Karácsony a többi ellenzéki kormányfő-jelölttel közösen írna levelet Kína vezetőinek.

"A kormány berezelt" – Megszólalt Karácsony a Fudanról és a szombati tüntetésről – videó

Karácsony Gergely beszédet mond a kínai Fudan Egyetem budapesti kampuszának létrehozása ellen meghirdetett tüntetésen a Parlament előtt, a Kossuth Lajos téren 2021. június 5-én. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Rövid interjút adott az RTL Klubnak Karácsony Gergely, aki a tegnapi Fudan elleni tüntetés után a többi ellenzéki kormányfő-jelölttel közösen írna levelet Kína vezetőinek. A levélben kiemelnék, hogy a Fudan helyett a Diákváros fog megépülni és nem kérnek több mint 500 milliárdos adósságot Kínától. A budapesti főpolgármester hétfőn meg is kezdi az egyeztetést Dobrev Klárával, Jakab Péterrel, Fekete-Győr Andrással, Márki-Zay Péterrel és Pálinkás Józseffel a közös kiállásról.

A főpolgármester, aki a tüntetésen is megszólalt, most az RTL Klubnak azt mondta

a kormány meghátrált ebben az ügyben.

Szerinte fontos tanulság „minden változást akaró, de szkeptikus választópolgár számára, hogyha összeállunk és megmutatjuk az erőnket, akkor a kormány meghátrál” – mondta Karácsony a tegnapi tüntetést summázva.

A kormány erőszakossága mögött valójában gyengeség van

– tette hozzá. A tegnapi tüntetés, a társadalmi konzultáció, amit elindítottunk, az ellenzék közös és erőteljes fellépése megtette a hatását: “a kormány berezelt.” Mindezzel arra utalt, hogy a kormány a 2022-es választás utánra tolta a Fudannal kapcsolatos érdemi és gyakorlati döntéseket még tegnap a tüntetés alatt. Karácsony szerint a kormányzati halasztás és a tüntetés összefüggése egyértelmű.

Karácsony szerint ugyanakkor a választás után a kormány már nem lesz „abban a helyzetben, hogy ilyen szerződést kössenek, mert le fogjuk őket váltani.”

A Kínával kapcsolatos együttműködésről azt mondta még a főpolgármester:

Minket egy világ választ el a kínai felfogástól az emberi jogok, vagy a társadalmi szolidaritás területén. Ezzel együtt mindez nem teszi lehetetlenné, hogy pragmatikus együttműködés legyen Kína és Magyarország között. A pragmatikus együttműködésnek az a jellemzője, hogy azzal mindenki jól jár. A Fudan egyetem beruházása nem ilyen, ezzel Magyarország rosszul jár. A következő magyar kormánynak végre a magyar emberek érdekeit kell képviselnie akár egy szuperhatalommal szemben is.

A szombati tüntetéssel kapcsolatban Karácsony még korábban megjegyezte, megtisztelte az a sok ezer ember, aki részt vett a demonstráción.

Nem csak a kínai kommunista egyetem ellen és a Diákvárosért tüntettünk. De kiálltunk sok milliárd forintnyi közpénz lenyúlása ellen. Kiálltunk Magyarország szuverenitásának sunyi kiárusítása ellen. Vagyis nem a kínai emberek ellen, hanem a saját hazánkért, a saját önbecsülésünkért álltunk ki,

írta Karácsony. Hozzátette:

nem csak Budapest újabb megbüntetése ellen fognak tiltakozni, hanem azért is, hogy „senki ne herdálhassa el a vidéki magyar fiatalok boldogulásának esélyét”.

Forrás: 24.hu, RTL Klub

Címlapkép: Fotó: MTI/Balogh Zoltán

48 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pipás
@verőce21: Észért komám neked is a szomszédba kell menned. Gerincről ne is beszéljünk.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
verőce21
Gyülekeztek a ráérő hülyék! A többi meg belőtte magát...
Egykutyák!
kereső
Ellent kell mondjak, Gergely. Schanda aljasul elhajlitja a valóságot, nem pedig meghátrál- berezelésről meg szó nincsen.

----- 2018. évi CIX. törvény
a Magyarország és a Kínai Népköztársaság között a Fudan Egyetem magyarországi felsőoktatási tevékenységének támogatásáról szóló Megállapodás kihirdetéséről
.
net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=A1800109.TV&searchUrl=/gyorskereso
-------------------------/
gina
Aki látta a képet hogy egy fideszes beint Karácsonynak, csak ennyit tud ez a mocskos fidesz szekta?? OV nek nem lehetne beinteni, mert annyira fél az a cigány azért védik annyira azt a szaros életét,,nem hogy beintenének neki, de ki is nyirnák rögtön, na ennyit erről, besz@ri fidesz banda, féltek ugye?? van is rá okotok aljas banda
gina
@Pegero: Jobb is ha félnek a cigányok, más világ jön,és te is visszatakarodsz a román putridba
gina
@verőce21: Te meg egy szaros nulla vagy , a fönid beszarik annyira fél, látnád ha elvegyülne az emberek között?? nem mert nem is élne túl az a nulla !!!
human
@Pegero: A CÖF új molinója: "Legyünk gyarmat!"
csak úgy....
"Mi nem akarunk a néppel, így a budapestiekkel szemben sem esetleges akaratuk ellenére „jót tenni”. Ezért támogatjuk, hogy ha a beruházás feltételei ismertek, akkor a budapestiek népszavazáson dönthessenek arról, akarnak-e Fudan Egyetemet"
(gulyás márton)
szóval berezeltek !
csak úgy....
@csak úgy...: lófaßt márton, a gergö...,már keverem a sok gulyást..
justhpeter
Attól tartok kicsit naívak Karácsonyék. Nem tudnék annyit inni, hogy olyan álmaim legyenek miszerint Orbán már feladja. Jelleméből és eddigi tarolásából semmiképpen nem következik, hogy egy ekkora méretű üzlettől önként elálljon csak azért, mert pár ezer ember ellenvéleményt nyilvánított.
Málna
@kereső: Taktikáznak. Megint hülyére vették a teljes ellenzéket. Karácsonnyal az élen. Nagy játékosok.
human
@Shikari: Fordítva ülsz a lovon. Ti lopjátok szét az országot látványosan. Ti lesztek elszámoltatva! A Mészáros jelenséget nem tudjátok kimosni a mocsokból.
verőce21
Ennek a baromnak még pénzért sem tudtak észt adni.
verőce21
A maoista Demszky nem zavart benneteket?
kereső
A kormány nem rezelt be. Ez világosan és egyértelmúen kiderül GG nyilatkozatából. Ha berezelt volna, akkor azt nyilatkozza, hogy a kormány eláll a "tervtől"( azt sem lehet tudni, hogy még csak terv-e???, vagy már több annál). Szóval ütni kell a vasat- a kormány álljon el a Fundan épitéstől, a kinai vasúttól- meg kell orbánnal etetni, amit főzött. Ja, az idő sürget- mert amint konkrét szerződés aláirásra kerül, a népszavazás csak egy humbug lesz- nemzetközi szerződésről, sem a jelenlegi alapizé, sem az Alkotmány szerint nem lehetséges népszavazás. Szóval Gergely, ne legyél ennyire boldog, ha ezt nem látod!!!
Pipás
@verőce21: Észért komám neked is a szomszédba kell menned. Gerincről ne is beszéljünk.
csak úgy....
@Shikari: valami okosabb szöveget nem tudsz kitalálni? tibim,te félelmetes vagy!
-félelmetesen butuska!
csak úgy....
@verőce21: az éjszakás müszak jobban fizet? :)
Duke Nukem
Világhír.
A magyarok odabasztak Kínának.
Ez világhír.
Peller Anikó
Gergő, Gergő, dehogy rezelt be, élesztő, ha beszopod a hazudozásaikat akkor hülyét csinálnak belőled.
Aki Én
@Pegero: @verőce21: Ti, mint állandóan komcsizó kretének, szeretnétek az őskommunista Kínának ide egy egyetemet, ráadásul kifizetni?
verőce21
@Aki Én: Nem az "őskommunista Kínának", Magyarországnak szeretnénk egy jól jövedelmező vállalkozást..., de te ezt úgysem értheted, buta Feri!
Aki Én
@verőce21: Az biztos, hogy jól jövedelmezne. 600 milliárdról indul, majd a duplája lesz, mint minden, amit a gazdádék intéznek. Te, buta fajankó.
Az ,,idegen kultúra" meg hasonló közhelyekkel meg ne is foglalkozz.
Te, bohóc :)
verőce21
@Aki Én: A maoista Demszky nem zavart benneteket?
Duke Nukem
@Pegero: tegnap, 17:32

A kommunista Kínát véded - azért ez darabra meg van?
verőce21
Minden nemzet az oktatás fejlesztésével tudott gazdaságilag eggyel feljebb lépni.
Így lesz ez Magyarországon is.
Duke Nukem
@verőce21: A gigahitelek mióta számítanak "jól jövedelmező vállalkozásnak" ?

Nyugtass meg - ugye nem te vagy a pénztáros a családban?
Duke Nukem
@verőce21: Orbán egy paraszt és mindenkiből parasztot akar csinálni.
Magyarország meg egy összeszerelő műhely.
verőce21
@Duke Nukem: Hitelek nélkül ritkán történt még beruházás4
Az egyetem saját maga fogja kitermelni a hitel törlesztőrészleteit.

Ugye te nem csináltál még semmi pozitív pozitív dolgot életedben, Ságvári Endre...?
verőce21
@Duke Nukem: A pozitívot nem akartam 32-szer írni, mint ahány álneve volt Ságvárinak...! :)
csak úgy....
@verőce21: a hiteleket csak a részeges,kicsapongó férjek szokták titkosítani,ha nincs pénzük de föltétlen be akarnak valakit fektetni..
Duke Nukem
@verőce21: Ságvári Endréről az általános iskolában hallottam utoljára. Az nem tegnap volt. Most mégis mit vársz tőlem ennek a névnek a hallatán? Menjek le hídba? Ezt szeretnéd?
Duke Nukem
(kísérleti kommunista álltalános iskolába jártam - orosz volt az orosz tanárnő -, de a kísérlet nem sikerült, mert senki nem lett kommunista)
verőce21
Feltűnően sok a nemzetiségi volt a tüntetésen...gondolom a ceu-ról jöttek tüncizni az idegen egyetem ellen…
Duke Nukem
(nyolcadikban varrtam magamnak egy bőrnadrágot. Hazazavartak. Apám akkor nem vert meg először.)
verőce21
Álláshirdetés volt a balos trolloknál, hogy megszaporodtak itt a blogon?
ómió
Mi ez a "finnyálkodás"? A "több évtizedre eladósítást", efftársak, ti már 2010-re summa cum laude "abszolváltátok"! Ráadásul a semmiért!
zsupumi
@verőce21: Én azt nem értem, hogy ti orbán fanok mit kerestek itt? A facebook-on, vagy ahogy a nagy vezér írta fészbukon kedvetekre imádhatjátok ! HAJRÁ KARÁCSONY ! Veled legalább nem kell szégyenkezni a nyugati vezetők előtt.
human
@Shikari: írod: "Minden tolvajt, hazaárulót, magyarellenest, idegen szívűt elszámoltatunk. Számíthatsz rá!"
:D :D :D
Egyszerűen nevetségessé teszed magad. Gyurcsányt hogy sikerült elszámoltatnotok??? A 2006-os szakaszerűtlen és törvénytelen elemeket tartalmazó oszlatásért sem vontatok egyetlen rendőr vezetőt sem!!!
4-es metró felújításra emlékszel még vagy törölték a memóriád a központban? Tarlós maga károgta a kamerában, hogy a valaha volt legnagyobb szocialista korrupciós ügyről ír az OLAF a 4-es metróról szóló jelentésben. És? Mi lett a következménye? Polt Péter bűncselekmény hiányában dobta az OLAF jelentést a kukába.
Kit számoltattok el? Akik bűnöztek 2010 előtt azokkal együtt loptatok, ezért nem tesztek semmit!!!
verőce21
A sok gyermeteg tüntető közül sok azt sem tudta, hogy mi a "Fudan" csak végre tüntizhettek egyet a szombat délutáni tavaszban.
Majd elmúltak, mint a reggeli köd...
verőce21
Ezzel a Fudan elleni uszítással hatalmas öngólt rúg a moslékellenzék.
Egyetem és tudás ellen a fekák szoktak tüntetni.
ómió
@Duke Nukem: Mi bajod van, seggfej!? Nem kaptál agydonort?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.