Nem igazán hatásos azoknál, akiknek nem alakul ki az antitest védelme. 

Van egy rossz hírünk azoknak, akik kínai vakcinát kaptak

Fotó: MTI/EPA/Robert Ghement

"Az eddigi tapasztalatok alapján azt lehet valószínűsíteni, hogy akinek az oltás hatására nem alakult ki antitestest védelme, annál nagy százalékban a sejtes immunitás sem fejlődik ki"

– mondta a Népszavának Puskás László biológus, a Szegeden magánlaboratóriumot működtető Avidin Kft. ügyvezetője.

Több országban is azt tapasztalták, hogy a kínai Sinopharm koronavírus-vakcinával oltott idősebb páciensek egy részénél a tesztek nem mutatták ki a vírus elleni bevethető antitesteket. Ezt magyar oltottak közül is sokan tapasztalták.

Ugyanakkor Müller Cecília országos tiszti főorvos szerint nincs okuk aggodalomra, mert a szervezet védekezésének egy másik mechanizmusa, a sejtes immunitás ettől még kialakulhat.

Forrás: Napi.hu

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Ennél fogva nem fogják itthon tesztelni az érintett oltottakat! És ezt fogjuk gyártani sok milliárdért itthon! Erre tényleg nincs mit mondani!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
Ennél fogva nem fogják itthon tesztelni az érintett oltottakat! És ezt fogjuk gyártani sok milliárdért itthon! Erre tényleg nincs mit mondani!
Pálinkás Pál
@Nessy: de van...mondták előre..kalap szart ér a mao könnye...mégis bevállalták...akkor most sajnálnom kéne őket?
Nessy
@Pálinkás Pál: Különösen vidéken nem sokat kérdeztek, ezt adták. Lényeg, hogy a fidesz hívek hozsannát zengenek a kormány "remek járványkezeléséért!"
Pálinkás Pál
@Nessy: és??...attól hogy nincs más...,még nem kell fölvenni a szart!
Béla333
Azért még a maffiának a jutalékot kifizették...
A többi meg nem érdekli őket!
Nessy
@Pálinkás Pál: Ne tettesd már magad ennyire értetlennek! Akik csak a királyi médiából értesülnek, ahol három körzetre jut egy háziorvos, ki magyarázta volna el a vakcinák közti különbséget, és adott volna tanácsot? Nekik Müller Cecilia és Orbán szava elég volt!
namihami
Sebaj! A hatodik-hetedik-tizedik már csak ér majd valamit. Ha védelemre nem is, Szijjártói bankszámla gazdagításra alkalmas.
Egyébként is ez a célja az egész ügyletnek.
Sámannus
Sebaj majd szentpéternél reklamálunk. Szívjle petya meg dugja fel az összes címét a valagába, és húzzonak el a jó büdös picsába de nagyon gyorsan.
kereső
Most melyikre lehet időpontot foglalni? Hol a Pfizer, meg a Moderna? Az Astrát nem is kérdeztem, mert az elajándékozzuk a Zöld-fokiaknak, úgy, hogy az ebből a vakcinából második oltásfelvételre várók azzal szembesülnek, hogy nincs vakcina. Brüsszel mi??? Má' megint.
Pálinkás Pál
@Nessy: ezt készséggel elhiszem...az ország állapotát fényesen jelzi a sok ember,aki önként,dalolva részt vett a gyógyszer kísérletben../ szlávik mondta../
Macskaszem
Több ismerősöm mondja, hogy nem azért kérte a kínait mert hitt a Gecinek, hanem egyszerűen félt a betegségtől. Pánikba esett, és úgy volt vele, ha lemondja, kuss a sor végére, és ki tudja mikor kap másikat, és a semminél lehet, hogy többet ér. A moslékkormány direkt az emberek félelmére játszott.
Málna
@kereső: Pfizerre is lehet időpontot foglalni és nyilvánvalóan az AstraZeneca-sok második oltását nem ajándékozzuk el. Honnan veszel ilyen hülyeségeket?
Málna
@Nessy: Magtától értetődő, hogy ha kiderül, hogy nem hatásos, akkor nem ezt fogjuk gyártani.
Qqberci
"Müller Cecília országos tiszti főorvos szerint nincs okuk aggodalomra"

Mert őt Pfizerrel oltották...
Yoda69
Es akkor most mi van azzal a kozel 1 millio beoltott nyugdijassal, akik meg sem kaphattak vola a kinai vakciant?
mullernek van vajon valami terve, hogyan mentsen meg 1 millio embert?
kereső
@Málna:" Hétfőn két helyszínen is elmaradt az AstraZeneca-oltás második adagjának beadása, mert nem érkezett meg az oltóhelyekre a vakcina - írta délelőtt a 24.hu. Az Index információi szerint a Kútvölgyi úti oltóponton csak a pultnál tudták meg a várakozók, hogy aznap nem kapják meg az oltásukat és a lap megkeresésére azt a választ adta a klinika, hogy reményeik szerint június 3-án, vagy 10-én már lesz elég oltóanyag. Szombathelyen, a Markusovszky Kórházban szintén nem kapták meg az oltásukat azok, akik az AstraZeneca második adagját akarták beadatni – írja a 24.hu az Ugytudjuk.hu információira hivatkozva."Ez május végén történt- amikor is 300 ezer adaagot adtunk kölcsön Szlovéniának.

A koronavirus tájékoztatási központ azt válaszolta, hogy az elmaradt oltásokat a vakcina beérkezés függvényében, vagy junius 3.-án, vagy 10.-én kapják meg azérintettek.
Június 8.-án indult a Zöld-foki szigetekre a 100 ezres szállitmány.

"Nekünk Magyarország az első"

Különben meg hanyagolj.
ómió
Egyéb adalék az "oltáspártisághoz", efftársak!?
kereső
Május 28.-i információ György Istvántól, frissebbet nem találtam:

"György István arra kérte a még be nem oltott regisztráltakat, hogy vegyék fel a kapcsolatot a háziorvosukkal, vagy az interneten foglaljanak oltási időpontot. Az eddig nem regisztráltak a www.vakcinainfo.gov.hu oldalon jelentkezhetnek az oltásra, időpontot foglalni pedig az www.eeszt.gov.hu oldalon lehet. Utóbbi webhelyen jelenleg Pfizer, a Sinopharm és Szputnyik V vakcinái elérhetőek, egyes budapesti oltópontokon pedig a Janssen- és a Moderna-vakcinát is el lehet fogadni.
Megjegyezte, az AstraZeneca-oltásokat már nem lehet foglalni, "abból egyelőre kifogytunk a szállítási zavarok miatt", a bejövő szállítmányokat a második körös oltásokra kell tartalékolni. Mint elmondta, az oltások tovább folytatódnak a háziorvosoknál és az oltópontokon, a regisztráltak pedig maguk választhatnak a rendelkezésre álló oltóanyagokból."
Málna
@kereső: És az igazság: www.portfolio.hu/uzlet/20210531/nem-mindenki-kapta-meg-ma-a-vart-masodik-oltasat-astrazeneca-vakcinabol-485704
Tehát mindenki időben megkapja a második oltását.
És ugye hogy lehet Pfizerre is időpontot foglalni?
Málna
@Qqberci: Dehogy derült. Olvasd már el rendesen értelmezve a cikket, csupa sejtetés az egész, semmi konkrétum.
Peller Anikó
@Yoda69: Szerinted az a terv, hogy megmentsék a nyuggereket?

Amikor a nyugdíjkasszát már lenyúlták?
Amikor a halálozás sehol máshol nem volt akkora mint nálunk, ebben jól teljesített az egyszemélyes kórmány.
Amikor a nyuggereket a 60 felett nem ajánlott sínaival oltották amely nem hatékony ilyen korban és nem is engedélyezett az Eu-ban.

Viszont valamilyen titkolnivaló módon tízszerannyiba került (nekünk) mint egy normális vakcina. De van olyan vakcina amelyhez képest harmincszoros áron.
Emmersson71
Jaaa..ha Nyunyóka azt mondja, akkor OK!
Mondjuk, én pont elutasítottam a Mao Könnyét, vagyis magasról lexarom...az antitestestekkel és a sejtes immunitással együtt :D
Emmersson71
@Nessy: Pontosan!
Nesze Sinopharm! Jaa..nem köll?! Akkó mennyé Pöstre Fájzeré!
Néro
Akkor van rá esély , hogy a Nagy Orr Bánt elviszi a covid a kíííí-ai oltásával együtt ? Én a kis esélyt se vetem meg.
Nessy
@Néro: Orbánban minden vírus elpusztul.
NKF
Hát,igen a "népszara" meg a napiszar.hu ezek a megtestesült BBC minden szavuk aranyat ér!
Megértem Karikó Katalint,hogy elmenekült Szegedről!(Hála a Jóistennek!)
Néro
@Nessy: Hááát ez nem jó hír. Akkor a rák.
Nessy
@NKF: Az ég áldjon meg! Ha nem mérhető a hatásossága, akkor nem hatásos. Ehhez nem kell újság.
kereső
@Málna: Akik próbálták, azt mondják, hogy nem.
simmering73
A kásler meg folyamatosan morzsolja a rózsafüzért. Így a védettség biztos kialakult.
percsi
@Peller Anikó: Én nyugdíjas vagyok, viszont nem vagyok nyugger! Nem vagyok agresszív, összeférhetetlen. Nem tolakodom, türelmesen kivárom a sorom. Nem morgolódom, ha véletlen a lábamra lépnek.
A legtöbb nyugdíjas kedves az embertársaival, sajnos a mostani fiatalabb korosztály ezt nem mondhatja el magáról :(
gina
Kurucsló vén Cecilia, ö igazán immunis a becsületesség és gerincesség ellen Gratulálok vén szemét nyanya !!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.