A magyar labdarúgó-válogatott 0-0-s döntetlent játszott Írországgal a pénteken kezdődő Európa-bajnokság előtti utolsó felkészülési meccsén. A csapat egy hét múlva már Portugáliával néz szembe a Puskás Arénában, majd négy nappal később Franciaországgal, a csoportkört pedig Münchenben zárjuk.

Európa szégyene: Rossi szerint a térdeplő ír játékosokat kifütyülő magyar szurkolók viselkedéséről őket kell megkérdezni

Fotó: MTI/Illyés Tibor

A keddi mérkőzés kezdő sípszava előtt az ír játékosok féltérdre ereszkedtek a rasszizmus és a kirekesztés ellen tüntetve, amire füttyszó érkezett a nézőtérről. Az MLSZ már korábban jelezte, hogy a magyar csapat tagjai nem térdelnek majd az Eb alatt sem, ők a mezükön látható respect, azaz tisztelet feliratra mutattak. A találkozót követő sajtótájékoztatón szóba került a fütty, az ír kapitány pedig csalódottan nyilatkozott.

„Rendkívül fontos üzenetet továbbítottunk, jó döntést hoztunk, hogy letérdeltünk. Rossz fényben tünteti fel magyarokat, hogy kifütyülték így az Eb előtt, de ez nem tükrözi a magyar társadalom véleményét

– mondta Stephen Kenny a csakfoci.hu cikke szerint.

Idah, a Norwich színes bőrű csatára így vélekedett:

„Természetesen kiábrándító volt hallani, ahogy a közönség kifütyülte a térdeplő ír játékosokat. Mi ezt egy jó ügy érdekében tesszük, véget akarunk vetni a rasszizmusnak. Ki akarjuk rúgni a rasszizmust a társadalomból, és őszintén szólva roppant kiábrándító volt a közönség reakciója. Nem ezt reméltük.”

Marco Rossit is megkérdezték, ő azt mondta, hogy a magyar válogatott mindig mindenkinek megadja a maximális tiszteletet. Ez most is így volt, és a jövőben sem fog változni.

„A szurkolóink viselkedésének okairól viszont őket kell megkérdezni”

– tette hozzá.

Forrás: 24.hu/index.hu

Címlapkép: MTI/Illyés Tibor

110 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nyírfa
@csak úgy...: tegnap, 22.36

Időről időre eltűnök pár napra, néhány hétre, hogy kívül maradjak a mentális/érzelmi szennyáradaton.
Aztán visszatérek, de igyekszem kellő távolságot tartani az indulatvezérelt, elfogult, butuska kommentek íróival.
Most látom, hogy a tegnapi, 20.27-kor neked írt bejegyzésemben árulkodó helyett uralkodó került a szövegbe, szóval, helyesen a mondanivalóm: Csak mint a világlátásáról árulkodó kommentjei.
:)
kokopelli
@Nessy: (tegnap 15:40) ...a nejemnek és nekem is rokonaink vannak az USA-ban!Háború után "mentek" ki,de a
az utódok már teli szájjal "niggereztek"!Mondtam nekik,hogy ti "késői kifakult niggerek" vagytok! A négereket nem
jóval előttetek hozták át a fehérek? Szaporodniok kellett,mert a jövő megkövetelte a rabszolgákat!
silber13
@simmering73: A munka szó nála a káromkodás csalhatatlan jele.
rokker33
@Shikari: Cigányputri van bőven Magyarországon az majdnem olyan jó,mint a sárból készült nigger barlang xD xD Jobban jártunk volna ha a fán maradnak, akkor nem kellene térdelni a bűnöző gettólakók miatt a cigányokkal is csak a baj van...
Namely
@Yoda69: "Hol volt ilyen ezelott. "
A lelátókon, a kocsmákban, a koncerteken, a diszkókban, stb.
"Ez egy nemes gesztus"
Akkor sem, ha ez egy önkéntes dolog lenne. De még csak nem önkéntes. Annyira önkéntes, mint a vodafone dolgozóinak a tolerancia-tréning, vagy a google-nél a pride hónapi programok.
"Tenyleg Europa szegyene valunk igy, es ezt orban es a NER honositotta meg."
Ne viccelődjünk. Ehhez semmi köze Orbánnak. Te komolyan gondolod, hogy a B-közép Orbán előtt az MTA volt? Vagy Orbán miatt olyan itt a kommentelési stílus, amit pl "Eladott ország" képvisel?
"Az az embert aki magyart magyarnak uszit"
Ezt mindkét oldal csinálja, viszont te, ahogyan az elvakult fideszesek, csak a másik oldal uszítását látod, a sajátodat észre sem veszed.
"a magyarokat Europa ellen uszitja"
Dehogy is. Soha nem uszított Európa ellen, hanem a brüsszeli elit ellen vívja a kirakatharcát. Ellenségképet valóban kreál, de arra vigyáz, hogy ne legyen itthon EU ellenesség, hiszen sok zsé jön onnan (nem véletlen, hogy az egyik legmagasabb az EU támogatottsága itthon).
"kinanak es az ruszkiknak adja el a magyar hazat."
"Hat neked ehhez statisztika kell?"
Bocs, de igen. De én mindenekelőtt ahhoz vártam, hogy Orbán előtt a focidrukkerek többsége nem tett szélsőséges megnyilvánulásokat (nyilván baromság) azóta viszont igen.
"Ha igen akkor teged az se gyozne meg, mert a sajat szemednek se hiszel."
A baj az, hogy én hiszek a saját szememnek, de a csúsztatásoknak, a politikai elfogultságból tett demagóg kijelentéseknek nem.
Namely
@Aki Én: "Szóval nagyon nem akarod megérteni, hogy ez nem politika, ez az élet."

,,Én egyébként tiltanám a vállalati szektor, politika, oktatás, sport-kultúra, társadalmi aktivizmus, média keveredését is. Ezeket el kellene szeparálni egymástól hermetikusan."
"Ez pedig nettó baromság. Az életbe el nem jutnának az emberekhez a problémák."

Milyen problémák? Magyarországon milyen létjogosultsága van a blm nevű terrorszervezetnek? Bárhol Kelet-Európában? Vagy akár Írországban? UK?
Ez egy amerikai cirkusz, mint a pride. Teljesen kultúridegen. És hasonlatosan a pride-hoz, ennek hiányát, meglétét valami demokratikus minimumnak állítják be.
Pedig nem az.
Egyébként milyen problémát (valós problémát) akarnak ezek megoldani? Érdekes, hogy ezek soha nem olyan problémákkal foglalkoznak, ami valóban azok, pl a Nyugai téren cigány tinilányok állnak kuncsaftra várva. Vagy az uzsorások húsárban adják el nyugatra az uzsora fejében a 11-13 éves kislányokat mélyszegénységben élő cigány családokból.
Ugye, milye érdekes? Pedig cigányokról van szó? Miért nem érdekli ez az "aktivistákat", a vállalatokat, a médiát, stb? Miért csak a pride, meg a blm?
Majd én megmondom: mert ezeket nem érdeklik a niggerek, a cigányok vagy éppen a buzik. Ezek műproblémákat kreálnak nektek és amíg elrágcsáljátok, nem kérdezitek meg, hogy lehet az, hogy a nagy egyenlősítő harc, sjw közepette miért emelkedett a sokszorosára a demokrata, liberális elit (politikusok, fb, google, apple, stb) vagyona.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.