Így reagált a politikus a DK-s Niedermüller szavaira. 

A Hír TV műsorának vendége volt Bajkai István, a Fidesz országgyűlési képviselője, aki reagált Niedermüller Péter beszédére, aki egy DK-s konferencián ezt mondta: 

„Csendesen mondom, hogy abba gondoljunk bele, hogy azok a gyerekek, akik ma vannak az általános iskolában, azok, ugye, 15-20 év múlva fognak kikerülni a munkaerőpiacra, és ugye, hogyha most teletömik a fejüket különböző ilyen nemzeti indíttatású tananyagokkal, mit fognak ezek a gyerekek majd a munkaerőpiacon csinálni."

Bajkai szerint a nemzettudat építése minden országban alapvető feladat az oktatásban és a kultúrában, ezt akarja megszüntetni a DK. A műsorvezető Velkovics Vilmos rá is kérdezett:

"Ha a nemzettudat nem, akkor ehelyett jönnek a pótlékok: az LMBTQ-jogok, jönnek a multikulti, a nemátalakító műtétek, meg még az is érdekes, hogy bennem fölmerült, hogy a palesztinok esetében például támogatják, hogy ott fontos, hogy nemzettudatuk legyen, a tibetiek esetében fontos, hogy Kína ellen lehessen. Pont a magyaroknál nem?”

Bajkai szerint a DK kifejezetten magyarellenes politikát folytat, és az a végső célja, hogy a a magyar nemzet identitás nélküli, gyökér nélküli fává változzon.

Bajkai már járt Kínában, erről is kérdezte a műsorvezető, hogy mit tapasztalt arról, hogy a kínai oktatásnak integráns része-e a nemzeti tudat erősítése. Bajkai ezt mondta:

„Hát rendkívüli határozott szerepe van a nemzeti identitásnak a nemzeti oktatásban. Ott, kint Kínában elképzelhetetlen bármilyen oktatás erős nemzeti identitás nélkül, és a nemzet tisztelete és a nemzetre való hivatkozás nélkül.”

Bajkai azt is hozzátette, hogy ha ilyen mondatokat, mint Niedermüller „bárki el mert volna mondani Kínában, hát hadd ne mondjam, hogy milyen közutálatnak lett volna tárgya”.

Forrás: 444.hu

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Mit ért Bajkai "nemzeti identitáson" per ma? Jelenleg a fidesz hívek, és a határon túli levelezőtagozatosok a "magyarok", a többiek nemzet és hazaáruló ellenzékiek, libsik, bolsik stb.Azaz nem magyarok! Vagy ezt fogják konzerválni?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
Mit ért Bajkai "nemzeti identitáson" per ma? Jelenleg a fidesz hívek, és a határon túli levelezőtagozatosok a "magyarok", a többiek nemzet és hazaáruló ellenzékiek, libsik, bolsik stb.Azaz nem magyarok! Vagy ezt fogják konzerválni?
verőce21
"Bajkai szerint a DK kifejezetten magyarellenes politikát folytat, és az a végső célja, hogy a a magyar nemzet identitás nélkülivé... változzon."
"Nemzetközivé legyen a világ"

Azt is tudják ugyanis, hogy Dobrevet nem lehet lenyomni a nép torkán.
human
@verőce21: Nektek amúgy nagy lelki törés lesz átállni komcsizásról elvtársozásra elfogadva az új irányt vagy nem fog különösebb problémát okozni?
Nessy
@verőce21: Abban a pillanatban, amikor multikat támogatunk, hogy idejöjjenek, alapanyagokat, alkatrészeket és sok más egyebet valutáért külföldről szerzünk be, amikor sok diák a "haldokló nyugaton" tanul, sok honfitársunk kint dolgozik, abban a pillanatban bizonyos fokig "nemzetközivé válik a gazdaság, oktatás, munkavállalás. Mint ahogy a kettős állampolgárok is bizonyos fokig kettős identitással él. Ahhoz mi kicsik vagyunk, hogy bezárkózzunk!
karma1
Es ki nem szarja le, hogy a kinai nepkoztarsasag kedves vezetoje mit akar oktatni a sajat gyerekeinek KINABAN??? Talan el kene magyarazni Winnie the Pooh-nak, hogyha atlepi Hegyeshalomnal vagy Zahonynal, esetleg a Ferihegyen a magyar hatart, akkor abban az orszagban a gyerekeknek a magyar metodus es MAGYAR hazaszeretet szerint mukodik az oktatas, - me'g ha szarul is - es ezt a kinai nemzeti identitasosdit es nemzetieskedest tartsa meg a sajat hatarai kozott. Ez utoljara a torokoknek sikerult, amikor 150 even at megprobaltak kis janicsarokat kepezni, akik - a belejuk nevelt "ertekek " alapjan a sajat edes szuleiket is jatagan-elre hanynak, gondolkodas nelkul.
Szoval ezt a szep komcsi mentalitast es oktatasi modszert hasznaljak otthon meg az atnevelotaboraikban, - pont odavalo!
Duke Nukem
Hájfejű fideszes büdös gyökér.
Ezt sem szülték, hanem szarták a világra.
A kurva anyád !!!
verőce21
@Nessy: Mire a fidesz kormányra került 1998-ban, addigra a kommunisták már kipucolták az összes gyárat, mindent...már "nemzetközivé vált" minden.
Nessy
@verőce21: Azért a "maradékkal" sem járt rosszul a fidesz! Mára már az egész országot lassanként vagy a híveiknek ajándékozzák, vagy hitel fedezetként "nemzetközivé lesz"!
Nessy
@Nessy: De mi köze van ennek az identitáshoz? Vagy ez most a trendi identitás, amit kialakított a fidesz?
Néro
Neked meg itt van közúúúútálat. Na ki jár jobban ? Egyébként egy Fidióta faszkalap vagy. Nagy Nemzethy Mangalica.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.