Az ország északnyugati részén lehet elsősorban csapadékra számítani, bár az Alföld északi részén is lehet egy-egy zápor.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfőn nappali gomolyfelhő-képződésre és sok napsütésre lehet számítani. A Duna-Tisza köze északi részén reggel, délelőtt még sok lehet a felhő és zápor is előfordulhat. Később a gomolyokból a Dunántúlon és az Északi-középhegység vidékén is kialakulhat néhol zápor, a Kisalföldön, Bakonyban egy-egy helyen az ég is döröghet, de összességében nem lesz jellemző a csapadék.

Nyári meleggel indul a hét, de még jöhetnek zivatarok

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Hétfőre zivatarveszély miatt elsőfokú figyelmeztető előrejelzést adott ki a meteorológiai szolgálat Vas, Veszprém, Fejér, Komárom-Esztergom és Győr-Moson-Sopron megyékre.

Az esti órákban általában csökken a felhőzet, de a főváros tágabb környezetébe észak felől még besodródhatnak kisebb csapadékgócok. Napközben a Tiszántúlon, déli megyékben élénkül meg az északkeleti szél, intenzív csapadék környezetében erős lökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 29 fok között valószínű. 

Este a legtöbb helyen derült lesz az ég, de a Dunántúlon néhol, illetve a Duna-Tisza köze északi részén maradhatnak felhős tájak, kisebb záporokra is utóbbi területen van némi esély az éjszaka első felében. Gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás. A hőmérséklet késő este 16 és 22, hajnalban 9 és 17 fok között alakul.

Kedden a gomolyfelhő-képződés mellett sok napsütésre lehet számítani, de egy-egy zápor, zivatar előfordulhat. Az északkeleti, északi szél nagy területen megélénkül. Zivatar térségében erős vagy viharos széllökések is lehetnek. Délutánra 26 és 29 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Forrás: met.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.