A 24.hu egyik olvasója pórul járt.

Orbán még március elején jelentette be, hogy a szigorítások miatt nem kell fizetni a havi KATA adót az érintetteknek. 

Orbán Viktor bejelentésére hallgatva nem fizetett adót – nagyon rosszul járt

Fotó: Pixabay

Az olvasó nagyon örült, amikor meghallotta a bejelentést – ő úgy értette, hogy senkinek nem kell katát fizetnie márciusra. 

A március 5-én a Magyar Közlönyben megjelent rendelet már úgy fogalmazott, hogy nem mindenkire vonatkozik az egy hónapos adómentesség, ám erről a 24.hu olvasója nem tudott. És a pár nappal később a NAV oldalára kitett tájékoztatót sem olvasta, amelyben a rendelet alapján részletezték, kiknek nem kell márciusra katát fizetni.

Az olvasó végül nem is fizetett, aztán a könyvelője május végén felhívta, hogy tartozása van katában. Így derült ki számára, hogy az adómentesség nem minden katásra vonatkozott, csak meghatározott tevékenységi körökre (TEÁOR szerint), és az ő tevékenységi köre pont nem tartozott bele a kedvezményezetti körbe. Pech.

Forrás: 24.hu

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
mi ebben az újdonság; így jár mindenki, aki Orbánra hallgat! =))
TollerBela
Ha valaki olyan hülye, hogy nem veszi egyből gyanakvóra ennek a kormánynak a pozitív bejelentéseit, akkor könnyen így jár, Mert ugye adunk ...kivéve azoknak.,.,..illetve csak azoknak, akik ...és végül nem adunk senkinek semmit, sőt ...
ómió
@Eladott Ország: A tetves bolsiságiodnak, tudom, nincs határa, de eszerint az alpári proliságodnak sincs! Jól egymásra talált a kettő!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.