A hódmezővásárhelyi polgármester és ellenzéki miniszterelnökjelölt-jelölt szerint nem igaz, hogy nincs az ellenzéknek annyi pénze, amibe ez kerülne. Ha nem szedik össze magukat, katasztrófa lesz. 

A Népszavának adott interjúban beszélt arról Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester, az egyik ellenzéki kormányfőjelölt arról, hogy az ellenzéknek létre kell hoznia egy "ellenzéki MTI"-t, amelyen keresztül el lehet juttatni az "igazságot" a embereknek.

Ellenzéki "MTI"-t hozna létre Márki-Zay Péter, hogy az ő üzenetük is eljusson az emberekhez

Fotó: Facebook/Márki-Zay Péter

Szerinte nem igaz, hogy erre az ellenzéknek nincs pénze, és úgy látja, katasztrófa lesz, ha ezt nem sikerül létrehozniuk. Azt sem érti, hogy miért nem működik még ez, mivel egy éve tárgyalnak róla, minden megvan hozzá.

(...) Még az ellenzéki szavazók 20 százaléka is úgy ítéli meg, hogy a kormány jól kezelte a koronavírus-járványt. Ez szégyen. Nézzük meg a halálozási adatokat! A világon a legrosszabbul kezelte a pandémiát Orbán Viktor. Miért nem tudjuk ezt az egyszerű tényt eljuttatni a választókhoz? Az ellenzéket támadják, hogy oltásellenes, erre sem tudtunk semmilyen választ adni, miközben minden tény mellettünk van. Európa szégyenei vagyunk, elárultuk a keresztény nyugatot. Ezt tűrjük? Orbánék 8 millió forintot költöttek napok alatt arra a hazugságra, hogy Karácsony Gyurcsány embere, miközben az előválasztás során egymás legnagyobb ellenfelei

– fogalmazott ennek kapcsán.

Márki-Zay arra a kérdésre, hogy 2022 áprilisában hogy fogják hívni az új miniszterelnököt, a következőt válaszolta:

Rettegek attól, hogy Orbán Viktornak. Rengeteg munkát kell beletennünk, hogy ne így legyen.

A vásárhelyi polgármester az interjúban azt is elmondta, továbbra sem érzi magát esélyesnek az előválasztáson, de magasabb százalékot adna magának, mint amikor Hódmezővásárhely vezetőjének választották. Az ugyanakkor továbbra is aggasztja, hogy 

a pártok továbbra is próbálnak kisiklani az előválasztás alól egy csomó helyen és a nyílt demokratikus küzdelem helyett füstös szobákban előre lezsírozni az eredményt”.

Szerinte a Jobbik-DK megállapodások (a Jobbik több helyen beállt a DK-s jelöltek mögé) is ilyen "füstös szobák világába" tartozó megállapodások nyomán jöttek létre.

Szerinte békés, de radikális változás kell, ha nyer az ellenzék. 

(...) Semmi értelme a Fidesz kétharmados törvényeihez tartani magunkat. Ilyen értelemben egy vértelen forradalom sem zárható ki. Abban az értelemben, ahogy például Belgrádban volt. Lehet, hogy néhány százezer embernek ki kell menni az utcára

- vetette fel, utalva a 2000. október 5-ei belgrádi tüntetésekre, mely nyomán Slobodan Molisevic beismerte, hogy elvesztette a választást.

Márki-Zay úgy látja, szakértői kormányra van szüksége az országnak, amely egy konszenzussal elfogadott programot hajt majd végre. Szerinte egy ilyen kormány nem a NER visszatérését hozná el, már csak azért sem, mert 

(...) a Fidesz legfelső vezetésének a fele börtönben lesz. A NER-t egy olyan pártpolitikusokból álló kormány hozhatja vissza, amely nem számol le a korrupcióval, nem hajt végre kíméletlen elszámoltatást. Amennyiben a Fideszt megtisztítjuk a bűnözőktől, a magyar társadalomnak nincs többé oka félni ettől a párttól

- magyarázta.

Forrás: nepszava.hu

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
NKF
Annak idején nagyon örültem,hogy lenyomta a bájgúnárt!Most úgy látom ő sem különb a deákné
vásznánál!Egyszinten van a bájgúnárral!
Duke Nukem
Elvis Presley nem halt meg - Mátki-Zay-ban él tovább!
Nyírfa
Fura ez az ember. Bár elvileg sok igazságot mond, mégis, sunyinak érzem. Még csak az sem zavar, hogy gesztust tesz a fideszesek felé, de az, ahogyan ezt teszi, már kétségeket ébreszt bennem: néhányukra börtön várna, a többiek tiszták mint a frissen hullott hó.
Szerintem a fidesz csak akkor nem jelent veszélyt, ha vagy törpepártként működik tovább, vagy felszámolják magukat. Ne felejtsük el, hogy maga a párt a szélsőjobb pozícióját célozta meg: úgyhogy csak óvatosan azzal a nagy bizalommal!
Namely
"az ellenzéknek létre kell hoznia egy "ellenzéki MTI"-t, amelyen keresztül el lehet juttatni az "igazságot" a embereknek."
Ha ezt Göbbels hallaná. :) csak annyit mondana, hogy "ez igen, jó tanítvány" :D

Külön gyönyörű, hogy a Fidesszel szemben "kíméletlen elszámoltatás"-ról beszél és közben pedig nyíltan bevallja, hogy MÁR MOST megy a DK-Jobbik mutyi. :D :D :D :D :D :D :D

És az a legszebb, ahogyan a választók hisznek a politikusoknak. :D

SZÁNALMAS!
ómió
Hát, ha az "ellenzéki médiát" csak hazugságtanulmányként szemlézi a magyar, "ellenzéki MTI"-vel miért tenne mást?!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.