A Tiborcz-adó kifejezés miatt. A másodfokon eljáró bíróság eltiltotta a további jogsértésektől Karácsony Gergelyt, és kimondta, hogy nyilvános bocsánatkérő közlemény közzétételével kell megkövetnie Tiborcz Istvánt, a következő tartalommal: "A kampányom során a közösségi médiában több alkalommal is súlyosan megsértettem Tiborcz István névviseléshez fűződő jogát, amikor az általam bevezetni kívánt adónemet róla neveztem el. Mindezért elnézést kérek." Orbán Viktor veje üdvözölte a jogerős ítéletet.

A Fővárosi Ítélőtábla másodfokú jogerős ítéletében kimondta, hogy Karácsony Gergely főpolgármester jogsértést követett el, amikor választási kampányában Tiborcz István nevének jogosulatlan felhasználásával,

a „Tiborcz-adó” kifejezést használta.

A bíróság Budapest vezetőjét eltiltotta a további jogsértésektől és kötelezte a nyilvános bocsánatkérésre, valamint kártérítés megfizetésére. Dr. Horváth Balázs a felperes jogi képviselője az Indexet arról tájékoztatta, hogy az április 22-én született ítélet valóban jogerős, az alperes azonban az eljárási törvény szabályai szerint rendkívüli jogorvoslattal élhet, így 45 nap áll rendelkezésére a felülvizsgálati kérelem benyújtására, melyet a Kúria bírál el.

A 444.hu emlékeztet,

Orbán Viktor veje, az elmúlt években milliárdos vagyont felhalmozó Tiborcz István azért indított személyiségi jogi pert Karácsony Gergely ellen, mert a politikus az önkormányzati választási kampányban az általa bevezetni tervezett, ingatlanokat érintő helyi adónemet „Tiborcz-adóként” emlegette.

A jogerős bírósági döntés indoklásában – írta a kommunikációs cég – a bíróság kifejtette: Karácsony Gergely új adónemmel kapcsolatos névválasztását magyarázó közlései alapján egyértelmű, hogy a politikus választási esélyeinek javítása, azaz politikai haszonszerzés érdekében, a Tiborcz Istvánnal szembeni vélt negatív társadalmi értékítéletet kiaknázandó nevezte el az új adónemet éppen róla.

A személyiségi jogi per alapját a közlemény szerint egy korábbi kúriai döntés képezte, melyben a bírák kimondták: annak ellenére, hogy Tiborcz István Magyarország miniszterelnökének veje, nem minősül közszereplőnek.

Karácsony Gergelynek minden megjelent jogsértő tartalmat törölnie kell, valamint 500 ezer forint kártérítést is meg kell fizetnie Tiborcz Istvánnak. Orbán Viktor veje üdvözölte a jogerős ítéletet, és a NER ideje alatt milliárdossá váló Tiborcz jelezte, hogy

a sérelemdíjat a Bókay Gyermekklinikának ajánlja fel.

Forrás: Index.hu, 444.hu

Címlapkép: MTI/Máthé Zoltán

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Egy olyan országban, ahol a vérkorrupt miniszterelnök közpénzen milliárdossá hízott veje perel a becsületéért, a személyét súlyosan sértő és lealacsonyító Tiborcz-adó elnevezés miatt, ott bármi megtörténhet. Meg is történik 10 éve. Hogy a tolvaj parazitának áll feljebb, ő önérzeteskedik, és ő van megsértődve. Ő, aki a mindenki pénzéből szedte meg magát és állt az ország saját lábára.
www.youtube.com/watch?v=o-dKbOK9bO4
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
Nem közszereplő? akkor miért is fogadták ollan mély "tisztelettel" az emirátusokban- mint valami állami vezetőt?akkor az tetszett őméltósága saját láb férjének?Ne bassz' má, t- biróság.
Néro
A rend-xar bája. A simlis röhög. Nem rend-xarokban úgy rúgják segbe Tiborc féléket , hogy lukat ütnek az égen és repül vele együtt a miniszterelnök családtag is. De itt a rend-xarban az kér bocsánatot aki nem nyúlja le a közkasszát.
Egyébként tökéletesen megcsinálták a világítást jól látni az utcákban Nappal.
Eladott Ország
@ómió: tegnap 16:11 ◘ Az lovári nyelven volt. A fidesz közpénzmédia (KESMA) meg hazudik minden nap. Orbán már a magyar újságírókkal sem beszél magyarul sem évek óta, csak meghívottak vehetnek részt előre megírt kérdésekkel, ő meg előre megírt válaszokat bifláz be, a Kovács nevű f@szfej jelenlétében!
Sámannus
@durbincs: Mi van te picsánqúrt kukkoló.
Sámannus
A moszkvai távirati iroda matyarúl is tud ám!
ómió
@Eladott Ország: Ne szépítsd! Az idióta nyelven volt, hazug "akcentussal", ahogy a jelenlegi dumád is!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.