A budapesti főpolgármester és ellenzéki miniszterelnökjelölt-jelölt szerint a közösség ereje meghátrálásra késztette a kormányt.

Facebook-oldalán nyilatkozott meg Karácsony Gergely budapesti főpolgármester a hétvégén a Fudan egyetem beruházása és a kormány ellen tartott tüntetés után (ami miatt a kínai kormány eléggé felháborodott).

Karácsony Gergely szerint a kormány máris meghátrált a Fudan-ügyben

Karácsony Gergely főpolgármester, az ellenzéki miniszterelnök-jelölti előválasztáson induló politikus, a Párbeszéd társelnöke beszédet mond a kínai Fudan Egyetem budapesti kampuszának létrehozása ellen meghirdetett tüntetésen a Parlament előtt, a Kossuth Lajos téren 2021. június 5-én.

Fotó, címlapkép: MTI/Balogh Zoltán

Mint bejegyzésében olvasható, Karácsony szerint ismét bebizonyosodott, hogy 

a közösség ereje meghátrálásra kényszeríti még Európa legerőszakosabb, legcinikusabb, legönzőbb kormányát is. Az első győzelem tehát megvan, nem egyik, vagy másik politikus győzelme, hanem a közösség erejének győzelme, a tiétek.

Az ellenzék egyik miniszterelnökjelölt-jelöltje pár következtetést is levont abból, hogy Gulyás Gergely miniszter vasárnap már arról magyarázott, lehet majd népszavazást tartani a Fudan-beruházás ügyében.

Szerinte eleve nem a kormány "kegyén" múlik a népszavazás, valójában 

tök mindegy tehát, hogy a kormány támogat-e egy népszavazást Fudan-ügyben, vagy sem. Népszavazás lesz. És nem akkor, amikor a kormány kegyeskedik megengedni, hanem amikor mi úgy akarjuk.

Karácsony szerint az is sunnyogás, hogy azt emlegeti a kormány, ha a beruházás feltételei ismertek lesznek, akkor lehet népszavazás. Ezeket a feltételeket a kormánynak kellene nyilvánosságra hoznia, ezt ő már pár hete kezdeményezte is. Hozzátette, a Diákváros beruházásánál ismertek a feltételek, ezt kell megépíteni és nem mást. Erről népszavazást tartana, a héten el is kezdi az egyeztetéseket erről.

A miniszterelnökjelölt-jelölt szerint a Diákváros és a Fudan egyetem ügye nem lehet csak budapesti ügy, mivel a kínai egyetem tervezett több mint 500 milliárdos költsége minden magyart érint adósság formájában, ráadásul a Diákváros a vidéki fiatalok lakhatását segítené. Ezek miatt pedig országos népszavazást kell tartani ezekről. Ő a kínai adósság ellen és a vidéki fiatalok lakhatása mellett áll ki.

Tudomásul veszem, ha a kínai követség sajtószóvivője a belügyeikbe való beavatkozásnak veszi, ha olyan szavakat használok, mint „demokrácia”, „jogállam”, „emberi jogok”. De mivel én ezekben hiszek, ezeket fogom használni ezután is. Az persze érthető, ha Kína a saját politikai-gazdasági befolyásának növelése érdekében cselekszik, az az elfogadhatatlan, ha a magyar kormány Magyarország érdekei helyett szintén a kínai politikai-gazdasági befolyásszerzést szolgálja ki. Ezért mondtam: mi nem a kínai emberek ellen tüntettünk, hanem Magyarország szuverenitásának sunyi kiárusítása ellen

- fogalmaz a bejegyzésében Karácsony, aki a hétfői nappal meg is kezdi az egyeztetést a többi ellenzéki kormányfőjelölttel arról a levélről, melyet a kínai vezetésnek kívánnak elküldeni. Valamint ismét hivatalosan kezdeményezni fogja a kormánynál, hogy hozzanak nyilvánosságra minden tárgyalási anyagot, amit eddig a kínai Fudan egyetem ügyében és a kínai hitel ügyében keletkezett. Emellett elkezdi az egyeztetéseket a népszavazás kiírásának feltételeiről is.

A közösségünk az első győzelmet elérte a kormány meghátrálásával, Magyarország akkor nyer, ha olyan kormánya lesz, amely nem árusítja ki az ország szuverenitását, amely a 99 százalék érdekét szolgálja, és nem az 1 százaléknyi kiváltságos kevesek magánérdekeit., ahol a hatalom embereinél fontosabb az emberek hatalma. Szóval, folyt. köv…

- zárta a bejegyzését Karácsony Gergely budapesti főpolgármester.

Forrás: facebook.com/Karácsony Gergely

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
@Horizont: Orbán: Nincs az a mennyiségű szar, amit ne tudnánk másra kenni
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Eladott Ország
@Horizont: Orbán: Nincs az a mennyiségű szar, amit ne tudnánk másra kenni
Néro
A Qurmány nem hátrál hisz Fidióták.
NKF
E z a Kamu Geri egy süket fasz,odáig rendben!Csak ne akarna miniszterelnök lenni!
tudode
De morbid!
.
Karácsony Gergely vigye el azt a balhét, akivel egy 9,6 milliós atyaúristene koketál 2018 óta
.
Kiugrott a szög a zsákból azzal, hogy

.2018.10.31
---- A CEU-val ellentétben a kínai Fudan Egyetem könnyedén jöhet Magyarországra
index.hu/belfold/2018/10/31/kina_fudan_egyetem_orban_viktor_palkovics_laszlo_hatarozat_corvinus_egyetem/
------------------------
.
Ma már az un. egyeduralkodó nem csak a tűzzel, a nagyhatalmakkal is játszik ugy elszállva önmagától, hogy gazdátlan az ország!!!
.
Ma már nem a pártok, a tisztesség a tisztességtelenséggel ízmozi, megfűszerezve a nagyhatalmakkal, ahova a bólogató kutya buksisimogatásért repied!
Eladott Ország
@NKF: Egyébként a többgenerációs bűnöző román migráns cigányod, meg hogy van?! Még nem lopta el a koronázási ékszereket, mert már csak az hiányzik, meg hogy a Duna jege befagyjon.
Megnem erősített hírek szerint eltűnt az országalma.
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.6435-9/132612520_108954177763700_7187310450073253737_n.jpg?_nc_cat=105&ccb=1-3&_nc_sid=9267fe&_nc_ohc=nzqzzMSO2agAX_BTuI5&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=7b10ad9c9067af7dcd89e519d87aa620&oe=60E55994
Nyírfa
Gergely, szó nincsen meghátrálásról, csupán időt akarnak nyerni, hogy fú alatt nyélbe üssenek még ennél is piszkosabb üzleteket. A kínaiak már kikészítették a fegyelmező eszközöket, és orbánnál gyávább miniszterelnök nincsen Európában.
A népszavazást pedig minél hamarabb le kell bonyolítani, még a választások előtt! Ne várjatok!
Namely
Sokkal többen lettek volna, sokkal meggyőzőbb lett volna, ha politikamentesen tartották volna a rendezvényt (pl internetadó).
Így viszont nem adtak lehetőséget a csatlakozáshoz sem azoknak, akik hánynak a politikától (pl én), sem pedig a fideszeseknek.
Sajnos innen látszik, hogy az összefosás sem nemzetben gondolkodik, hanem hatalomért fondorkodik.
ómió
Böszme vezéretek elindította a "kínai kurzust", amit a kormány "megnépszavaztat" és most az "hátrált meg", efftársak? Ti hazataláltok még az idiotizmustól?
Csizmás Kond
Hátrál a kormány...ezt meg miből állapította meg ez a zseni ?
verőce21
Aztán ne csodálkozzanak, ha jövő héten megint kurva sok dékás fog meghalni...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.