Betörte a lothárdi templom több ablakát, megrongált egy feszületet és két szobrot Lothárdon hat fiatal – közölte a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság vasárnap a police.hu oldalon.

Megrongálták a lothárdi templomot

Fotó: pixabay.com

Azt írták, a fiatalok a településen egy kerítést és egy személygépkocsit is megrongáltak, a kár összesen több mint egymillió forint.

A tájékoztatás szerint a rendőrség ügyeletére szombat reggel érkezett bejelentés arról, hogy a lothárdi templomba betörtek. A rendőrök a hat, 15 és 17 év közötti fiatal gyanúsítottat elfogták, többrendbeli rongálás és csoportosan elkövetett garázdaság miatt nyomoznak ellenük.

Forrás: MTI

Címlapkép: pixabay.com

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
@ómió: Hol? ""Narancs_Magyarországon""? Falun? Ahol a voksolók még mindig a tiszibácsi utasítására vonulnak az urnához?
Ez inkább a hittérítés csődje. Nem sikerült engedelmes kiskatolikusokat nevelni a plébános bácsinak. Talán, ha kevesebbet veszi őket ölbe és többet magyaráz nekik a BTK-ról, akkor nem csinálják meg.
A hit szolgájának a bűn tudatosítását a (saját) élvezetei elé kellett volna helyezni.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
ómió
Ez, bizony, a "liberális neveltetés"!
namihami
@ómió: Hol? ""Narancs_Magyarországon""? Falun? Ahol a voksolók még mindig a tiszibácsi utasítására vonulnak az urnához?
Ez inkább a hittérítés csődje. Nem sikerült engedelmes kiskatolikusokat nevelni a plébános bácsinak. Talán, ha kevesebbet veszi őket ölbe és többet magyaráz nekik a BTK-ról, akkor nem csinálják meg.
A hit szolgájának a bűn tudatosítását a (saját) élvezetei elé kellett volna helyezni.
ómió
@namihami: Ott, bizony! Van itt egy "miliő", egy "EU-s miliő", ahol a "liberális szabadság" már lukat ütött a plafonon, ami szerint az "oktatás, a nevelés" is folyik! A "plébános bácsi" ebben már a pályán sincs! Az ő kezéből az efftársak már 70 éve "kivették a gyeplőt" és azóta is csak a darabkáit kapta vissza! Méghogy a "bűn" meg a "BTK"! Az "liberálisul" mifene?!
namihami
@ómió: ""A "plébános bácsi" ebben már a pályán sincs! Az ő kezéből az efftársak már 70 éve "kivették a gyeplőt" és azóta is csak a darabkáit kapta vissza! ""
Igen, harminc éve kapja vissza, ugyan, csak részletekben. De, miként azt egyre többször és többről olvashatjuk, sajnos éppen a ""szájeri és kaletai"" darabkáját. Az egyház embereiről egyre több alkalommal olvashatunk a krónikák bűnügyi rovatában. Az, hogy erről egyáltalán ma már szó esik, az valóban egy ""liberálisabb"" pápa érdeme. Az előző pápa, a polyák csoda, akit most akarnak szentté avatni (talán éppen emiatt???), a haláláig takargatta az egyház bűneit.
A kettőnk kommentjére visszatérve: Ahogy Te ""liberális neveltetésről"" írsz, ahhoz és annak ugyanolyan párja a ""katolikus neveltetés és a tiszibácsi dolgainak"" felhozatala. És, ugyebár az egyház szolgáinak ""gyermekekkel való törődése"" még mindig több sort foglal el a hírekben, mint a bizonyítottan liberálisok hasonló jellegű cselekményei.
justhpeter
Ezek szerint Lothárdon már csak a kamaszok akarnak templomba járni.
Sámannus
Tanulékonyak a fiatalok. A rombolásban, és a lopásban ezek is ugyanilyen jók. Emléxünk még azokra a hírekre amikor a mostani országlóink is szétverték a kollégiumot. Talán az akkori tivornyák ismerői fonták a hálót ezeknek a balfácán kufároknak.
ómió
@namihami: Ó, igen, "a hírek"! Ha valamelyik "plebános bácsiról" kitudódik bármi "abnormalitás", tele vannak vele a "hírek"! Ám, ha ugyanez egy anarcholiburnyák tetü "velejárója", arról egy pisszenés sincs, hiszen nála "az a természetes"! Hát, kb. ennyit a "hírekről"! Szóval, egy "eltévedt" plébános még véletlen se a Gréczy-féle "darabkáját" kapta vissza az abnormalitásnak, hanem inkább a "Kaleta-félét"? És az nem baj, hogy Kaletából anno még ti bolsik csináltatok diplomatát? Mindegy? Ráhazudjuk a Fideszre?És az se baj, hogy a "prájdon", az abnormalitást mintegy éltetve, bolsevik reprezentánsok is vonulni szoktak? Másokat ekézünk, magunk meg éltetünk? Hogy megy ez nálatok? A katolikus neveltetést meg - látom - egybemosnád a liburnyákkal. Ne "fáradj"! Dacára annak, hogy léteznek "abúzuskedvelő plebános bácsik", ég és föld a kettő! A katolikusban mindennek dacára tudják, hogy mi a bűn, mig ez a liburnyákban nem is létezik! Ez a "liberálisabb" pápa meg, úgy tűnik, nem "munkálkodik" máson, mint saját egyházának a felszámolásán! Gyanús, hogy ettől ennyire szimpi nektek!
namihami
@ómió: Azt, hogy egy ember (??) ennyire ""szereti"" a gyerekeket, legyen az bárki, a lehető legsúlyosabb bűnök közé kell sorolni. Csakhogy, amíg az egyház ""megtévedt"" szolgái, akik ezt még Istennek való elkötelezettségük mellett teszik, addig a civil (aki szintén bűnös), nem fogadott semmiféle szüzességi és tisztasági fogadalmat az egyházának. Az egyik is, a másik is bűnös, de a megitélése nem esik és eshet egyforma mértékű kalapba. És talán arról se feledkezz meg (mondom: bűn, akárhogy nézzük) hogy mindezt vessük össze a társadalomban meglévő számarányaikkal. Statisztikailag sokkal nagyobb százalékban buknak ki az egyház emberei, mint az ún. civil szféráé.
Éppen ti, jobboldaliak hivatkoztok állandóan a cigány- és fehéremberek közötti bűnözési adatokra és a börtönökben levők arányára. Na, akkor itt van, ez se más, persze most csak a dolog matematikai oldaláról beszélünk.
ómió
@namihami: Már megint "terelsz"! "Statisztikailag csak" egyházi bűnök léteznek! Azokat kapja fel a sajtó, pláne a "haladó", hiszen az ilyen bűnök "liberáliséknál" nem bűnök! Civil, napláne "liberális civil" bűn még a láthatáron sincs! Így azt a "sokkal nagyobb százalékot hozni" sima ujjgyakorlat csupán. A cigány meg a fehér közt analóg a helyzet. Elvileg mindegyik civil ugyan, de "haladóék kedvezményezettje" itt inkább a cigány, ahogy az egyházi-"liberális" világi viszonylatban meg a "liberális"! A "haladók", a kedvencek pártfogásának a politikája és annak gyakorlata, amiről beszélünk. Ez van!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.