Csak a kereszténység köti össze az európai embereket – mondta az Országgyűlés elnöke a Magyar Katolikus Rádió Kerengő című közéleti műsorában kedden.

Kövér László: "kereszténység nélküli időszak a káosz, a rettenet, az új barbárság korszaka lenne, csak a kereszténység köti össze az európai embereket"
Kép:Koszticsák Szilárd/MTI

Kövér László szerint az EU tagállamainak jelentős része, de főleg az unió intézményei olyan világnézeti, politikai befolyásolás alatt vannak, amellyel a posztkereszténység korszakát szeretnék elhozni, és arra törnek, hogy felszámolják a hagyományos keresztény közösségeket.

Egy ilyen kereszténység nélküli időszak a káosz, a rettenet, az új barbárság korszaka lenne

- vélekedett.

A házelnök kiemelte:

az államnak azért kell támogatnia a keresztény közösségeket, mert azok adják a társadalom normális működését fenntartó fundamentumokat, alapelveket és erkölcsi szabályokat.

Az Országgyűlés elnöke elmondta, Magyarország és az EU közötti vitákról kezdetben maga is azt gondolta, anyagi okai vannak, mivel 2010 után a kormánypártok megrövidítették néhány ezer milliárd forinttal, például a bankadóval a nyugati multinacionális cégeket, de most úgy tűnik számára, hogy a világ kettészakadt.

A műsorvezető kérdésére Kövér László határozott nemmel válaszolt arra, hogy kilép-e Magyarország az Európai Unióból. Hozzátette:

pesszimista jövőképében az unió szétesése is szerepel, de az optimista verzió az, hogy Európa nyugati fele feleszmél, és rájön arra, hogy az európai identitás csak a nemzeti identitásokból jöhet össze, a keresztény kultúrára támaszkodva.

A házelnök az Európai Parlamentet az európai demokrácia elleni "legsunyibb, de leghatékonyabb merényletnek" nevezte, mert nem a népakarat kifejezője, hanem a nemzetállami parlamentek riválisaként működik.

Kövér László a magyar belpolitikáról azt mondta, hogy az elmúlt harminc évben, ha nem lett volna a Fidesz, egy MSZP-SZDSZ váltópárt működne.

Az Országgyűlés elnöke fogadna is a Fidesz és a KDNP sikerére a 2022-es választásokon, azonban minden eddiginél durvább, személyeskedőbb, gyalázkodóbb és gusztustalanabb kampányt vár. Meglátása szerint ebben a közösségi médiának nagy szerepe lesz, amelynek tulajdonosai nem mérnek egyenlő mércével, és azzal is számol, hogy letilthatnak majd kormányzati szereplőket.

Ma a parlamenti vita az ellenzék részéről gyalázkodásról és közösségük hergeléséről szól – mondta Kövér László, hozzátéve, hogy ennek ellenére a Jobbikban, az MSZP-ben, sőt az LMP frakciójában is vannak olyanok, akiken látszik, szégyellik ezt.

Az országgyűlési választáson azt kell majd mérlegelniük az embereknek, hogy az elmúlt ciklusban mit kaptak, és azt is, elhiszik-e a mostani ellenzékről, hogy nem teszi tönkre mindazt, amit egy évtized alatt elért Magyarország

- mondta.

A műsorban a kultúrharcról is szó esett, amelyet Kövér László szerint a jobboldal akkor tud elveszteni, ha nem lesz képes arra, hogy gyermekeiknek átadják azokat az értékeket, amelyeket a közösség megtartása szempontjából fontosnak tartanak.

A közösségi média brutális fenyegetést rejt a normális életre

- jegyezte meg.

Forrás:MTI
Címlapkép:Koszticsák Szilárd/MTI

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Tudja Kövér elvtárs, azért pár ezer évig elvolt a világ a kereszténység nélkül! Itt Európában is, a görögök, rómaiak, bizánciak nem voltak olyan nagyon barbárok, sötétek, és akkora káosz sem volt.Mi sem igazán voltunk a kultúra magaslatán, meg keresztények sem voltunk, amikor Árpád idehozott bennünket.
Úgy mellékesen a "sötét középkor" a szent inkvizíció, a boszorkányüldözés ideje már erősen a kereszténység idejében voltak.
Azt viszont nehéz lenne még jobban tönkre tenni, amilyen állapotban jelenleg van kis hazánk! Azt már a fidesznek sikerült 10 év "kemény munkájával" megtenni. Hiába utáljátok ennyire a közösségi médiát, a világhálót, ez a jövő!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
Tudja Kövér elvtárs, azért pár ezer évig elvolt a világ a kereszténység nélkül! Itt Európában is, a görögök, rómaiak, bizánciak nem voltak olyan nagyon barbárok, sötétek, és akkora káosz sem volt.Mi sem igazán voltunk a kultúra magaslatán, meg keresztények sem voltunk, amikor Árpád idehozott bennünket.
Úgy mellékesen a "sötét középkor" a szent inkvizíció, a boszorkányüldözés ideje már erősen a kereszténység idejében voltak.
Azt viszont nehéz lenne még jobban tönkre tenni, amilyen állapotban jelenleg van kis hazánk! Azt már a fidesznek sikerült 10 év "kemény munkájával" megtenni. Hiába utáljátok ennyire a közösségi médiát, a világhálót, ez a jövő!
Gazella
Ezek a barmok nem veszik észre, hogy leszerepeltek külföld és a magyar nép előtt?!!
csipetke
Csak a címre:-... és ebbe a fenenagy kereszténységbe hogy fér bele Kína? Akik igen keményen üldözik a keresztényeket.
gina
Ez az ember agyilag teljesen bezakkant, tiszta fideszes panelproli, azthiszi ha paszományos öltönyöket hord akkor ö a nagy magyar keresztény, pedig csak OV csúszómászó szolgája és egy
óriás szexista paprikajancsi, aki még egy cigány viselkedésre sem elég intelligens !!!
solidedge
"Boldogok voltunk. Azután jöttek a hittérítők és azt mondták csukjuk be a szemünket és imádkozzunk. Amikor kinyitottuk a szemünket miénk lett a Biblia, övék lett a földünk"
Néro
Ennek agyára ment a szenteltvíz. Mennyi bűne lehet , hogy ennyire reteggi stenét.
kereső
Csak nem úgy "érti", hogy a fideSS "kereszténysége nélküli időszak...Igy már érthető az ötös számú "aranyszáj", aki azt mondta, hogy a Pápa keresztényellenes. Ezeknek orbán "kereszténysége" a Kereszténység- Jézus meg nem sokráa vissza megy a keresztfára-, mint "lator".
Hányadékok
Gauntlet
Identitás, nemzet, kereszténység - ezeket naponta megszegitek. Összeálltok fűvel fával üzletelni. A nemzet közben jó kis keleti gyarmat lesz.
justhpeter
A házmester elvtárs történész, tehát megvan az a képessége, hogy törénelmi léptékben egy igen távolban lévő dolognak tekintse a kereszténységet és úgy is beszéljen róla. Márpedig, ha így áll hozza igaza van, hiszen a NER és annak tagjai olyan messze állnak a kereszténységtől, hogy azt valóban csak történelmi távlatban lehetne megidézni. Ez egy létező távolság, ami abból is látszik, hogy a világukban még nem találták fel sem a szappant, sem más tisztítószert és ezért van az, hogy amit megfognak az a ragadós kezükben is marad. Nem csoda, hogy kialakult egy olyan hozzáállásuk a kereszténységhez, miszerint félnek is tőle és igyekeznek távol is tartani maguktól. Tudatlanságukat mi sem bizonytja jobban mint az a cselekvésük, hogy a kereszténységet paravánként és pajzsként maguk elé tartva riogatnak és próbálják engedelmességre bírni a hozzájuk közel állókat.
Béla333
Így van az, amikor egy komenista katolikus elkezdi osztani az észt és az erkölcsöt.
human
Kövére! Akkor miért adjátok el az országot annak a Kínának ahol üldözik a keresztényeket?
kissé felnőttem
kövér basi jó hogy nem 1975 - 90 tájékán mondtad, kipenderítettek volna a pártból, vagy ennyi mindent átmostál az agyadban kommunista kiszista szochazás fogalmaid már tőrlödtek tán az önéletrajzodból is? Hát ez a köpönyegforgatás és te bírságolsz a MAGYAR parlamentben másokat ?szégyelném magam a helyedben
kokopelli
, Krisztus mondta, hogy "háromszor fogtok megtagadni..."!Nekik nem kellett a hajnalig sietni! Évtizedekig tagad-
ták! Ez a bokorszájú is! Érdekesek ezek a szakaszos memoriakiesések a fidesznél! (:-()

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.