Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) vezetője kijelölte a jövő évi, 2021/2022-es tanév rendjét írja az Index.hu.

Kásler Miklós kihirdette mikor lesz őszi és téli szünet
Kép:ujpest.hu

A rendelet szerint az első tanítási nap 2021. szeptember 1. (szerda), az utolsó tanítási nap pedig 2022. június 15. (szerda) lesz. Ez alól kivételt jelent, hogy az alapfokú művészeti iskolákban és a felnőttoktatásban a tanítási év első és utolsó napját – a tanítási év első és utolsó hetének keretében – az igazgató határozza meg.

Az iskolák utolsó, befejező évfolyamán vagy befejező szakképzési évfolyamán az utolsó tanítási nap a középfokú iskolákban 2022. április 29, a két évfolyamos rész-szakképesítésekre való felkészítést folytató szakiskolákban pedig 2022. május 31. lesz.

Összesen száznyolcvanegy tanítási nap lesz jövőre. Ez alól kivételt jelent, hogy a szakgimnáziumokban csak százhetvenkilenc, gimnáziumban és szakiskolában pedig száznyolcvan nap lesz.

A tanév első féléve 2022. január 21-ig tart majd. Az iskoláknak 2022. január 28-ig kell majd értesítenünk a tanulókat és a szülőket kaz első félévben elért tanulmányi eredményekről.

A rendeletben az iskolai szünetek idejét is meghatározták:

Az őszi szünet 2021. október 23. és 2021. november 1. közt,

A téli szünet 2021. december 22 és 2022. január 3. közt,

A tavaszi szünet pedig 2022. április 14. és 2022. április 19 közt lesz majd.

Az iskolák – a tanítási év kezdő és befejező napjának változatlanul hagyásával – más időpontban is adhatnak a tanulóknak szünetet, valamint a szünetek kezdő és befejező napját módosíthatják, ha a vonatkozó jogszabály szerint valamely pihenőnapon tartott tanítási nappal az ehhez a szükséges feltételeket megteremti.

Forrás:Index.hu 
Címlapkép:ujpest.hu

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vitriol
Ez egy szuper-kormány, itt mindenki mindenhez ért. kásler miután tönkretette az egészségügyet, átnyergelt az oktatásügyre.
csak úgy....
@vitriol: a csontos kásler miki egy polihisztor..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.