetközi irányzatoknak megfelelően hidegen bemutatni.

Forrás:MTI
Címlapkép:Pixabay

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
És a már ittélő, versenyen kivül induló kínai versenyző elkápráztatta a zsűrit (és ezzel különdíjban részesült) magyaros jellegű kutyapörköltjével. Az ételkülönlegességhez ősmagyar fajtát választott. A kínai alapanyag helyett ősmagyar pulit válsztott gasztronómiai alapanyagként.
Nevezett szakács a leendő kínai egyetem főszakácsi posztjának várományosa.
Duke Nukem
elfogyott a sör, geci!
le kell mennem több sörért.
geci!

de visszatérek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.