Zala, Veszprém, Somogy és Baranya megyékre adott ki elsőfokú figyelmeztető előrejelzést zivatarok miatt a meteorológiai szolgálat.

Napos, gomolyfelhős idő várható kedden, és legnagyobb eséllyel a Dunántúlon valószínű helyenként zápor, zivatar, másutt csak elvétve lehet csapadék – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.

Kánikula és napos idő lesz, de a Dunántúlon zivatarokra is számítani kell

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A szolgálat keddre Zala, Veszprém, Somogy és Baranya megyékre adott ki zivatarveszély miatt elsőfokú figyelmeztető előrejelzést. Az északi, északkeleti szél időnként megélénkül, zivatarok környezetében átmenetileg erős, viharos széllökések is előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 31 fok között alakul. Késő estére 18, 23 fok közé hűl le a levegő.

Kedd éjjel a legtöbb helyen csökken a felhőzet, és kiderül az ég. Csak kisebb körzetekben maradhat felhős az ég. Késő estig még lehet néhol kisebb zápor, később csapadék nem valószínű. Az északi szél mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet hajnalban 10 és 18 fok között alakul.

Szerdán napos idő várható többnyire kevés gomolyfelhővel, legfeljebb elvétve – elsősorban északon, északkeleten – alakulhat ki zápor, zivatar. Az északi szelet többfelé élénk, zivatar térségében erős vagy viharos lökések is kísérhetik. A minimum-hőmérséklet 10 és 18, a maximum-hőmérséklet 27 és 31 fok között valószínű.

Forrás: met.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.