A Fővárosi Főügyészség vádat emelt a nő ellen, aki a vádirat szerint tavaly szilveszterkor megölte édesanyját. A vádhatóság a kötelező törvényi előírásra figyelemmel a nő kényszergyógykezelését indítványozza.

Gyilkosság szilveszterkor: megölte az édesanyját és mindent elmondott a szomszédoknak

Fotó: pixabay.com

A vádirat szerint a vádlott – egy 62 éves nő – fiatalkorától kezdve pszichiátriai gyógykezelés alatt állt, az édesanyjával élt együtt egy III. kerületi lakásban. Anyagi és egyéb nehézségeik miatt azt tervezték, hogy elköltöznek, erre azonban nem került sor, egészségi állapotuk megromlott – írják a rendőrség honlapján.

A vádlott az előbbi körülmények miatti elkeseredett állapotában 2020. december 31-én a hajnali órákban kioltotta édesanyja életét. A nő a tettéről másnap beszámolt szomszédainak, akik kihívták a rendőrséget.

A nő ellen a Fővárosi Főügyészség a bűncselekmény elhárítására idős koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre.

Az ügyben kirendelt igazságügyi elmeorvos szakértő véleménye alapján a terhelt – kóros elmeállapota miatt – nem büntethető.

Erre figyelemmel a törvény kötelező rendelkezése alapján az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság, a vádlott felmentése mellett rendelje el kényszergyógykezelését, amely egy határozatlan ideig tartó büntetőjogi intézkedés.

A vádlott jelenleg előzetes kényszergyógykezelés alatt áll.

Forrás: ugyesszseg.hu

Címlapkép: pixabay.com

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.