A tervek szerint szeptemberben az egyházfő három órát tölt Budapesten, majd három napot Pozsonyban, ez pedig nagyon fáj Orbánéknak.

A Telex lengyel lapokra hivatkozva arról számolt be, hogy ősszel Ferenc pápa nem azért nem szeretne találkozni budapesti villámlátogatásán Orbán Viktor minsizterelnökkel és Áder János köztársasági elnökkel, mert kevés lesz az ideje, hanem mert nem tetszik neki a magyar miniszterelnök menekültpolitikája. 

Lengyel lapok: Ferenc pápa Orbán menekültpolitikája miatt nem akar a kormányfővel találkozni

Ferenc pápa 2013. május 12-én a Szent Péter téren

Fotó: Illusztráció/wikipedia CC BY-SA 2.0/Edgar Jimenez

Ferenc pápa a Budapesten szeptember 12-én tartandó Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra fog érkezni, ám a wPolityce című lap szerint a Vatikánban is problémát okoz a pápa döntése, amit egyértelműen politikai indíttatásúnak gondolnak. A cikk szerint az egyházfő nem elégedett azzal, ahogy Orbán és a magyar katolikus püspökök a menekültekkel bánnak, miközben Orbán a keresztény értékek védelmét hangoztatja mindenhol.

Ferenc pápa viszont nem kedveli az extremista, szűk látókörű, agresszív nacionalizmust a lengyel lap VAtikán-szakértője szerint. A lap szerint egy hete Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Erdő Péter bíboros is a Vatikánba utazott, hogy meggyőzzék a pápát egy hosszabb magyarországi látogatásról, vagy arról, hogy legalább a kormány egyik tagjával találkozzon. A cikk szerint a pápa még nem hozta meg a végső döntését az ügyben.

Egy másik lengyel lap, a Gazeta arról is beszámolt, hogy Ferenc pápa rövid budapesti látogatása azért is kellemetlen Orbánnak, mert míg a magyar fővárosban 3 órát, addig Pozsonban 3 napot fog eltölteni. Ez pedig elég méretes pofon egy évvel a választás előtt Orbánnak. A lap szerint Ferenc pápa a választs miatt sem erőlteti a látogatást, mert nem akarja befolyásolni a politikai erőviszonyokat.

A Rzeczpospolita pedig arról számolt be, hogy a Fidesz holdudvara korábban kifejezetten támadta a pápát a bevándoláspárti politikája miatt, Bayer Zsolt például 2017-ben "argentin libsi"-nek és "derék liberális, genderben hívő marhá"-nak hívta az egyházfőt, amitől a hazai katolikus egyház nem határolódott el.

Forrás: telex.hu

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Néro
Mit képzel ez nem tudja a helyét ? : Térdre csuhás a Nagy Orr Bán előtt !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
vacsi
@Eladott Ország: Igen, ez igaz. De sajnos, attól félek, mindegyik ebben hajt majd...
magyar1
@magyar1: Akkor te már a határon kérjed az áldást!
magyar1
@csak úgy...: Ezt a választ neked szántam, valahogy félresikerült.
Yoda69
orbanek ezt nagyon beszivtak. Eresztenyekkel nem targyal a papa.
ómió
Bizony! Ez a "Zorbán" tényleg nem akar itt Migráncslandot!
magyar1
Lehet, hogy Feri pápa titokban muszlim?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok